Συμβαίνουν και σε «άλλες» γειτονιές!...

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος
Πρωτοχρονιάτικα είπα να διασκεδάσω λίγο την εθνική μας κατάθλιψη, να ξεφύγω από το κουβάρι της μίζας με τις αγορές των οπλικών μας συστημάτων της Ελλάδος, τις αποκαλύψεις του κ Καντά στους Έλληνες Δικαστές και να σας πάω μια βόλτα μέχρι το Λονδίνο.
Έτσι στα καλά καθούμενα «έσκασε» η είδηση στην Αγγλία ότι η Κυβέρνηση της Ινδίας ΑΚΥΡΩΣΕ με άμεση εφαρμογή την απόφαση της αγοράς 12 ελικοπτέρων
τύπου AW101 αξίας 466 εκατομμυρίων στερλινών (περίπου 560 εκατομμυρίων ευρώ) της εταιρίας AugustaWestland.
Αιτία;
ΥΠΗΡΞΑΝ, λένε, σχετικές με την αγορά ΜΙΖΕΣ….Τζιζζζζ!
Ήμαρτον, Άγιε μας Βασίλη, αν είναι δυνατόν!
Στην Ιταλία δικάζεται ο πρώην Γενικός Διευθυντής της Finmeccanica Μητρικής της AugustaWestland Giuseppe Orsi και μαζί του ο πρώην Γενικός Διευθυντής της AugustaWestland για απάτη και διαφθορά στην προσπάθεια να εξασφαλίζουν την αγορά των 12 ελικοπτέρων από την Ινδία.
Ο πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Ινδίας SP Tyagi και 3 συγγενείς του δικάζονται επίσης για την ίδια υπόθεση.
Φυσικά τόσο η κατασκευάστρια εταιρία αυτών των ελικοπτέρων AugustaWestland όσο και η μητρική εταιρία Finmeccanica αντικρούουν τις κατηγορίες και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στη απόφαση της Ινδικής Κυβέρνησης.
Η «ιστορία» δεν κλείνει εδώ καθώς εάν η απόφαση είναι ΤΕΛΙΚΗ στη σειρά του διαγωνισμού για προμήθεια ελικοπτέρων μπαίνουν οι γνωστές κατασκευάστριες εταιρίες Sikorsky Aircraft της United Technologies Corp, Eurocopter της EAD και η Lockheed Martin.
Σημειώνεται ότι στην επόμενη δεκαετία η Κυβέρνηση των Ινδιών θα ξοδέψει περισσότερες από 48 δις στερλίνες (περίπου 58 δις ευρώ) για την αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεών της…
Το σενάριο είναι γνωστό και θα γίνεται ακόμα πιο γνωστό όσο θα εξελίσσονται, θα πλαταίνουν και θα βαθαίνουν, οι Δικαστικές έρευνες, επειδή η προσπάθεια της Ινδίας θυμίζει το ελληνικό σενάριο της «Αγοράς του Αιώνα» αλλά και επειδή υπάρχουν «άπιστοι» δείτε εδώ:


Σχόλια