Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

Οι τουριστικοί φορείς Κρήτης αναλαμβάνουν τα αεροδρόμια Κρήτης....

Φοβούμενοι οι τουριστικοί φορείς Κρήτης την επανάληψη του μοντέλου ιδιοκτησίας και  διαχείρισης του αεροδρομίου Αθηνών, τα ακριβά κόστη του οποίου έχουν λειτουργήσει αρνητικά για τον τουρισμό της Αθήνας, προχωρούν στην σύσταση κοινοπραξίας  σκοπός της οποίας θα είναι η συμμετοχή της με πλειοψηφικό ποσοστό στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων Ηρακλείου Χανίων.
Η προσπάθεια αυτή των τουριστικών φορέων Κρήτης εφόσον ολοκληρωθεί,
βάζει το τουριστικό προϊόν της Κρήτης σε νέες βάσεις , λύνοντας οριστικά το κύριο εμπόδιο της τουριστικής βιομηχανίας του νησιού που ήταν ο κορεσμός των αεροδρομίων, ιδικά του αεροδρομίου Ηρακλείου.
Υπάρχουν προτάσεις προς επεξεργασία ακόμη και για την συμμετοχή της συγκεκριμένης κοινοπραξίας στην κατασκευή και διαχείριση του νέου αεροδρόμιο στο Καστέλι.
Όλα δείχνουν ότι η Κρήτη μπορεί να διπλασιάσει τον όγκο της τουριστικής βιομηχανίας τα επόμενα δέκα - είκοσι χρόνια, υπό την προϋπόθεση να έχουν δημιουργηθεί οι απαραίτητες υποδομές πρόσβασης πάνω στο νησί.
Σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία οι παγκόσμιοι οικονομικοί παίχτες γνωρίζουν ότι είναι προτιμότερο να ελέγχει κάποιος τα αεροδρόμια και τους δρόμους, παρά να επενδύσει σε ξενοδοχεία ή βιομηχανίες και αυτό φαίνεται να το γνωρίζουν οι πανέξυπνοι κρητικοί και σπεύδουν οι ίδιοι να πάρουν τα κλειδιά (αεροδρόμια)  της οικονομίας του νησιού στα χέρια τους.
θα ήταν ευχής έργο αν παρόμοιες κοινοπρακτικές επιχειρηματικές κινήσεις υπήρχαν και από άλλα τουριστικά νησιά και σε άλλους τομείς των υποδομών όπως είναι οι μαρίνες πχ.
Στις μέρες μας ο οικονομικός πατριωτισμός είναι αυτός που θα βγάλει την Ελλάδα  από την κρίση, γιατί δεν έχει σημασία  που παράγεται ένας τζίρος, σημασία έχει που καταλήγει τελικά αυτός ο τζίρος.
Οι ξένες επενδύσεις είναι καλές, μόνο όταν δημιουργούν έναν νέο προϊόν, όταν όμως γίνονται σε σούπερ μάρκετ δρόμους αεροδρόμια, απλά επιταχύνουν την πτώχευση την οικονομίας αφαιρώντας της το ρευστό.  
Λέτε να είμαι ψεύτης;
Κακόβουλος πάντων δεν είμαι.
Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.