Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ:ΞΕΡΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΤΩΝ 25 ΕΥΡΩ ..

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΜΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 25 ΕΥΡΩ
ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
«ΞΕΡΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΤΩΝ 25 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ»
Οργισμένοι οι πολύτεκνοι της χώρας στην είδηση της επιβολής χαρατσιού 25 ευρώ και κράτησης 1 ευρώ ανά συνταγή ,που τέθηκε σε ισχύ από 1/1/2014.
Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, εκτελώντας τις απαιτήσεις της Τρόικας, αντιμετωπίζει με περισσή αδιαφορία ΚΑΙ τους πολύτεκνους.


Οι πρώτοι που αντέδρασαν είναι ο «Σύλλογος Πολυτέκνων Σάμου Ικαρίας & Φούρνων», όπως καταγγέλλει σε Ερώτησή που κατέθεσε στη Βουλή, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπενθυμίζοντας ότι:

Οι πολύτεκνοι, πόσο μάλλον σε ακριτικά νησιά, αδυνατούν να σηκώσουν το βάρος της δεινής οικονομικής κατάστασης και των αντίξοων συνθηκών που καθημερινά βιώνουν, στις οποίες προστίθενται και οι τραγικές ελλείψεις στα Δημόσια Νοσοκομεία ή Ιατρεία των περιοχών τους.

Καταγγέλλουν, μάλιστα, την κρατική αναλγησία και ελπίζουν σε ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ του απεχθούς και αντικοινωνικού μέτρου.

«Η κυβέρνηση για να ανταπεξέλθει στις νέες μειωμένες δαπάνες για τα νοσοκομεία (300 εκ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2013), μετακυλύει το κόστος στους χρήστες των υπηρεσιών. Πόσο έντιμο και κοινωνικά αποδεκτό το βρίσκετε κ. Υπουργέ να μιλάμε πλέον για ασθενείς «δύο ταχυτήτων», αφού μιλάμε για έχοντες και μη έχοντες, που καλούνται να αντιμετωπίσουν το θέμα νοσηλείας τους ή να πάρουν ένα φάρμακο, με τέτοιο απεχθές κριτήριο;», ρωτά ο Τέρενς Κουίκ τον Άδωνη Γεωργιάδη, για να προσθέσει:

«Γιατί δεν μετακυλύει η κυβέρνηση το κόστος σε αυτούς που πρέπει να πληρώσουν, δηλαδή σε όσους καταχράστηκαν την Δημόσια Υγεία και για τους οποίους έχετε στοιχεία και γνώση των πράξεων τους, για να μιλάμε και για απονομή Δικαιοσύνης, εκτός από ισομερή κατανομή των πόρων;

Δεν νομίζετε ότι είναι λίαν προκλητικό ένα τέτοιο μέτρο, την στιγμή που ο ελληνικός λαός ήδη κι ενώ δοκιμάζεται καθημερινά με περικοπές μισθών, καλείται να «βγάλει το φίδι από την τρύπα», κατά την λαϊκή ρήση, επειδή δεν σας «βγαίνουν τα κουκιά»; Γιατί αυτή είναι η μαύρη αλήθεια.

Γνωρίζετε πως όλες οι οικογένειες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν και κυρίως οι οικογένειες πολυτέκνων; Τι σχεδιάζετε για την περίπτωση τους, σε σχέση με το μέτρο; Θα μεριμνήσετε και πώς; Διότι διαπιστώνεται, δυστυχώς, η επίκληση σε αυτές μόνο προεκλογικά, ενώ μετά είναι πλήρως αφημένες στο έλεος του Θεού.

Σε ακριτικές και γενικά απομακρυσμένες περιοχές γνωρίζετε φαντάζομαι τις καθημερινές αντιξοότητες και τεράστιες ελλείψεις που ήδη υπάρχουν σε Ιατρεία, Προσωπικό, φάρμακα, υλικά. Πώς θα κληθούν αυτοί οι κάτοικοι να αντιμετωπίσουν ΚΑΙ αυτό το αντικοινωνικό μέτρο; Τόση αναλγησία πια;» καταλήγει τις ερωτήσεις του στον αρμόδιο Υπουργό, ο Βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:

ΥΓΕΙΑΣ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΘΕΜΑ: «ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙ 25 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΥ»

Κύριε Υπουργέ,

Η επιβάρυνση των ασθενών με είκοσι-πέντε (25) ευρώ εισιτήριο νοσηλείας και ένα (1) ευρώ ανά ιατρική συνταγή, είναι ένα μέτρο απαράδεκτο, εξοργιστικό και βαθιά αντιλαϊκό. Και γίνεται ακόμα ειδεχθέστερο όταν επιπλέον στην πατρίδα μας, που έχει τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα, κτυπά και τους πολύτεκνους.

Μιλάμε πλέον ανοιχτά περί διακύβευσης του μέλλοντος της Δημόσιας Υγείας όλων των κατηγοριών των Ελλήνων και αφανισμού των δωρεάν υπηρεσιών της.

Σας καταθέτω - χωρίς περικοπές - επιστολή που μου απέστειλε ο «Σύλλογος Πολυτέκνων Σάμου Ικαρίας & Φούρνων» ενδεικτική της δικαιολογημένης αγανάκτησης τους:

«ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΑΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας, Διοικητή Νοσοκομείου Σάμου

ΘΕΜΑ: Καταβολή 25 € για Εισαγωγή Ασθενών στα Δημόσια Νοσοκομεία.

ΣΧΕΤ.: Εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας (Μ.Μ.Ε. της Χώρας).

  1. Σας γνωρίζουμε ότι το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ενημερώθηκε από τα τοπικά όσο και όλης της χώρας Μ.Μ.Ε. ότι από την 1η Ιανουαρίου 2014 οι προσερχόμενοι για νοσηλεία ασθενείς υποχρεούνται κατά την έξοδό τους από το Δημόσιο Νοσοκομείο να καταβάλλουν για νοσήλια το ποσό των 25 € εξαιρώντας τις παρακάτω κατηγορίες όπως απόρους, ανάπηρους άνω του 80%, χρόνια πάσχοντες και συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών ( κρατούμενοι, στρατιωτικό προσωπικό κλπ)
  2. Πουθενά δεν αναφέρετε, δεν λαμβάνετε υπόψη ή πιθανώς δεν γνωρίζετε τις ελλείψεις που έχουν τα «Δημόσια» νοσοκομεία των οποίων στην παρούσα φάση ηγείσθε αναγκάζοντας άπαντες τους ασθενείς για να μπορέσουν να νοσηλευθούν να δαπανούν ποσά για υλικά τα οποία δεν υφίστανται ξεκινώντας από χαρτί υγείας, υποστρώματα μέχρι και πανάκριβα εργαλεία ή φάρμακα παρά τις ηρωικές και αγωνιώδεις προσπάθειες του όχι κατά την αξία και υπερωριακή απασχόληση αμειβόμενου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, των οποίων η από εμάς έξωθεν προμήθεια υπερβαίνει κατά πολύ το νέο εικοσιπεντάρι χαράτσι.
  3. Πουθενά επίσης δεν εξαιρείτε του μέτρου «το στήριγμα της πατρίδας» κατά τα λεγόμενα του αρχηγού σας και Πρωθυπουργού της χώρας αλλά και μελών της κυβέρνησής σας προεκλογικώς, τις πολύτεκνες οικογένειες τις οποίες πιθανώς και εσείς θεωρείτε, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, εφοπλιστικής καταγωγής και προέλευσης αφού με τα μέτρα που λαμβάνετε εν συνόλω οδηγείτε με μαθηματική ακρίβεια στη γενοκτονία τους.
  4. Ο Σύλλογός μας αντίθετος του «ευλογώ τα γένια μου» και στηρίζοντας όλες τις ακριτικές οικογένειες ανεξαρτήτων μελών ζητά να αποσύρετε άμεσα το ανωτέρω επιπρόσθετο βάρος στους ήδη δοκιμαζόμενους νησιώτες οι οποίοι δυστυχώς από θέματα κάλυψης υγείας σε σοβαρές περιπτώσεις λόγω ελλείψεων και ανυπαρξίας υλικού και μέσων τις περισσότερες φορές συναλλάσσονται με το … χάρο.
  5. Τέλος προτείνουμε να εισπράξετε το πλήρες ποσό που απαιτείται από τους καταχρασθέντες τόσα χρόνια την δημόσια υγεία και έχετε προβεί κατά καιρούς σε συλλήψεις τους ή έχετε πληροφορίες για την αποτρόπαια δράση τους.

Με σεβασμό

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ιωάννης Βούρος

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Απόστολος Γ. Τσιώλης»

Έπειτα από τέτοιες κραυγές αγωνίας των συμπολιτών μας, δεν γίνεται να κωφεύετε κύριε Υπουργέ, γιατί αυτό δείχνετε με την ψήφιση αυτών των αποκρουστικών μέτρων!

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, ερωτάσθε Κ. Υπουργέ:

  1. Η κυβέρνηση για να ανταπεξέλθει στις νέες μειωμένες δαπάνες για τα νοσοκομεία (300 εκ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2013), μετακυλύει το κόστος στους χρήστες των υπηρεσιών. Πόσο έντιμο και κοινωνικά αποδεκτό το βρίσκετε κ. Υπουργέ να μιλάμε πλέον για ασθενείς «δύο ταχυτήτων», αφού μιλάμε για έχοντες και μη έχοντες, που καλούνται να αντιμετωπίσουν το θέμα νοσηλείας τους ή να πάρουν ένα φάρμακο, με τέτοιο απεχθές κριτήριο;
  2. Γιατί δεν μετακυλύει η κυβέρνηση το κόστος σε αυτούς που πρέπει να πληρώσουν, δηλαδή σε όσους καταχράστηκαν την Δημόσια Υγεία και για τους οποίους έχετε στοιχεία και γνώση των πράξεων τους, για να μιλάμε και για απονομή δικαιοσύνης, εκτός από ισομερή κατανομή των πόρων; Δεν νομίζετε ότι είναι λίαν προκλητικό ένα τέτοιο μέτρο, την στιγμή που ο ελληνικός λαός ήδη κι ενώ δοκιμάζεται καθημερινά με περικοπές μισθών, καλείται να ‘βγάλει το φίδι από την τρύπα’, κατά την λαϊκή ρήση, επειδή δεν σας ‘βγαίνουν τα κουκιά’; Γιατί αυτή είναι η μαύρη αλήθεια.
  3. Γνωρίζετε πως όλες οι οικογένειες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν και κυρίως οι οικογένειες πολυτέκνων; Τι σχεδιάζετε για την περίπτωση τους, σε σχέση με το μέτρο ;Θα μεριμνήσετε και πώς; Διότι διαπιστώνεται, δυστυχώς, η επίκληση σε αυτές μόνο προεκλογικά, ενώ μετά είναι πλήρως αφημένες στο έλεος του Θεού.
  4. Σε ακριτικές και γενικά απομακρυσμένες περιοχές, γνωρίζετε φαντάζομαι τις καθημερινές αντιξοότητες και τεράστιες ελλείψεις που ήδη υπάρχουν σε Ιατρεία, Προσωπικό, φάρμακα, υλικά. Πώς θα κληθούν αυτοί οι κάτοικοι να αντιμετωπίσουν ΚΑΙ αυτό το αντικοινωνικό μέτρο; Τόση αναλγησία πια;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.