Η EAB. ΨΕΜΜΑΤΑ και ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ !

ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ e-nemesis.eu
Σε συνέχεια των αστείων πληρωμένων άρθρων των μπλογκς που αναρτήθηκαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το κόστος συντήρησης του ελικοπτέρου ως και την αναγγελία “διάσωσης” της ΕΑΒ από τον κρατικοδίαιτο “κολλητό” επιχειρηματία που αποθεώνουν έναντι αμοιβής τα ειδικού τύπου
και όχι μόνο μπλογκς παραθέτουμε τη γνώση μας, την άποψη μας και τη θεώρηση μας στα πλαίσια της ευρείας και όχι απλά της τοπικής σφαίρας με σκοπό την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης , ειδικά εκεί που οι υπολοιποι συσκοτίζουν έντεχνα για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα και επιδιώξεις.
Η λέξη που είναι το κλειδί σε όλη την υπόθεση και αν την κατανοήσεις “πιάνεις” όλη την εικόνα και την πραγματική διάσταση της περίπτωσης είναι μία και συγκεκριμένη: ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ .
Στην περίπτωση της Ελλάδας την περίοδο της οικονομικής κρίσης που διανύουμε, πριν την συμφωνία με το ΔΝΤ, και όλες τις ενέργειες που οδήγησαν στην κρίση δανεισμού, αυτό που έγινε ήταν μία δυσφημιστική εκστρατεία έτσι ώστε να οδηγηθούμε πιο εύκολα στη μέγγενη των χρηματοπιστωτικών οργανισμών. Από την ανάλυση θα καταλάβουμε πλήρως πως αυτή είναι η στρατηγική λειτουργία του συστήματος και είναι παρόμοια με τον πόλεμο τακτικής μέχρι να κουράσει το θήμα του και να το καταβάλει η αγέλη των θηρίων.
Κάποιοι, για να μας “πυροβολήσουν”, έπρεπε πρώτα να μας διαβάλουν και να μας διασύρουν, ώστε να μην υπάρχουν αντιδράσεις. Να μην υπάρχουν αντιδράσεις από τους λαούς, οι οποίοι δεν θα ανέχονταν ακόμα μία εν ψυχρώ “δολοφονία” λαού. Έναν ακόμα λαό ανάμεσα στους πολλούς, οι οποίοι “δολοφονήθηκαν” από την Νέα Τάξη. Τον σερβικό, τον ιρακινό ή τον αφγανικό. Γι’ αυτόν τον λόγο τούς διαβάλουν παγκοσμίως. Για να μην μπορούν οι Έλληνες ν’ αντιδράσουν αποτελεσματικά και να μην βρίσκουν “ακροατήριο”, για ν’ ακούει τον “θρήνο” τους.
Τώρα που αποσαφηνίσαμε τη λειτουργία και τους σκοπούς της προπαγάνδας γενικότερα θα αναγάγουμε τα συμπεράσματα στο θέμα που προέκυψε στην ΕΑΒ και στην ενδεχόμενη “σωτηρία” της.
Για να την “πυροβολήσουν” επιτυχημένα θα έπρεπε πρώτα να την διαβάλουν. Κλασσικές και τυπικές κινήσεις παικτών χωρίς καν φαντασία. Δημοσιοποιήθηκε ένα πραγματικά αστείο άρθρο για τη συντήρηση που κατάφερε το ΓΕΣ στο ελικόπτερο ΑΒ 212 άλλα με ευκαιρία την είδηση το μόνο ζητούμενο ήταν να διαβάλουν την ΕΑΒ λόγω αυξημένου κόστους άρα συσσωρευμένων προβλημάτων σύμφωνα με τους άθλιους προπαγανδιστές. Αναφέρθηκαν κάποια ψευτοστοιχεία άλλα δεν στάθηκαν στην πραγματική διάσταση. Οι αξιωματικοί του ΓΕΣ που ανέλαβαν την συντήρηση είχαν το γνωστό επίπεδο μισθών του στρατεύματος άρα χαμηλότερο κόστος. Έκαναν συναρμολόγηση απαρτίων και παρελκομένων που είχε φτιάξει πριν η ΕΑΒ…. Και δεν υπολόγισαν καν το κόστος συντήρησης κινητήρα…. Ειδικά για τους κινητήρες δεν υπάρχει υποδομή να φτιαχτούν πουθενά αλλού στην Ελλάδα μιας και εκτός από επίπεδο εξειδίκευσης των τεχνικών υπάρχουν τα μοναδικά δοκιμαστήρια κινητήρων. Αν δεν κατασκευαστεί στην ΕΑΒ θα πρέπει να γίνουν οι εργασίες στο εξωτερικό με μεγαλύτερο κόστος. Γιατί σε κανένα από τα “ρουφιανο”-μπλόγκς δεν αναφέρεται πουθενά το κόστος συντήρησης κινητήρα;
Το zougla.gr ήταν το πρώτο που δημοσίευσε τις ανακοινώσεις της ONEX στο ελληνοαμερικάνικο επιμελητήριο και η ύβρις που διέπραξε στη δημοσιογραφία ήταν ότι παρουσίασε το θέμα σαν ανακοίνωση της εταιρείας που πρόβαλε τις θέσεις της χωρίς καν να ερευνήσει όπως όφειλε ο δημοσιογράφος.” Εκατό εκατομμύρια Ευρώ για την ΕΑΒ” ήταν ο πηγαίος τίτλος του άρθρου και το παρουσίασε σαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία. Ούτε καν μπήκε στη διαδικασία να αναρωτηθεί το αυτονόητο: Πόσο κοστίζει αυτή η εταιρεία; Εκατό εκατομμύρια είναι αρκετά; Δεν απαντούμε καν , αλλα καταθέτουμε στοιχεία προς αξιολόγηση του αναγνώστη: Ανεκτέλεστο έργο παραγγελιών άνω των 700.000.000 εκατομμυρίων ευρώ.
Υπογεγραμμένες παραγγελίες δηλαδή που δεν έχουν ακόμα παραδοθεί.
Κάντε τους μαθηματικούς υπολογισμούς του τι δίνεις και τι παίρνεις. Επίσης,
  • υπάρχει υπολογισμένο το κόστος των εγκαταστάσεων που είναι πανομοιότυπες με τις εγκαταστάσεις των Αμερικανικών εργοστασίων;
  • Το εργοστάσιο Συνθέτων υλικών είναι πανομοιότυπο με το αντίστοιχο γερμανικό εργοστάσιο.
  • Πόσο κόστισε το γερμανικό και πόσο θα το πουλούσαν οι Γερμανοί; Ποιό το κόστος εργαλείων;
  • αποθεμάτων ;
Βάλτε κάτω μολύβι και χαρτί και κάντε τους υπολογισμούς. Το αποτέλεσμα των μαθηματικών πράξεων θα έπρεπε να στείλει στον αγύριστο τους πονηρούς γραβατάκηδες που προσπαθούν να ξεζουμίζουν χωρίς αντίτιμο το αίμα και των ιδρώτα των προηγούμενων γενιών που έχτισαν την ΕΑΒ και όλες τις αντίστοιχες επιχειρήσεις με μοναδικό γνώμονα την δημιουργία υποδομων του Ελληνικού λαού.
Αποτελεί ύβρη να θεωρείς ότι ένας ψιλικατζής είναι μάνα εξ ουρανού για τη χώρα! Ένας νεοφιλελεύθερος με γραβάτα,  ΠΑΣΟΚ που εκμεταλεύτηκε τις πολιτικές διασυνδέσεις σε όλο το πολιτικό φάσμα μέχρι και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που έφτιαξε μία εταιρεία ενοικίασης εργαζομένων και που οι κολλητοί του πολιτικοί του επέτρεψαν να μπεί στην ΕΑΒ με σκανδαλώδεις συμβάσεις χωρίς καν να έχει τα τυπικά προσόντα και να κερδοσκοπεί εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Αφού τον έβαλαν από το παράθυρο αποκομίζοντας κέρδος εις βάρος των εργαζομένων και της ίδιας της εταιρείας τελικά του τη δωρίζουν κιόλας.
Έγινε αναφορά στην παραγωγικότητα: Η πιο χαμηλή σε όλη την Ευρώπη…. Χωρίς όμως κατάθεση στοιχείων πέραν την πρόθεση του “αφεντικού”. Ερεύνησε ο δημοσιογράφος την ποιότητα των εργαζομένων της ΟΝΕΞ και τα απανωτά λάθη μιας και δεν υπάρχει το αντίστοιχο επίπεδο με τις διαφημιστικές εξαγγελίες; Μεγαλύτερη ύβρη δεν μπορούσε να αναφέρει κανένας μιας και το ότι η ΕΑΒ στέκεται στα πόδια της είναι καθαρά αποτέλεσμα της προσπάθειας των εργαζομένων της, ειδικά της παραγωγής.
Κάποιοι θα πρέπει να ντρέπονται και μόνο που αναπνέουν! Αποτελεί ντροπή και ύβρη για τους εργαζομένους της ΕΑΒ που αγωνίστηκαν για να την στήσουν στα μέσα της δεκαετίας του ’70 με πάθος, μεράκι, και υψηλό γνώμονα ευθύνης. Κέντρο επισκευής και κατασκευής Νοτιανατολικής Ευρώπης προοριζόταν να γίνει η ΕΑΒ και την έκαναν βορά σε εγχώριους γραβατάκηδες. Ύβρη για τους εργαζομένους που αγωνίστηκαν και δεν βρίσκονται στη ζωή πλέον. Ύβρη για αυτούς που έχασαν τη ζωή τους στην εργασία τους στην ΕΑΒ. Ύβρη για αυτούς που κατάπιαν τόνους αεροπορικής σκόνης και χημικών και τελικά τους νίκησε ο καρκίνος πριν την ώρα τους. Ύβρη σε αυτούς που τους απόλυσαν οι νεοφιλελέυθεροι του Μητσοτάκη το ’93 και γύρισαν θριαμβευτές με υψωμένη γροθιά να εργαστούν. Ύβρη στον πολιτισμό, ύβρη στην πατρίδα. Όλα για την τσέπη…..
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΒΡΗ ΟΜΩΣ , ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΝΕΜΕΣΙΣ……
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ : http://www.e-nemesis.eu/ellada/item/224-kseskepazoume_thn_plhromeni_propaganda.html

Σχόλια