Η έρευνα για το ΤΤ "ακουμπά" και την Ασπίς

Η διερεύνηση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, θα φέρει ραγδαίες εξελίξεις και στην ασφαλιστική αγορά. 
Ο έλεγχος πλέον θα είναι καθολικός και θα εξεταστούν εξονυχιστικά όχι μόνο τα δάνεια του ΤΤ, αλλά και ότι έχει να κάνει με την απορρόφηση της «καλής» Aspis Bank από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Γράφει:  Όπως είναι γνωστό μία από τις θυγατρικές της Aspis Bank, ήταν και η ασφαλιστική εταιρεία Ασπίς, το κανόνι της οποίας είχε πολλαπλές επιδράσεις στην ασφαλιστική αγορά.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως όταν η Aspis Bank έσπασε στα δύο, το καλό κομμάτι άλλαξε όνομα, καθώς τίποτα δεν έπρεπε να θυμίζει την αμαρτωλή Ασπίδα, και μετονομάστηκε σε ΤBank. 
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ήδη κάποια πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς έχουν λάβει πρόσκληση να καταθέσουν στις ανακριτικές αρχές σχετικά με την υπόθεση της Ασπίδας –τράπεζας και ασφαλιστικής.

Εξετάζεται ποια δάνεια πήγαν στην «κακή» Ασπίδα και ποια δάνεια στην «καλή». Επίσης πως αποτιμήθηκε η ακίνητη περιουσία, ενώ στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης θα μπει αργά ή γρήγορα και ότι έχει να κάνει με το «κανόνι» της ασφαλιστικής.

Την ίδια ώρα η ελληνική ασφαλιστική αγορά παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις, καθώς όσο θα προχωρά η ανάκριση οι αποκαλύψεις για πρόσωπα και πράγματα θα πληθαίνουν.
Και πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν ότι θα «κτυπήσει» το τηλέφωνο για να κληθούν στο εισαγγελικό γραφείο για να δώσουν πρόσθετες εξηγήσεις. Διευθυντές, ορκωτοί ελεγκτές, επικεφαλής εσωτερικών ελέγχων κάθονται στην κυριολεξία σε αναμμένα κάρβουνα.

Ιδωμεν…

fmvoice.gr

Σχόλια