Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2013

«Τσούζει» το να είσαι «κορυφαίος» στην διαφθορά!…

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος
 
Χριστούγεννα 2013, γιορτάσαμε πάλι, συμβολικά, το θαύμα της ενανθρώπισης του Ιησού καθώς γεννήθηκε ως κοινός θνητός ο Υιός του Θεού δίνοντας ΕΛΠΙΔΑ στον ανθρώπινο γένος, σε κάθε ένα και κάθε μία που ασπάσθηκε τον Χριστιανισμό.
Χριστούγεννα 2013,
με παρούσα την τρόικα στην Ελλάδα για 4η συνεχή χρονιά, με εκατομμύρια άνεργους, με ψαλιδισμένους μισθούς όσων έχουν ακόμη την καλή τύχη να «απασχολούνται επικερδώς» και μειωμένες συντάξεις όσων απέχουν πια για λόγους ηλικίας ή «προβλημάτων» από την παραγωγική διαδικασία.
Χριστούγεννα 2013, δημοσιεύθηκαν τις προάλλες και σχολιάστηκαν τα «γνωστά» ΕΣΧΕΣ των μελών του Κοινοβουλίου (τα ΠΟΘΕΝ δεν τα σχολίασαν τα ΜΜΕ)…
Χριστούγεννα 2013 και αφού σας ευχηθώ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και αφού σας προτρέψω να γίνουμε ξανά ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ θα σας στενοχωρήσω επειδή και εγώ πολύ στεναχωρήθηκα, πόνεσα, «έτσουξα» με όσα διάβασα εδώ:Προσπάθησα να διαπιστώσω αλλά δεν μπόρεσα να μάθω πόση έκταση δημοσιότητας πήρε η πρόσφατη έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής για τη Διαφάνεια που μετρά την αντίληψη της κοινής γνώμης κάθε χώρας για τη διαφθορά.
Η έκθεση που δημοσιεύθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2013 μας κατατάσσει στην ΚΟΡΥΦΗ της διαφθοράς στην Ευρώπη ή, αντίστροφα αν θέλετε, στον ΠΑΤΟ της διαφάνειας…
Δεν θα συνδέσω τα ευρήματα της φετινής (2013) μέτρησης με τα πολύ πρόσφατα γεγονότα της σύλληψης του πρώην Υπουργού Μεταφορών-Επικοινωνιών που κυκλοφορούσε με τις πλαστές πινακίδες, ούτε με τη σύλληψη του Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού με «σημαδεμένα 25,000 ευρώ».
Έπονται Δικαστικές διαδικασίες και στις 2 περιπτώσεις και θα περιμένουμε τα πορίσματα της Δικαιοσύνης…
Αλλά, όσο χοντρόπετσος, αδιάφορος, «άνετος» και πολιτικοποιημένος «οπαδός»¨του δικού μας πολιτικού Συστήματος και να είσαι όταν βλέπεις ότι ακόμη και η Βουλγαρία και η Ρουμανία έχουν χαμηλότερο σκορ «διαφθοράς» από την Πατρίδα μας την Ελλάδα πρέπει να τσούζει, να τσούζει πολύ εάν μας έχει μείνει «τσίπα» ντροπής!...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.