"Όμορφη Ελλαδίτσα, θα σε κατασπαράξουν...."

Οι περιβαλλοντολογικές "ευαισθησίες" του Ευάγγελου Βενιζέλου ....σε άρθρο της "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉΣ" (3 Δεκ. 2000).
Το δημοσίευμα αναφέρεται στην "προσπάθεια" του Ευ. Βενιζέλου ....να άρει την Συνταγματική προστασία του περιβάλλοντος ....μέσω -κατά τον δημοσιογράφο- "συνταγματικού πραξικοπήματος" ....προ όφελος των συμφερόντων!

Τα σχετικά άρθρα,  ήταν το άρθρο 24 σε συνδυασμό με τα άρθρα 94 και 95.

Δεν γνωρίζω τι πέρασε από τις, καταστροφικές -κατά τον συντάκτη- για το περιβάλλον προτάσεις του Ευ. Βενιζέλου, ως εισηγητού της αναθεώρησης του Συντάγματος, πλην ότι το παρόν δημοσίευμα ....είναι ένα μικρό "πολιτικό ψυχογράφημα" του  -τότε υπουργού Πολιτισμού- που είναι χρήσιμο για να καταλάβουμε "που το πάει" σήμερα ο άνθρωπος ....πάντα για το καλό μας ....και με τις δικές μας θυσίες.
Υπομονή ....ο κύριος αυτός έχει περάσει σχεδόν απ' όλα τα υπουργεία -πρωθυπουργός δεν θα γίνει- λίγα ακόμα έμειναν!

Αυτό το άρθρο, μαζί με παλιότερα -ιδέ παρακάτω- αναρτημένο σχετικό  (*Περί του Κυρίαρχου της εξουσίας....), μας ανοίγουν ένα μικρό παράθυρο ....για να καταλάβουμε τις παραπέρα ....πιθανές (και αναμενόμενες)  "εξουσιαστικές ανησυχίες" του προσώπου ....μέσα από τις άμετρες πολιτικές του φιλοδοξίες.

"Πλασμένη από πόσες νύχτες είναι τούτη η νύχτα" ....που περνάμε ....επισημαίνει προφητικά το δημοσίευμα.

Στην επίσης προφητική αναφορά,  κάτω από την ένθετη φωτογραφία του άρθρου ....με το καμένο δάσος ....ο συντάκτης -που προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες- γράφει:
"Έτσι θα καταντήσει όλη η Ελλάδα αν αφήσουμε να περάσει το συνταγματικό πραξικόπημα του κ. Ευ. Βενιζέλου εναντίον του φυσικού και ιστορικού περιβάλλοντος" ....και τον αφήσαμε ....αφήσαμε να περάσει το κατάπτυστο άρθρο 86 ....και η χώρα μας ως κρατική, νομική, οικονομική, κλπ, υπόσταση καταστράφηκε, διαλύθηκε ....έγινε στάχτη.  

Γιατί με τι άλλο μοιάζει η Ελλάδα του σήμερα ....παρά με ένα απ' άκρου εις άκρον ....έρημο τόπο ....με τους Έλληνες σκλάβους ή μετανάστες ....και μ' έναν τηλεβιβλιοπώλη εθνικιστή -τι ειρωνεία- να παριστάνει τον υπoυργό της Yγείας ....αλήθεια δεν ανησυχείτε συμπολίτες ....για το αποτέλεσμα ....για πιθανή δηλαδή -λόγω της συστηματικής διάλυσης των υπηρεσιών πρόληψης και περίθαλψης- εμφάνιση κάποιας σοβαρής επιδημίας -κούφια η ώρα- που θα "συμπληρώσει" την καταστροφή και ....θ' αποδεκατίσει το Έθνος μας;

ΤΌΤΕ ΘΑ ΛΈΜΕ ....ΕΣΧΆΤΗ ΠΡΟΔΟΣΊΑ! ....ΑΛΛΆ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΑΡΓΆ!

[ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ]



ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΏΣΟΥΜΕ ΕΔΏ ΤΏΡΑ ΈΝΑ ΕΎΛΟΓΟ ΕΡΏΤΗΜΑ:   
ΤΙ ΓΊΝΕΤΑΙ ....ΌΤΑΝ ΑΥΤΌΣ ΠΟΥ ΘΈΛΕΙ ΝΑ ΓΊΝΕΙ Ο "ΚΥΡΊΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΊΑΣ" ....ΈΧΕΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΆ  -ΊΣΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΆΞΗ-  ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΊ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝΤΑ ΚΡΊΣΕΩΝ ...."ΔΙ' ΙΚΑΝΟΠΟΊΗΣΗΝ ΙΔΊΩΝ ΦΙΛΟΔΟΞΙΏΝ";    
ΠΑΠΑΛΆ!  ...."ΚΑΘΊΣΑΜΕ ΣΤΗ ΒΆΡΚΑ".

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011

Κυρίαρχος(της εξουσίας) είναι, κατά τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, αυτός που έχει την αρμοδιότητα να διαχειριστεί την απολύτως επείγουσα κρίση"
....Και επομένως, όχι αυτός που βρίσκεται(σύμφωνα με το περιεχόμενο της επόμενης ερώτησης), στο υψηλότερο σκαλοπάτι της εξουσίας....
Ερώτηση Θαν. Λάλα.   Κυρίαρχος (πολιτικά) είναι πάντα αυτός που βρίσκεται στο υψηλότερο σκαλοπάτι της εξουσίας ;  
  • Όχι, λέει ο κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. 
Ο **Καρλ Σμιτ(λέει ο Ε.Β)...στο βιβλίο του  πολιτική θεολογία θέτει το ερώτημα: "Ποιος είναι ο κυρίαρχος;".  και απαντά,"Κυρίαρχος" είναι αυτός που αποφασίζει για την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης.   
Εγώ, λέει ο Ε.Β, αν με ρωτούσατε τώρα(το 1999) για το πώς θα όριζα αυτόν που κυριαρχεί πολιτικά, θα έλεγα:  "Αυτός που έχει την αρμοδιότητα να διαχειριστεί την απολύτως επείγουσα κρίση". 
 [**Καρλ Σμιτ, Ο καταραμένος συνοδοιπόρος του Χίτλερ    ΤΟ ΒΗΜΑ ]
Αυτά έλεγε πριν δώδεκα χρόνια, το 1999, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
Και "βγήκαν" όλα !  Και "απολύτως επείγουσα κρίση" (χειρότερη δεν γίνεται), με επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης, έχουμε  και ο "διορατικός" πολιτικός κλήθηκε να την "αντιμετωπίσει",  είναι δηλαδή ο "αρμόδιος διαχειριστής της απολύτως επείγουσας κρίσης" και επομένως (σύμφωνα με την δική του, σε "ανύποπτο" χρόνο, άποψη),  ο Κυρίαρχος της εξουσίας !!!!

Σχόλια