ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτή είναι η ΟΝΝΕΧ που θέλει ολόκληρη την ΕΑΒ!

Ο πρόεδρος της ΟΝΕΞ, ανακοίνωσε στο ελληνοαμερικάνικο επιμελητήριο στη Ν.Υ (παρουσία Σαμαρά και Βενιζέλου) ότι έχει στη διάθεση του 100εκ. δολάρια να επενδύσει στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία.
Στα σχέδια του είναι ν’αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς κρατώντας το Δημόσιο 30% και το υπόλοιπο 70% ιδιωτικών συμφερόντων με αυτόν επικεφαλής.
Τα παπαγαλάκια μπλογκς παρουσίασαν την είδηση σαν “μάνα εξ ουρανού”.
Η πραγματικότητα: Η ΕΑΒ έχει


ανεκτέλεστο φόρτο (δηλαδή υπογεγραμμένες παραγγελίες) άνω των 700εκ ευρώ.
Δηλαδή πάνω από επτά φορές το αντίτιμο που παρουσιάζει ο επενδυτής.Άρα δε μιλάμε για επένδυση άλλα για κλοπή, 100 εκ δολάρια είναι το κόστος 3 μηχανών του εργοστασίου Αεροκατασκευών !
Τα υπόλοιπα υπόστεγα Αμερικάνικων αυστηρών προδιαγραφών και όλα τα υπόλοιπα χαρίζονται, όπως η Αγροτική στον Σάλλα !
Κλασσικό ΠΑΣΟΚ !
Ο καθηγητής Γιάννης Ζουγανέλης σε έρευνα του, κατέθεσε από τέτοια αγοροπωλησία το ανώτατο κόστος θα είναι 15 εκ δολάρια.
Αν ισχύει αυτή η μελέτη, είναι το κόστος πληρωμής της δικής του εταιρείας με την ΕΑΒ που είναι παράνομο μιας και δεν καλύπτονται οι όροι των συμβάσεων. 8,6 εκ ευρώ για την κατασκευή του c-130 , και 8,3 εκ ευρώ για την κατασκευή του f-16. Δηλαδή με λεφτά της ΕΑΒ αγοράζει την ΕΑΒ.
Η ONEX Hellenic S.A. είναι ουσιαστικά μία εταιρεία ενοικιάσεως εργαζομένων και τίποτα παραπάνω.
Εκμεταλεύομενη πλήρως τις πολιτικές γνωριμίες που κατέχει ο Πάνος Ξενοκώστας κι ο Χρήστος Ξενοκώστας (μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ !), της επετράπει να βάλει “πόδι” μέσα στην ΕΑΒ χωρίς να έχει την παραμικρή υποδομή για κάτι τέτοιο , υπέγραψε μία σκανδαλώδη σύμβαση όπου εισπράτει υπέρογκα ποσά , χωρίς όμως να κάνει παραδόσεις έργου η ΟΝΕΞ άλλα η ΕΑΒ.
Το κόστος χρήσης των εργαζόμενων της ΟΝΕΞ είναι μεγαλύτερο από το να προσλαμβάνονταν κανονικά με σύμβαση χρόνου στην ΕΑΒ, ελεώ του τότε υπουργού Παπακωνσταντίνου και συνεχίζοντας την “αβάντα” από τον Στουρνάρα.
Ο Νεοφιλελευθερισμός σε όλο του το μεγαλείο. Έργο του στενού πυρήνα του δημοσίου περιέρχεται σε ιδιώτες με σκανδαλώδεις συμφωνίες κατά τις οποίες αυτοί “βγάζουν τα πιο πολλά , βάζοντας τα πιο λίγα”.
Μιλά για επένδυση 100 εκ Ευρώ άλλα πρόσφατα έκανε μείωση στο μισθό των εργαζομένων του. “Θα έπρεπε να είναι και ευχαριστημένοι μιας και έξω παίρνουν 580″ Είχε το θράσσος να ισχυριστεί ένας παρατρεχάμενος υπάλληλός τους.
Ένας άλλος παρατρεχάμενος είχε ισχυριστεί σε δημόσιο χώρο στην κοπή της πίτας τους στις αρχές του 2013, “Η ΟΝΕΞ θα αγοράσει την ΕΑΒ”… Προφανώς θα είχε τη εικόνα που εντέχνως είχαν συσκοτίσει μέχρι σήμερα….

Εργαζόμενοι ΕΑΒ

Σχόλια