Οι φωτοβολταϊκές μπίζνες της Γκρίνπις με τη ΠΑΣΟΚοκρατία….

— Αμ΄ έτσι κυρ-Βερνίκο μας, με τέτοιες «οικολογικές» πλάτες και μπίζνες, να σου αυτοδημιουργηθώ κι΄ εγώ εντός 24ώρου….
 

— Η κα Βάσω Παπανδρέου ….τα φωτοβολταϊκά -εν έτει 1997-  και ο κ. Γ. Α. Βερνίκος (Γ.Α.Β)  της Γκρίνπις.
  — «….έγκριση του υπουργείου Ανάπτυξης για την επιχορήγηση μιας εξαιρετικά αμφισβητούμενης ενεργειακής επένδυσης  φωτοβολταϊκού σταθμού στην Κρήτη, την οποία η Γκρίνπις προωθεί πάση δυνάμει.»
 
  — Η ιστορία για την πράσινη ανάπτυξη είναι παλιά ….δεν την «άνοιξε» ο ΓΑΠ το 2009 (η ΝΔ, ως συνήθως, τελούσε υπνώττουσα) ….την είχε »σακουλευτεί» το ΠΑΣΟΚ  ….από την εποχή Σημίτη !
 
  — Δώδεκα χρόνια μετά, το ΠΑΣΟΚ του  Γ.Α. Παπανδρέου ….πρόλαβε -πριν ψοφίσει- και μοίρασε πράσινες άδειες σε δικούς του -ο καθένας γνωρίζει στην περιοχή του-  άσχετα αν μετά κι” αυτή η ιστορία «σκάτωσε» ….δυστυχώς δεν προκόβει τίποτε σ” αυτό τον τόπο.
 
[ ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ ]

Έτσι λοιπόν η «φρεγάτα» του κ Αλαφούζου «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ» έγραφε στις 13.06.1997.
«Πανηγύρισαν Γκρίνπις και Βάσω Παπανδρέου….. Για έγκριση αμφισβητούμενης επένδυσης
Ο «Φλοίσβος» δεν φέρνει τύχη στην κ. Βάσω Παπανδρέου. 
H επίσκεψή της στο πλοίο «Σείριος» της Γκρίνπις, που έχει ελλιμενισθεί στη μαρίνα του Φλοίσβου, το επιβεβαιώνει.
Έγινε, προκειμένου να «πανηγυριστεί» η έγκριση του υπουργείου Ανάπτυξης για την επιχορήγηση μιας εξαιρετικά αμφισβητούμενης ενεργειακής επένδυσης στην Κρήτη, την οποία η Γκρίνπις προωθεί πάση δυνάμει. Επένδυση, την οποία τόσο η αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης του υπουργείου όσο και οι υπηρεσίες της E.E., θεωρούν εξαιρετικά προβληματική ως προς την πραγματοποίησή της. H σχετική πρόταση έχει υποβληθεί από την αμερικανική εταιρία IXECO Solar και αφορά στη δημιουργία φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 5 MW στην περιοχή των Μοιρών Ηρακλείου. H κ. Παπανδρέου παραδέχθηκε χθες τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχέδιο και δήλωσε ότι εγκρίθηκε υπό όρους, για λόγους πολιτικής.   Λίγο αργότερα η Γκρίνπις με ανακοίνωσή της ουσιαστικά διέψευσε τα περί όρων.»
Ο κ.  Γ.Α. Βερνίκος, απάντησε με επιστολή του στην δημοσιογράφο, στις 20.06.1997 – ιδέ συνημμένη εικόνα.
GREENPEACE ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ 2Επικίνδυνα «ανοιχτοχέρα» η κα Β.Π ….πάντοτε!
ΣΗΜ.:  Ο κ.  Γ.Α. Βερνίκος, πάει -ελέω Βενιζέλου- για δήμαρχος στον Πειραιά ….έτσι για να είναι κοντά στον Ελ. Νηογνώμονα (κύριος μέτοχος)

Σχόλια