Στη τελική ευθεία για τους Διεθνείς Αγώνες Ορειβατικού Σκι . Μια σημαντική ευκαιρία για την περιοχή Ελασσόνας

Στην τελική ευθεία βρίσκονται  οι προετοιμασίες  για τον 6ο  Διεθνή αγώνα και τους αγώνες Πανελληνίου πρωταθλήματος ορειβατικού σκι που θα πραγματοποιηθούν  στις 30 Μάρτιου στον Όλυμπο . Οι τελικές λεπτομέρειες συζητήθηκαν σε συνάντηση που έγινε στην Ελασσόνα και στην οποία συμμετείχαν ο κ.Παιδής Αθανάσιος περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας , ο κ.  Βουτσελάς Βασίλης, Υπεύθυνος Ορειβατικού  Σκι Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης  , ο πρόεδρος τους χιονοδρομικού ορειβατικού συλλόγου  Ελασσόνας Τριαντάφυλλου Γεώργιος , ο κ Δημήτρης οικονόμου πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ελασσόνας  ,  ο αντιπρόεδρος τους ΧΟΣ Ελασσόνας  Πούτας  Στέφανος , ο κ. Βίκτωρ Ματθαίου πρώην πρόεδρος του ΧΟΣ  , ο Μπάρλας Αχιλλέας Marketing Promotion του αγώνα ο κ. Σταυρόπουλος Αντώνης ο οποίος θα έχει την επιστημονική υποστήριξη του αγώνα σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας  καθώς και τα μέλη του χιονοδρομικού ορειβατικού συλλόγου Ελασσόνας  Αδάμου  Αθάνασιος,  Μεζίλης Νικόλαος ,  Κοντός  Γρηγόριος .
Ο αγώνας  αποτελεί και την τελική δοκιμή για τους αγώνες παγκοσμίου κυπέλου ορειβατικού σκι που διεκδικεί η Ελασσόνα για το 2015 .
Ο Περιφερειακός σύμβουλος  Θανάσης Παιδής  δήλωσε . “Η περιφέρεια Θεσσαλίας για άλλη μια χρόνια θα στηρίξει αυτή τη μεγάλη διοργάνωση . Οι αγώνες θα αποτελέσουν μια σημαντική προβολή της περιοχής Ελασσόνας και του Θεσσαλικού Όλυμπου σε όλο το κόσμο . Συνεχίζουμε την προσπάθεια, θέλουμε  να βελτιωνόμαστε κάθε χρόνο , υπάρχουν σημαντικά ζητήματα όπως το θέμα της πρόσβασης και θέματα υποδομών που προσπαθούμε τα ξεπεράσουμε. Είναι σημαντικό ότι όλη η περιοχή  αποκτά εξωστρέφεια μέσα από τέτοια σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Οι αγώνες θα είναι μια  μεγάλη  διαφήμιση για τις ομορφιές  και τα προϊόντα της Ελασσόνας »  ,
ενώ ο κ. Βουτσελάς Βασίλης, Υπεύθυνος Ορειβατικού Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης δήλωσε  «Προσωπικός μου στόχος, σε ότι αφορά τον αγώνα Ορειβατικού Σκι του Ολύμπου, είναι αυτός ο αγώνας μετά από δύο ή τρία χρόνια να αποτελεί έναν από τους ποιο δημοφιλείς αγώνες της Ευρώπης»
Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ελασσόνας κ. Οικονόμου ανέφερε «Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση υποδεχόμαστε  και φέτος,  στις 29 & 30 Μαρτίου 2014
τον 6ο Διεθνή Αγώνα Ορειβατικού σκι – Ομάδων open που γίνονται
στο μυθικό μας βουνό, τον Όλυμπο. Η διοργάνωση των διεθνών αγώνων
σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη διοργάνωση του 23ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος
στην περιοχή μας,  σημαίνει πως ο θεσμός,  που δειλά ξεκίνησε το 1996 έχει καθιερωθεί πλέον σαν ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στον παγκόσμιο χειμερινό αθλητισμό και στην συνείδηση των ανθρώπων που αγαπούν το βουνό και τα χειμερινά σπορ.
   Το Επιμελητήριο Λάρισας & ο Εμπορικός Σύλλογος Ελασσόνας  όπως κάθε χρόνο,
έτσι και φέτος στηρίζει την προσπάθεια αυτή, είναι δε πεποίθησή μας πως  η επιτυχία των αγώνων θα αποτελέσει ένα ακόμη εφαλτήριο για την ανάπτυξη της περιοχής μας.
 

Σχόλια