Τέρενς Κουϊκ: Μην ξεπουλήσετε τη Μακεδονία. Μην ξεπουλήσετε την Ελλάδα.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2014
ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΙΣΤΑΜΕ, ΣΚΟΠΙΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ GLASS - STEAGALL
Αποστέλλουμε την πλήρη απομαγνητοφώνηση της σημερινής (7/12/2013) ομιλίας του Βουλευτή Επικρατείας και Τομεάρχη Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, στην Ολομέλεια της Βουλής, για τον Προϋπολογισμό 2014.


«Κυρία Πρόεδρε, ευχαριστώ πάρα πολύ. Και θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά και το συνάδελφο Μαρίνο Ουζουνίδη, ο οποίος μου παραχώρησε τη θέση του. Ελπίζω το Προεδρείο να του δώσει την ευκαιρία να μιλήσει, γιατί έπρεπε να είμαι χθες και είμαι ο μοναδικός εκπρόσωπος από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, στις εκδηλώσεις που έγιναν στη Σύρο, στη μνήμη του Αγίου Νικολάου. Δεν ήταν κανείς από κανένα άλλο κόμμα.

Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΟΥ ΟΟΣΑ

Ξεκινώντας, θα ήθελα να πω σε ποιους δώσαμε 1.000.000 ευρώ στον ΟΟΣΑ, για να μας πει ποια είναι... η τιμή του γάλακτος. Είναι ο κύριος αυτός ο οποίος έχει «εντυπωσιαστεί», όπως δήλωσε, από τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Και αναφέρομαι στο Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ, ο οποίος με δημοσίευμα που έχω στα χέρια μου του 2011, από την εφημερίδα «Το Βήμα», λέει ότι «το ’12 επιστρέφουμε στην ανάπτυξη. Στην ύφεση 3,5%, από το 10%. Ανεργία 16% και 16,4% το ’12».

Ο κύριος αυτός, στον οποίο δώσαμε 1.000.000 για το γάλα!

Γιατί όταν μιλάμε για απάτες, μιλάμε και για απάτες σε παγκόσμιο επίπεδο, που τις χρηματοδοτεί η ελληνική κυβέρνηση.

Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ Ε.Ε.

Και πάμε τώρα στο ΥΠΕΞ, αφού σκεφθούμε ότι άλλος ένας άνθρωπος πέθανε από αναθυμιάσεις από φωτιά στη Σπάρτη, 83 ετών. (Χθες κηδέψαμε τη Σάρα).
Θα ήθελα να πάμε στα θέματα τα δικά μου, καθώς είμαι Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Φέτος, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Εξωτερικών, μειώνεται κατά άλλα 22.000.000. Πρέπει να σας πω ότι είναι ένας προϋπολογισμός που πέρυσι ήταν αντίστοιχος με εκείνον της ΕΡΤ. Ένας προϋπολογισμός μίας μεσαίας βιομηχανικής επιχείρησης. Αυτά τα χρήματα έχει το ΥΠΕΞ.
Εάν, μάλιστα, από αυτά, αφαιρέσουμε και τα 30.000.000 ευρώ, τα οποία πάνε για την Ελληνική Προεδρία, αντιλαμβάνεστε ότι ο προϋπολογισμός του ΥΠΕΞ για να δουλέψει με τις διπλωματικές του υπηρεσίες, έχει μειωθεί κατά 50 εκατομμύρια. Δηλαδή πάνω από 10% (σε σχέση με πέρυσι) που αντιστοιχε μόλις στο 0,12% του Γενικού προϋπολογισμού.

Και επίσης πρέπει να σας πω ότι στην Επιτροπή της Βουλής, ο κ. Κούρκουλας μας είχε ζητήσει να εγκρίνουμε 50.000.000 για την Ελληνική Προεδρία όταν ήδη στη χρήση του ’13 καταγράφονται 27.000.000 - ότι έχουν ήδη ξοδευτεί.

Που σημαίνει ότι συν τα 30.000.000, πάμε στα 57.000.000, χωρίς να μας έχει δώσει - παρόλο που του το έχω ζητήσει -, τους κωδικούς. Δηλαδή την ανάλυση που θα πάνε τα λεφτά της Ελληνικής Προεδρίας. Που; Κωδικοί! Δεν μας τους φέρνουν! Δηλαδή, οικογενειακή υπόθεση; Δεν θέλω να το πιστεύω! Αλλά πάντως είναι πολύ σοβαρή παράλειψη.


ΙΣΤΑΜΕ (ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΌΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΓΑΣΤΕΙ Η ΠΡΟΕΔΡΙΑ Ε.Ε.)


Επίσης, με το θέμα του ΙΣΤΑΜΕ, όπου περιμένω την επίσημη απάντηση από το ΠΑΣΟΚ και από το Υπουργείο Εξωτερικών. Διότι την απάντηση την πήρα από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ που εδρεύει κάπου στην οδό Μιχαλακοπούλου, σε δημοσιογραφικά γραφεία.

Και απλά λέω στον (συντάκτη) Δημήτρη: Εγώ τουλάχιστον κάνω κοινοβουλευτικό έργο. Εσύ, με την ιστορία που έχεις, μπορείς να μετατρέπεσαι σε γραφίδα του ΠΑΣΟΚ; Περίμενε να βγει η ανακοίνωση...

Αλλά δεν μας λέει τίποτα έστω και αυτή η εξ’ αντανακλάσεως απάντηση του ΠΑΣΟΚ για την απόφαση που είναι στην «Διαύγεια». Αν χρώσταγε το ΠΑΣΟΚ στον ιδιοκτήτη των γραφείων του ΙΣΤΑΜΕ, αν θα ανακαινίσει (το ΥΠΕΞ) επί της ουσίας αυτό τον όροφο, που τον παράτησε ρημαγμένο το ΠΑΣΟΚ, ούτε και το γεγονός ότι αυτά τα γραφεία δεν χρησιμοποιούντο για ένα χρόνο.

Δεν κατάλαβα, γιατί ένα χρόνο; Έξι μήνες κρατάει η Προεδρία. Και μας έχουν διαβεβαιώσει ότι άλλον ένα μήνα μετά το τέλος θα χρειαστεί το ΥΠΕΞ, για να κλείσουν τα βιβλία μας. Γιατί ένα χρόνο; Και μην μου λέει τώρα ότι η εταιρεία του Δημοσίου το έδωσε το κτίριο...

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΝΔ

Και στρέφομαι τώρα, προς την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής:

Εκείνος ο οποίος στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, δάκρυσε και ξέσπασε σε λυγμούς, ένα μεσημέρι, όταν αναφερόταν στο όνομα της Μακεδονίας.

Έχετε αντιληφθεί ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, έχει ανακοινώσει επίσημα, ότι δώσαμε επίσημα στον κ. Νίμιτς για διαπραγμάτευση τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό;

Οι Βουλευτές του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, θα το αποδεχθούν;

Οι Βουλευτές του κόμματος που και ο ανιψιός του, επήγε στο Βουκουρέστι και έδωσε μια μάχη;

Θα γίνετε ένα με το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν ενδιαφέρεται αν λέγονται τα Σκόπια Μακεδονία ή όχι; Και ξέρετε πολύ καλά ότι συνιστώσες του αυτό λένε...

Μέχρι που (θα ανέχεστε αυτά); Σας ερωτώ.

Και παρακαλώ τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, να φέρει το θέμα στη Βουλή να το συζητήσουμε. Να πάρει έγκριση από τη Βουλή, εάν και εφόσον πρέπει να δώσουμε και ποιο όνομα στους Σκοπιανούς, στη Βαρντάσκα! Σε αυτόν τον γελωτοποιό των Βαλκανίων, το Γκρουέφσκι.

Και δεν έρχεται να το φέρει (το θέμα ο κ.Βενιζέλος).

Ποιος τον εξουσιοδότησε να δώσει αυτή την εκχώρηση του ονόματος; Ποιος;

Γιατί δεν αντιδρά κανείς, όταν εδώ μέσα πραγματικά διακυβεύονται σημαντικά εθνικά θέματα, στη Θράκη, στα Δωδεκάνησα, στην Κύπρο, που την πάμε τάχιστα για το Ανάν ΙΙ;


ΑΓΚΥΡΑ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ


Που έχουμε αφήσει την εξωτερική μας πολιτική; Η Άγκυρα αλωνίζει...

Κυρίες και κύριοι,

Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά, αλλά βλέπετε ο χρόνος σε μία κατάθεση προϋπολογισμού για έναν Τομεάρχη, είναι απειροελάχιστος.

Όμως οφείλω να σας πω πώς μέσα σε όλα, τουλάχιστον εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, θα προχωρήσουμε μόνοι μας στα θέματα της Θράκης παρόλο που οφείλω να πω - γιατί μου αρέσει να είμαι και δημοσιογραφικά και πολιτικά έντιμος- ότι ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ βοηθήσαμε την τροπολογία που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία για το θέμα των ιεροδιδασκάλων. Και την υπερψηφίσαμε.

Και θυμόσαστε πολύ καλά την κόλαση που γινόταν επί 24 ώρες εδώ στη Βουλή για να περάσει αυτό το νομοσχέδιο, το τόσο σημαντικό, για να μην μας κάνει κουμάντο το Τουρκικό Προξενείο.

Τα θέματα της Θράκης, τα χειρίζομαι (ως Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ), όσο μπορώ πιο υπεύθυνα και με τη συνεργασία άλλων συναδέλφων, γιατί αυτό λέει το εθνικό μου και πατριωτικό μου καθήκον. Συνάδελφοι Που δεν ανήκουν στο δικό μας το χώρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αλλά που δεν έχουν τα καμώματα του ΣΥΡΙΖΑ να φωτογραφίζονται οι Βουλευτές τους ή τα στελέχη τους ή και του ΠΑΣΟΚ ακόμα, κάτω από την πράσινη σημαία.

(Παρέμβαση του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Χατζηοσμάν, που δεν ακούγεται)

Δυστυχώς έχει γίνει αυτό κ. Χατζηοσμάν. Και έχω ρωτήσει επανειλημμένα και δημόσια: Γιατί το κάνετε;

Και δεν μου απαντά κανείς σας. Ούτε ο δικός σας ο αρχηγός (του ΠΑΣΟΚ), ούτε του αλλουνού ο αρχηγός (του ΣΥΡΙΖΑ).

(Νέα παρέμβαση Χατζηοσμάν που δεν ακούγεται)

Τι να μου απαντήσει (ο Πρόεδρός σας κ,Χατζηοσμάν);

Ότι φωτογραφίζεστε κάποιοι κάτω από την πράσινη σημαία; Και ότι έχετε βάλει και την τουρκική γλώσσα στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής, όταν παίρνουν το ιστορικό ασθενών;

Κατέθεσα και εκεί Ερώτηση κ. Χατζηοσμάν. Αφήστε τα αυτά. Ξ έρω πάρα πολύ καλά τι γίνεται. Πάρα πολύ καλά.


ΝΟΜΟΣ GLASS - STEAGALL ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Κι ένα τελευταίο, για να κλείσω κα Πρόεδρε κι ευχαριστώ για την ανοχή.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Πάνος Καμμένος ήταν πριν λίγες μέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκεί όπου 47 Γερουσιαστές έχουν βάλει την υπογραφή και ανακαλούν πλέον τον νόμο Glass–Steagall, του ’33. Φαντάζομαι το θυμόσαστε, εκείνοι οι οποίοι ασχολείστε με τα οικονομικά.

Το ’33, όταν βγήκαν (με το νόμο αυτό) από τη μέση οι εμπορικές τράπεζες, να μην μπλέκουν στα επενδυτικά σχήματα, διότι οι 5.000 εκείνες εμπορικές τράπεζες, είχαν δημιουργήσει ένα χάος στην ύφεση της αμερικανικής οικονομίας με τον απόλυτο κερδοσκοπικό τους χαρακτήρα.

Και αυτό πρέπει να επανέλθει, γιατί η κρίση πάει να γίνει παγκόσμια. Και υπάρχουν πρωτοβουλίες και στην Ευρώπη, που θα τις στηρίξουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι αν είμαστε εδώ που είμαστε, είμαστε μέσα σε όλα και από την κερδοσκοπία των καιροσκόπων εμπορικών τραπεζών του ευρωπαϊκού συστήματος, του μερκελικού και όχι μόνο.

Κυρία Πρόεδρε,

Ως Βουλευτής Επικρατείας και έχοντας αναλύσει και τις θέσεις μου στα εθνικά θέματα, πρέπει να σας πω ότι δεν πρόκειται να ψηφίσω τον προϋπολογισμό. Τον καταψηφίζω.

Στρέφομαι για μία ακόμα φορά απέναντι σε εκείνους οι οποίοι υπάρχουν στο κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής:

Μην ξεπουλήσετε τη Μακεδονία. Μην ξεπουλήσετε την Ελλάδα.

Ευχαριστώ».

Σας αποστέλλουμε και το link της ομιλίας του Τέρενς Κουίκ όπως έχει αναρτηθεί στο Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=kmWTi7zNEWw







Σχόλια