Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

Πιθανό το σενάριο ενός τρίτου πακέτου...

Οι Έλληνες αποδέχονται εν μέρει τις ευθύνες τους, αλλά ρίχνουν στον ξένο παράγοντα το μεγαλύτερο μέρος των σφαλμάτων
Αναφερόμενος στο δημόσιο χρέος της Ελλάδας, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank, Γιοργκ Κρέμερ εκτιμά ότι είναι δύσκολα διαχειρίσιμο μακροπρόθεσμα, εφόσον αποτελεί το 175% του ΑΕΠ. Το δεύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με το γερμανό οικονομολόγο, είναι ότι σχεδόν
τα 4/5 του χρέους βρίσκεται στα χέρια άλλων κρατών και του ESM. Τα δεδομένα δεν συνηγορούν υπέρ ενός «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ δύσκολο να περάσει πολιτικά στις χώρες των δανειστών. Ο Γιοργκ Κρέμερ θεωρεί πιο πιθανό το σενάριο ενός τρίτου πακέτου στήριξης της Ελλάδας προκειμένου να καλυφθούν τα χρηματοδοτικά της κενά το 2014 και 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.