Βασίλης Καπερνάρος: Που πήγαν τα λεφτά;

Αυτές τις ημέρες τίθεται σε ισχύ άλλο ένα πακέτο μέτρων εξαθλίωσης των ευπαθών ομάδων της χώρας. Από τη μία, την ώρα που μειώνονται οι συντάξεις, η κυβέρνηση αυξάνει την συμμετοχή των ασφαλισμένων με 1 ευρώ ανά ιατρική συνταγή και από την άλλη επιβάλλεται το χαράτσι ασθενείας των 25 ευρώ στα νοσοκομεία για το οποίο ακόμη και οι κυβερνητικοί συνεταίροι του ΠΑΣΟΚ «κλαίνε» και διαμαρτύρονται σε όλα τα ΜΜΕ. 
Όλα αυτά γίνονται ,σύμφωνα με την μνημονιακή κυβέρνηση, για να βοηθηθούν άποροι, αδύναμοι και ανασφάλιστοι. Απαιτούμε να γίνει γνωστό στον Ελληνικό λαό ποιο είναι το ποσό που έχει συγκεντρωθεί έως σήμερα από το περίφημο ταμείο αλληλεγγύης που υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε για να βοηθά άπορους, αδύναμους και ανασφάλιστους. Προειδοποιούμε ότι θα πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να δώσει πλήρη στοιχεία για τον τρόπο διαχείρισης του ποσού αυτού και να γνωστοποιήσει λίστα με τους προορισμούς των χρημάτων αυτών. 
Αν δεν το κάνει, θα υπενθυμίσουμε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τις υποχρεώσεις της και τις πράξεις καθήκοντός της που αφορούν σε τέτοια θέματα. Σε τέτοιες στιγμές θεωρούμε ανεπίτρεπτο και ανήθικο να μην γνωρίζουν όλοι οι ‘Ελληνες πώς και που διατίθενται τα χρήματά τους. 
Σας επισυνάπτω το κείμενο της σχετικής ερώτησης που κατέθεσα: 
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 
Προς κ Υπουργό 
• Υγείας 
• Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας 
• Οικονομικών 
ΘΕΜΑ: «Σχετικά με το περίφημο Ταμείο Αλληλεγγύης» 
Από 1/1/2014 τέθηκε σε ισχύ το μέτρο του Υπουργείου Υγείας, βάσει του οποίου ο κάθε Έλληνες φορολογούμενος και ασφαλισμένος πολίτης θα καταβάλει το χρηματικό ποσό των 25 ευρώ, προκειμένου να εισαχθεί και να εξεταστεί σε Δημόσιο Νοσοκομείο, καθώς επίσης, το ποσό του 1 ευρώ, προκειμένου να λαμβάνει την συνταγογράφηση του. 
Ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας αιτιολόγησε την επιβολή του ως άνω μέτρου λέγοντας πως οι ασφαλισμένοι και οι «έχοντες» πολίτες θα καταβάλουν την τιμή του ως άνω εισιτηρίου, προκειμένου να είναι δυνατόν να απολαμβάνουν δημόσια υγεία οι άποροι, οι ανασφάλιστοι και οι ευπαθείς ομάδες. 
Επειδή, ο Έλληνας Πολίτης υπερφορολογείται, 
Επειδή, σύμφωνα με το άρθρο 5, παρ. 5 του Συντάγματος: «Καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία της υγείας…», 
Επειδή, σύμφωνα με το άρθρο 21, παρ. 3 του Συντάγματος: «Το κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών…», 
Επειδή, θα παύσετε, επιτέλους, να εμπαίζετε τον Ελληνικό Λαό, 
Επειδή, η φιλοτιμία, η ομοψυχία και η υπερηφάνεια του Έλληνα δεν είναι προς εκμετάλλευση, 
Ερωτάσθε: 
1)Ποιος είναι υπεύθυνος για την διαχείριση και την ορθή αξιοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης, το οποίο συντηρείται από χρήματα του Ελληνικού Λαού; Να κατατεθούν τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα. 
2)Ποιο το ακριβές χρηματικό ποσό που έχει εισπραχθεί από το Ταμείο Αλληλεγγύης και με ποιον, ακριβώς, τρόπο έχουν αξιοποιηθεί τα χρήματα. Να κατατεθεί αναλυτικός πίνακας της κίνησης των χρηματικών ποσών του Ταμείου Αλληλεγγύης. 
Αθήνα, 3/2/2014 
Ο Ερωτών και Αιτών Βουλευτής 
Βασίλειος Καπερνάρος

Σχόλια