Να συληφθούν όλοι οι πρώην υπουργοί Γεωργίας.

Είναι καιρός να ποινικοποιηθεί το πολιτικό κόστος, τουλάχιστον σε περιπτώσεις που οι πολιτικές πράξεις ή απραξίες υπουργών έχουν οικονομικό κόστος.
Εννοείται, ότι ο κάθε υπουργός αναλαμβάνει οικιοθελώς, το επαναλαμβάνω,  οικειοθελώς το εκάστοτε υπουργείο για να το πάει ένα βήμα μπροστά, προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας.
Διάβασα ότι το 1980 η Ελλάδα κάλυπτε το 100% των αναγκών της σε χοιρινό κρέας.

Σήμερα και μετά από τόσα προγράμματα υποτίθεται στήριξης της κτηνοτροφίας η Ελλάδα έχει ξεπέσει παραγωγικά, αφού παράγει μόνο, ναι μόνο το 30% των αναγκών της σε χοιρινό κρέας.
Εδώ δεν μπορούμε να μιλάμε ότι μας φταίνε, η έλλειψη μεταρρυθμίσεων ή η έλλειψη ιδικών επιστημόνων, ούτε και υπήρξε έλλειμμα χρήματος, αφού χρήματα υπήρξαν λόγο ΕΕ .
Αυτό που έλλειψε ήταν και είναι,  ο κοινός νους από όλους τους Υπουργούς.
Βέβαια, υπάρχει και η άποψη ότι σκόπιμα τορπίλισαν την ελληνική χοιροτροφία για να μείνουν οι εισαγωγές στα χέρια λίγων.
Σήμερα στην καλύτερη περίπτωση χρειάζονται δύο χρόνια για την δανειοδότηση μιας χοιροτροφικής μονάδας και έχουν αφήσει και το Υπουργείο χωρίς γενικό διευθυντή κτηνιατρικής επί τέσσερα χρόνια.
Κάποιος πρέπει ξεκάθαρα να μεταφέρει στα γουρούνια του υπουργείου Γεωργίας και στα εκάστοτε χοιρίδια που αναλαμβάνουν οικειοθελώς την θέση του υπουργού την λέξη: Αρκετά! Αρκετά! Αρκετά, και να ποινικοποιηθεί το πολιτικό κόστος σε περιπτώσεις όπως αυτή.
Ναι, ναι να διωχθούν ποινικά όλοι οι υπουργοί Γεωργίας και να δώσουν εξηγήσεις γιατί δημιούργησαν αυτή την οικονομική ζημιά στο κράτος.
Και σήμερα, αντί να επιδοτεί το κράτος με 40% τα φωτοβολταϊκά, είναι προτιμότερο να επιδοτεί με 80% την ίδρυση νέων χοιροτροφικών μονάδων οι οποίες προσφέρουν θέσεις εργασίας και περιορίζονται οι εισαγωγές.
Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη.

Σχόλια