Πάνος Καμμένος: Ο ελληνικός λαός θέλει μια εθνική πρόταση, συγκεκριμένες πολιτικές που θα εφαρμόσει από την στιγμή που θα πάρει τη λαϊκή εντολή και πρόσωπα που είναι άφθαρτα...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ REAL FM ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Πώς βλέπετε να εξελίσσεται η διαπραγμάτευση με την τρόικα και αν έχετε την αίσθηση ότι υπάρχει ένα σκληρό debate εδώ ή αν αντιθέτως πιστεύετε ότι για επικοινωνιακούς λόγους έχει δημιουργηθεί αυτή η ατμόσφαιρα;
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Από την πρώτη στιγμή οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ το είπαμε ξεκάθαρα ότι πρόκειται για μια προσπάθεια της κυβέρνησης να δείξει ότι διαπραγματεύεται.
Πρόκειται για την ίδια προσπάθεια την οποία συναντήσαμε πριν από τις εκλογές, ακούγοντας τον πρωθυπουργό να λέει ότι αν τον εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός δεν μπορεί κανείς να πειράξει τον 13ο και τον 14ο μισθό, ότι κανείς δεν πρόκειται να δεχθεί από την κυβέρνηση - αν ψηφίσουν τον κ. Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Βενιζέλο - τη διαπραγμάτευση των μισθών των ενστόλων, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και όλα αυτά τα 18 σημεία, τα οποία υποσχέθηκαν στον ελληνικό λαό.

Και τότε, αν θυμάστε, έβλεπαν φως στο τούνελ και ότι είναι οι τελευταίες προσπάθειες - του μαραθωνίου το λένε τώρα, τότε το έλεγαν της διαπραγμάτευσης με την τρόικα – για να ξεκινήσουμε την ανάπτυξη.

Όλα αυτά είναι ένα μεγάλο ψέμα, η κυβέρνηση εκτελεί πιστά τις εντολές της τρόικας και μάλιστα για πρώτη φορά είχαμε μια περίεργη δήλωση, η οποία πέρασε στα «ψιλά», ότι δηλαδή, θα νομοθετήσει μονομερώς η κυβέρνηση, χωρίς να λάβει υπόψη της την τρόικα. Αυτό είναι κάτι το οποίο δικαιώνει τις δικές μας θέσεις όταν λέγαμε ότι αν η κυβέρνηση θέλει πράγματι να ασκήσει μία εθνικά κυρίαρχη πολιτική δεν είναι υποχρεωμένη να εκτελεί τις εντολές της τρόικας, αλλά μονομερώς μπορεί να νομοθετήσει προς το συμφέρον των πολιτών της.

Όλα αυτά λοιπόν γίνονται πριν από τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, πριν από δύο δύσκολες ψηφοφορίες, όπου η βασική ψηφοφορία έχει να κάνει με το θέμα των πλειστηριασμών των σπιτιών, δηλαδή ουσιαστικά της κατάργησης του Συντάγματος, της διάταξης εκείνης που λέει ότι απαγορεύεται η δήμευση περιουσίας στην Ελλάδα και της εύθραυστης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που φαίνεται και από τους βουλευτές που δεν μπορούν να λένε πλέον άλλα ψέματα στους πολίτες.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Ωστόσο, αυτή η περίπτωση, το λεγόμενο «ατύχημα», δηλαδή κάποιοι στη Βουλή να μην ψηφίσουν τα επόμενα νομοσχέδια και δη τον προϋπολογισμό, τη θεωρείτε πιθανή; Εδώ είδαμε το γενικό εισηγητή του προϋπολογισμού να ασκεί κριτική στη φορολογία των ακινήτων. Άκουσα το πρωί τον υπουργό Πολιτισμού, τον κ. Παναγιωτόπουλο, να ασκεί κριτική για την υπερφορολόγηση των ακινήτων.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το να κάνουν κριτική εκ του ασφαλούς - προκειμένου να ικανοποιήσουν τους Έλληνες πολίτες που εκπροσωπούν στη Βουλή, οι οποίοι πλέον δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτή τη βαριά φορολόγηση - και εν συνεχεία να ψηφίζουν τους νόμους αυτούς, που οι πολίτες στήνονται στον τοίχο και δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν με αποτέλεσμα να δημεύεται η περιουσία τους, είναι δώρον άδωρον.

Στη Βουλή, ο κάθε βουλευτής ψηφίζει κατά συνείδηση, πρέπει να ψηφίζει ανάλογα με την άποψη των πολιτών που τον στέλνουν να τους εκπροσωπήσει στο Κοινοβούλιο και ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Υπάρχει και η προσωπική ευθύνη του κάθε βουλευτή που αν θέλετε είδαμε να εκφράζεται στην περίπτωση του δεύτερου μνημονίου με τις 25 αρνητικές ψήφους βουλευτών που αντιδράσαμε τότε στο δεύτερο μνημόνιο, αλλά και εν συνεχεία τις περίφημες κωλοτούμπες, όπου στο όνομα της κομματικής πειθαρχίας κάποιοι νομοθετούν εις βάρος της δικής τους συνειδήσεως.

Εγώ πιστεύω ότι θα υπάρξουν Έλληνες βουλευτές, οι οποίοι θα αντιληφθούν πλέον ότι είναι μια εγκληματική πολιτική, η οποία οδηγεί στην ύφεση, στην ανεργία και στον φαύλο κύκλο, όπως τον έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς όταν ήταν ακόμα κόντρα στο μνημόνιο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πάντως δεν σας βλέπω εσάς, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, να προσκαλείτε τους βουλευτές να ρίξουν την κυβέρνηση.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ προσκαλώ τους βουλευτές - αν θέλετε από την εποχή που μου ήμουν ανεξάρτητος βουλευτής, διότι διαφώνησα τότε με την κυβέρνηση Παπαδήμου - να αντιδράσουν, διότι υπάρχει και η προσωπική ευθύνη. Τώρα, αν η πρόσκληση είναι προς αποστασία νομίζω ότι το πιο ακατάλληλο άτομο να αναφέρεται σε αποστασία είναι ο κ. Σαμαράς .Έβλεπα χθες το βράδυ, γιατί ετοιμάζομαι και εγώ για την ομιλία μου για τον προϋπολογισμό το Σάββατο, τις τότε δηλώσεις Μητσοτάκη από την Έκθεση της Θεσσαλονίκης σε σχέση με τον κ. Σαμαρά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πάντως τον κ. Σαμαρά τον υποστηρίξατε κ. Πρόεδρε στην εσωκομματική εκλογή.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Έχετε δίκιο. Τότε ήταν να υποστηρίξουμε είτε τις απόψεις της κ. Μπακογιάννη, η οποία μιλούσε για φεντεραλισμό και ουσιαστικά τη φιλική της συμπεριφορά προς το κέντρο της Ευρώπης που επιθυμούσε μια άλλη πολιτική, δηλαδή την πολιτική του φεντεραλισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον κ. Σαμαρά που ως υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τότε, μιλούσε για κατάργηση της οικογενειοκρατίας, μιλούσε για την εθνική κυριαρχία της χώρας, για την εθνική θέση στα θέματα που αφορούν τα εθνικά μας, είναι ο βουλευτής εκείνος που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη το ’93 για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Και τώρα δεν απαντά σε εννιά ερωτήσεις που του καταθέτουμε στη Βουλή, δεν απαντά στην προηγούμενη συζήτηση στην πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, όταν του ανέφερα και κατέθεσα τα έγγραφα, όπου φέρεται ότι ο ευρωστρατός, που αναλαμβάνει την ευθύνη του το Βέλγιο από το δεύτερο εξάμηνο του 2014 θα περιλαμβάνει στρατιώτες της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και εκεί ο κ. Σαμαράς δίνει εντολή στον κ. Αβραμόπουλο να μην απαντήσει καν στη Βουλή. Βλέπουμε λοιπόν ότι ο κ. Σαμαράς επανειλημμένως έχει εξαπατήσει πολλούς.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Ενόψει των ψηφοφοριών τώρα, εκείνοι οι βουλευτές που ο κ. Πρωθυπουργός τους αποκάλεσε «μαξιλάρια» για την κυβερνητική πλειοψηφία αφορούν στο χώρο το δικό σας; Γιατί όλο και κάτι διαβάζω για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, πότε για τον κ. Κουίκ πότε για κάποιους άλλους από τους βουλευτές, για την κ. Κουντουρά, δεν λέω οι άνθρωποι δεν έχουν κάνει μια δήλωση τέτοια. Διαβάζω δημοσιεύματα και καπνός χωρίς φωτιά…

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα σας πω ότι από την ημέρα της ίδρυσης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ μια ομάδα συνεργατών μαζεύει τα δημοσιεύματα από τις εφημερίδες αλλά και από τις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, τα οποία περιγράφουν πόσοι βουλευτές θα φύγουν από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και θα αποτελέσουν «μαξιλάρια», ή αποστάτες ή άλλου είδους αντιπαροχές, θα εγκαταλείψουν τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Μάλιστα, όταν οι δύο βουλευτές, ο κ. Μαρκόπουλος και ο κ. Κουράκος αποχώρησαν, τους 18 από τους 20 μας έλεγαν οι εναπομείναντες.

Όπως βλέπετε αυτά τα σενάρια μέχρι τώρα έχουν διαψευσθεί πλήρως. Εγώ ήμουν με την κ. Κόλλια στις Σέρρες και κάναμε κοινή περιοδεία και είχαμε δημοσίευμα το οποίο αναφερόταν στην κ. Κόλλια. Κατά καιρούς είχαμε δημοσιεύματα για τον κ. Κουίκ και για διάφορους άλλους συναδέλφους. Μην ψάχνουν «μαξιλάρια» σε εμάς, δεν υπάρχουν «μαξιλάρια». Και στο τέλος - τέλος η πορεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι μια πορεία μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας βουλευτών, οι οποίοι έχουν και θα έχουν για πάντα και θα έχουμε, το δικαίωμα της κατά συνείδηση ψήφου και κατά συνείδηση άποψης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θυμηθείτε ότι έφυγαν στελέχη όπως ο Μαρκόπουλος που γύρισε στη ΝΔ, όπως ο Ζώης που έφτιαξε τη ΝΕΑ ΜΕΡΑ.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Προσέξτε, εάν θυμάστε, όταν έγινε η αποχώρηση των στελεχών, ο εκπρόσωπός τους ο κ. Σταμάτης, είχε ζητήσει τη μεγαλοψυχία και τη μεγαλοσύνη του πρωθυπουργού. Τελικά η μεγαλοσύνη του πρωθυπουργού περιορίστηκε στο να πάρει τον κ. Μαρκόπουλο πίσω και τους υπόλοιπους φαίνεται ότι δεν τους χρειάσθηκε. Μέχρι να πάει ο εκπρόσωπός τους ο κ. Σταμάτης, ο οποίος υπέγραψε και τη διακήρυξη του κόμματος που δημιουργήθηκε τότε, στη ΝΔ πριν από μία εβδομάδα έχοντας εκμεταλλευθεί τη μεγαλοσύνη και τη μεγαλοφροσύνη του κ. Σαμαρά. Σε αυτόν τον αγώνα δεν θα αντέξουν όλοι, όποιος αντέξει όμως θα παραμείνει μαζί μας.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Θέλω να σας ρωτήσω πώς ακούσατε τις χθεσινές δηλώσεις Δραγασάκη για τον Γιώργο Παπανδρέου και το «λεφτά υπάρχουν» ;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θέλω να σας πω ότι πλέον, στο θέμα του τι συνέβη με την είσοδο της χώρας στον Μηχανισμό Στήριξης και ποιο ήταν το παιχνίδι των διεθνών κερδοσκόπων, η συζήτηση έχει ανοίξει πάρα πολύ σε παγκόσμιο επίπεδο. Έχουμε πρωτοβουλίες ακόμη και στις ΗΠΑ. Γύρισα χθες το μεσημέρι, πλέον έχουμε το διαχωρισμό πολιτικών από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και από κόμματα. Οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ έχουν ομάδες οι οποίες μιλούν για επαναφορά νομοθεσιών που θα βάζουν στην άκρη τους κερδοσκόπους και τα hedge funds. Είναι χαρακτηριστικό, ότι υπάρχει σήμερα μεγάλη πρωτοβουλία στις ΗΠΑ για την επαναφορά του νόμου των Glass - Steagall, των δύο γερουσιαστών που το 1932 διαχώρισαν τη λειτουργία των τραπεζών σε επενδυτικές και σε εμπορικές.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Πώς συνδέεται αυτό;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ένας νόμος που καταργήθηκε το 1999 και άφησε ουσιαστικά τα hedge funds και τους κερδοσκόπους να δημιουργήσουν αυτή την τεράστια «φούσκα». Αυτό έχει να κάνει με το «λεφτά υπάρχουν» και με τη λογική του κ. Παπανδρέου, η οποία λογική του κ. Παπανδρέου τότε, συνεχίζεται σήμερα από τον κ. Σαμαρά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Σαμαράς στην τελευταία του επίσκεψη στις ΗΠΑ, είχε κατ’ ιδίαν συνεννόηση και συνευρέθη με τους εκπροσώπους των hedge funds, δηλαδή των κερδοσκόπων. Ο κ. Παπανδρέου καλούσε τον κ. Τζορτζ Σόρος στη Βουλή των Ελλήνων και ο κ. Σαμαράς τους καλούσε να επενδύσουν στη χώρα. Αν δείτε δε τις προσφορές για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Αγροτικής Τράπεζας θα δείτε ότι μέσα σε αυτούς οι οποίοι επενδύουν στο να πάρουν ουσιαστικά τη γη των Ελλήνων, μετά την παραχώρηση της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς, είναι ο Τζορτζ Σόρος και ο κ. Πόλσεν.
ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Ο κ. Δραγασάκης έχει καμία σχέση με μια τέτοια στρατηγική;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι. Ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε στο «λεφτά υπάρχουν» και αναφέρθηκε στον κ. Παπανδρέου. Αυτή η πολιτική είναι που έλεγε ο κ. Παπανδρέου. Μέσα σε αυτούς λοιπόν που επενδύουν ουσιαστικά στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Αγροτικής Τράπεζας είναι ο κύριος Τζορτζ Σόρος, ο κύριος Πόλσεν, είναι δηλαδή εκείνοι οι κερδοσκόποι, οι οποίοι και τότε επί Παπανδρέου του «λεφτά υπάρχουν» ήταν οι συνομιλητές του τότε πρωθυπουργού και οι σημερινοί συνομιλητές του κ. Σαμαρά. Εκεί λοιπόν είναι η διαφορά, δηλαδή ποιοι από τους πολιτικούς θα ακολουθήσουν τη λογική των τραπεζιτών, των κερδοσκόπων και των αγορών και ποιοι θα είμαστε από την πλευρά της προστασίας της εθνικής κυριαρχίας των χωρών.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Πώς την εξηγείτε την αναφορά αυτή του κ. Δραγασάκη;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν μπορώ να σχολιάσω αυτή την στιγμή την αποκοπή μιας δήλωσης του κ. Δραγασάκη. Να σας πω ότι δεν την άκουσα ολόκληρη τη δήλωση, αλλά και αυτό το παιχνίδι που γίνεται πολλές φορές, μάλλον που γίνεται τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ, και βλέπω να γίνεται προσπάθεια προσεγγίσεως στελεχών που βρίσκονται κοντά στον κ. Παπανδρέου, εμάς δεν μας βρίσκει σύμφωνους.

Θα σας πω ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στο συνέδριό μας αποφασίσαμε ότι κανένας βουλευτής που έχει ψηφίσει μνημόνιο δεν μπορεί να έρθει στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Δεν σας κρύβω ότι υπάρχουν παλιά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι είχαν ψηφίσει μνημόνια και οι οποίοι θα επιθυμούσαν μια συνεργασία μαζί μας. Τέτοια συνεργασία δεν μπορεί να υπάρξει. Εμείς δεν κάνουμε μεταγραφές, μικροκομματικές αν θέλετε-ανθρώπων που έχουν έστω μετανιώσει με σκοπό το προσωρινό πολιτικό κέρδος. Το πρώην ΠΑΣΟΚ του κ. Παπανδρέου φαίνεται σε κάποιο επίπεδο ότι έχει βρει φιλοξενία μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να συνεργαστούν. Δε νομίζω ότι αυτή η τακτική είναι η σωστή, ο ελληνικός λαός δεν επιθυμεί να ξαναχτιστεί μια καινούργια πολιτική από παλιά υλικά.

Ο ελληνικός λαός θέλει μια εθνική πρόταση, συγκεκριμένες πολιτικές που θα εφαρμόσει από την στιγμή που θα πάρει τη λαϊκή εντολή και πρόσωπα που είναι άφθαρτα και που δεν έχουν σχέση με εκείνη την εποχή και εμπλοκή με τέτοιου είδους περιόδους που είναι θλιβερές για την πατρίδα μας και οι οποίες μάλλον θα πρέπει να είναι αντικείμενο διερεύνησης της δικαιοσύνης παρά της πολιτικής.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Θέλω να σας ρωτήσω και για το θέμα των πλειστηριασμών. Το ΚΚΕ για παράδειγμα λέει όχι στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας κάθετα χωρίς αστερίσκους, ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει ρύθμιση στη Βουλή που ζητά παράταση του ισχύοντος καθεστώτος για ένα χρόνο, προκειμένου να υπάρχει χρόνος συνεννόησης για μια οριστική λύση. Τι λέτε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εμείς είμαστε συνεπείς με το Σύνταγμα της χώρας, το οποίο απαγορεύει τη δήμευση της περιουσίας. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να παραχωρηθεί η πρώτη κατοικία - σε όποιο επίπεδο και εάν είναι αυτή - στη διάθεση είτε των τραπεζιτών, είτε αν θέλετε και του κράτους, γιατί εδώ έχουμε και άλλο φαινόμενο, έχουμε το φαινόμενο, το κράτος το οποίο ορίζει κάποιες αντικειμενικές αξίες και βάσει αυτών των αντικειμενικών αξιών φορολογεί τους Έλληνες πολίτες, όταν ο Έλληνας πολίτης δεν έχει να πληρώσει, δεν του κατάσχει το σπίτι ή την περιουσία, με την αντικειμενική αξία. Βλέπουμε να βγαίνουν ακίνητα ιδιωτών που κατασχέθηκαν από το κράτος στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας, δηλαδή το ίδιο το κράτος δεν αναγνωρίζει ούτε την εκτίμηση της περιουσίας που το ίδιο κάνει. Εμείς είμαστε λοιπόν κάθετα αντίθετοι σε κάθε πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας.

Θα σας θυμίσω ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δύο φορές, μια φορά ο κ. Μαριάς και μία δεύτερη ο κ. Καπερνάρος, έχουν καταθέσει τροπολογίες στη Βουλή σε σχέση με την προστασία της πρώτης κατοικίας. Εδώ θα πω ότι απορώ με τη συμπεριφορά των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Θα θυμίσω ότι ο Κώστας Καραμανλής ως πρωθυπουργός, διασφάλισε - πριν καν υπάρξει η κρίση - το θέμα της πρώτης κατοικίας, και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν το νόμο Κατσέλη. Αλλά πέραν αυτών όλων υπάρχει η δέσμευση του Συντάγματος. Δεν μπορούμε να μπούμε στη λογική Στουρνάρα, τον οποίον «περιποιείται» ο κ. Δελατόλας αρκετά καλά σήμερα στο «Ποντίκι», να μπούμε δηλαδή στη λογική της απάντησης που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών και ο κ. Παπακωσταντίνου, στην ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις στο εξωτερικό, ότι θα προχωρήσουμε σε διατάξεις τέτοιες και νομοθετήματα, τα οποία βρίσκονται εκτός του συνταγματικού ορίου, κατ’ εντολή της τρόικας.

Το Σύνταγμα είναι ο καταστατικός χάρτης της χώρας και δεν μπορεί να μπαίνει σε καμία διαπραγμάτευση από κανέναν. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δηλώσαμε ότι θα προασπίσουμε τη συνταγματική διάταξη για την απαγόρευση δήμευσης της περιουσίας με οποιοδήποτε τρόπο και εννοώ και νομικό, με την κατάθεση τροπολογιών, αλλά και με τη φυσική μας παρουσία σε περιπτώσεις που έχουμε κατάσχεση σπιτιών. Μιλάμε μάλιστα και για περιπτώσεις που δεν αφορούν την κατοικία αλλά αφορούν ένα μαγαζί. Υπάρχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπου η οικογένεια δεν έχει σπίτι και το μόνο περιουσιακό στοιχείο είναι ένα μικρό μαγαζί, το οποίο ταΐζει όλη την οικογένεια και το οποίο πληρώνει και ένα ή δύο εργαζόμενους. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να υπάρχει προστασία, προκειμένου να μπορεί αυτός ο πολίτης να συντηρεί την οικογένειά του και να αποδίδει φόρους.

Το link για τη συνέντευξη του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου:


Σχόλια