ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ S300. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ...

ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ S300
Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
«Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ S300. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΗΝΑ. ΘΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ»

Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε από το πεδίο βολής της Κρήτης, στα Χανιά, την εξής δήλωση:


«Από σήμερα, μετά από 14 χρόνια «περιπέτειας», η Ελλάδα απέκτησε έτοιμους για δράση και τους S300 στην αμυντική της θωράκιση.

Η πρώτη βολή του S300 που έγινε το μεσημέρι στα Χανιά, στην Πατρίδα μας και ήταν η πρώτη επί Ευρωπαϊκού εδάφους, είχε απόλυτη επιτυχία. Ο στόχος επλήγη με ακρίβεια.

Την επιχείρηση την παρακολούθησα με τον συνάδελφο Βουλευτή Γαβριήλ Αβραμίδη και τον Επικεφαλής της Γραμματείας Άμυνας και Ασφάλειας του Κινήματος Θανάση Μπάφα.

Κατά σύμπτωση σήμερα στην Αθήνα ήταν και ο κήρυκας του νεοοθωμανισμού Αχμέτ Νταβούτογλου. Ελπίζω να πήρε το μήνυμα ότι η πατρίδα μας είναι έτοιμη απέναντι σε όλες τις προκλήσεις της Άγκυρας η οποία εξακολουθεί να διατηρεί το casus belli.

Φαντάζομαι ότι θα του τα πούνε από πρώτο χέρι και οι Τούρκοι αξιωματικοί που παρακολούθησαν τη βολή, μαζί με συναδέλφους τους και από άλλες Ευρωπαϊκές και ΝΑΤΟϊκές χώρες.

Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν. Αλλά και δε πτοείτε από απειλές.

Απλά εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ανησυχούμε και αποδοκιμάζουμε και συνεχώς καταγγέλλουμε τους χειρισμούς της συγκυβέρνησης και ειδικότερα του ΥΠΕΞ Ευάγγελου Βενιζέλου στη πλειονότητα των εκκρεμών Εθνικών Θεμάτων ή των θεμάτων Θράκης που βάζει συνεχώς και σταθερά στο ημερολόγιό της η Άγκυρα.

Επίσης, για μία ακόμα φορά οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, δηλώνουμε ότι θεωρούμε απαράδεκτη (επιεικής η φράση), την εμπλοκή των Μνημονίων και της Τρόικας στα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών.

Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν έχει καταγραφεί τέτοια αντεθνική πράξη».

Σχόλια