Πάνος Καμμένος: Δεν θα προκάμετε, κύριοι της Κυβέρνησης....

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Γελάτε, κύριοι συνάδελφοι, όπως γέλαγε και ο κ. Στουρνάρας, όταν μίλαγε ο κ. Καπερνάρος. Ξέρετε, αυτό μου θυμίζει το Μαρκήσιο Ντε Σαντ ο οποίος έλεγε: «Ας τους αφήσουμε να μηρυκάζουν την αθλιότητά τους. Δεν είναι άξιοι να τους κηρύξουμε την αλήθεια».
Αυτή είναι η αλήθεια.
Η αλήθεια είναι ότι την ώρα που νομοθετούμε για να καταργήσουμε την ιδιωτική περιουσία, το κεραμίδι του Έλληνα, νομοθετείτε και αντί να κλαίτε, γελάτε. Γελάτε γιατί εφαρμόζετε σχέδιο, γελάτε γιατί ξέρετε τι κάνετε. Εκτελείτε το σχέδιο της παράδοσης του κράτους.

Κράτος είναι τρία πράγματα. Είναι η δημόσια περιουσία που ξεπουλιέται και παραδίδεται. Κράτος είναι η ιδιωτική περιουσία, που σήμερα καταργείται, γιατί με τους βαρείς φόρους δεν μπορεί κανείς να την κρατήσει. Τη δημόσια και την ιδιωτική περιουσία στο κράτος την εγγυάται μόνο ένας: οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, που τις διαλύετε παραδίδοντας την αμυντική βιομηχανία και εξαθλιώνοντας το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων, των εν στολή και των αποστράτων. Αυτή είναι η κατάλυση του κράτους. Το σχέδιο της κατάλυσης του κράτους προχωρά. Προχωρά το σχέδιο της παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας.

Θα έρθετε στις ευρωεκλογές να υπηρετήσετε το σχέδιο Μέρκελ, τη νέα τάξη πραγμάτων, η οποία λέει να υποστείλουμε τις σημαίες των κρατών - εθνών και να προχωρήσουμε στο νέο δόγμα της Ευρώπης, στο φεντεραλισμό, τον οποίο ξεστόμισε ο κ. Πάγκαλος σε μία πρωινή εκπομπή του MEGA, λέγοντας ουσιαστικά αυτό που πάει να κάνει σήμερα το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ - ή μάλλον η Κοινοβουλευτική Ομάδα με την ταμπέλα «ΠΑΣΟΚ» - και η εναπομείνασα Νέα Δημοκρατία - ή μάλλον η ομάδα της Πολιτικής Άνοιξης με την ταμπέλα «Νέα Δημοκρατία» - συνεπικουρούμενη από τους επαγγελματίες του είδους: τους σημιτικούς, τον κ. Στουρνάρα, τον άνθρωπο που συμμετείχε στο επιτελείο εκείνων που έκαναν το swap του 2000 με τη Goldman Sachs, εκείνους που υπέταξαν τη χώρα στη λογική των hedge funds και των αγορών, εκείνους οι οποίοι έβαλαν την Ελλάδα στο «bubble economy», στην οικονομία της φούσκας, που θα σπάσει - είτε σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει - και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον κόσμο. Και τότε θα έρθετε γυμνοί απέναντι στους λαούς, που οι λαοί έχουν τη δύναμη της δημοκρατίας κι όχι οι τραπεζίτες και τα hedge funds, τα οποία αυτή τη στιγμή καθορίζουν την πολιτική.

Ο παριστάμενος Υπουργός των Οικονομικών δεν είναι Βουλευτής εκλεγμένος με τη Νέα Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι καν Βουλευτής εκλεγμένος από το λαό. Είναι από τους στενούς συνεργάτες του συστήματος Σημίτη, το οποίο κυβερνά τη χώρα με την ψήφο Ελλήνων Βουλευτών.

Ψήφισαν οι Έλληνες τον Γιώργο Παπανδρέου κι εκείνος τοποθέτησε Υπουργό επί των Οικονομικών τον κ. Παπακωνσταντίνου, δεξί χέρι του Σημίτη. Στη φωτογραφία, μετά το Καστελόριζο, κάλεσε τον πρόεδρο του ΙΟΒΕ τον κ. Στουρνάρα δίπλα του. Και εν συνεχεία ο λαός, δια των εκπροσώπων του, αποφάσισε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Τοποθέτησε τον έτερο άνθρωπο του συστήματος Σημίτη, των Γερμανών, τον κ. Παπαδήμο. Και τον ψήφισαν μέσα από τη Βουλή οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού.

Εν συνεχεία, στις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου, με φόβο και τρομοκρατία, ψήφισαν οι Έλληνες πρώτο κόμμα τη Νέα Δημοκρατία, την τέως Νέα Δημοκρατία, του Αντώνη Σαμαρά με 18 σημεία και το ΠΑΣΟΚ του Βαγγέλη Βενιζέλου, που χειροκροτεί τον Πρόεδρο της ΕΠΕΝ. Τότε Υπουργός επί της Οικονομίας ποιος τοποθετήθηκε; Ο έτερος συνέταιρος του συστήματος Σημίτη ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος ξεκάθαρα λέει: «Εγώ είμαι άνθρωπος των αγορών». Με τις αγορές έχουμε να κάνουμε και σήμερα.

Σήμερα στη Βουλή των τριακοσίων Ελλήνων Βουλευτών, παρουσία δέκα Βουλευτών της Συμπολιτεύσεως ψηφίζεται η κατάργηση της ιδιωτικής περιουσίας, η δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων.

Και βέβαια, στη σημερινή συνεδρίαση θα αποφασίσουμε να βάλουμε βαρείς φόρους, κεφαλικούς φόρους, φόρους που δεν υπήρχαν παρά μόνο στην Αγγλία του 14ου αιώνα, όπου τότε θεσπίστηκαν οι φόροι της κατηγορίας poor taxes, φόροι που πρέπει να πληρώσουν όλοι οι ενήλικες, ανεξαρτήτως εισοδήματος, με κορυφαίο το φόρο εκείνον που έπρεπε να πληρώσει κάποιος επειδή απλά και μόνο ζούσε. Κάποιες διαμαρτυρίες ξέσπασαν τότε, κάποιοι χωρικοί επαναστάτησαν και ξεκίνησε η ιδιαιτέρως καταστροφική εξέγερση των χωρικών.

Από αυτό εδώ το Βήμα ως Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ καλώ τους Έλληνες να ξεκινήσουμε την εξέγερση των Ελλήνων, την εξέγερση των πολιτών.

Μπορείτε να με μηνύσετε ξανά, μπορείτε να μου άρετε πάλι την ασυλία, γιατί καλώ σε στάση. Όμως, καλώ σε επανάσταση, βάσει του άρθρου 120 του Συντάγματος, όπου οι Έλληνες πολίτες υποχρεούνται να προασπίζουν το Σύνταγμα. Συνταγματική επιταγή είναι και η απαγόρευση της δήμευσης της περιουσίας.

Αν δεν ξεσηκωθούμε, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να διεκδικήσουμε αυτό για το οποίο οι Έλληνες πολίτες μας έστειλαν σε αυτήν εδώ την Αίθουσα. Και επειδή αυτός ο ξεσηκωμός δεν είναι ξεσηκωμός απέναντι σε ελληνικά εκλεγμένη κυβέρνηση, αλλά απέναντι σε ξένα συμφέροντα τα οποία επιβάλλουν αυτήν την πολιτική, είναι μία εθνική υποχρέωση.

Την Κυριακή γύριζα από τη Ρόδο μαζί με το συνάδελφο τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Επιστρέφαμε από ένα χαρούμενο γεγονός, από μία βάφτιση. Στην αίθουσα αναμονής, πριν μπούμε στην Πύλη 4 του Αεροδρομίου, είχε ένα τραπεζάκι έξω που έπιναν τον καφέ τους κάποιοι επιβάτες. Ένας εξ αυτών ήταν ο Γιώργος - θα τον αποκαλέσω έτσι, γιατί δεν θέλω να πω το όνομά του - ένα παλικάρι σαράντα χρόνων, ένας Έλληνας πατέρας δύο παιδιών, εργάτης οικοδομής, που πράγματι, όπως μας είπε στα δέκα λεπτά που μιλήσαμε, είχε αποκτήσει άνεση τα τελευταία χρόνια εργαζόμενος στην οικοδομή, στην Κάλυμνο και στη Ρόδο. Κατάφερε το ένα του παιδί να το στείλει στη Ρουμανία να σπουδάσει.

Τον ρώτησα πού πάει και μου είπε ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχει κάνει δεκαπέντε μέρες μεροκάματο, γιατί η οικοδομή πέθανε. Οικοδομή σημαίνει ανάπτυξη στην περιφέρεια της χώρας, στο χτίσιμο σπιτιών. Τον ρώτησα πού πάει και μου είπε: Πάω στην Ντάμπα. Φεύγω από εδώ, πάω στο Παρίσι, από το Παρίσι στην Ουάσιγκτον και από την Ουάσιγκτον στην Ντάμπα. Του λέω: «Έχεις κάποιον εκεί;» Μου λέει: «Έχω μια φίλη από παλιά.» Του είπα: «Τα έχεις κανονίσει τα πράγματα;» Μου λέει: «Πενήντα ευρώ έχω στην τσέπη μου.»

Διώχνουμε τους Έλληνες με 50 ευρώ στην τσέπη να φύγουν στην ξενιτιά, όπως φεύγουν οι επιστήμονες, όπως φεύγουν οι γιατροί τους οποίους σπουδάσαμε με κόστος 80.000 ευρώ οι Έλληνες πολίτες, ενώ ο γιατρός της ειδικότητας στη Γερμανία κοστίζει ένα εκατομμύριο ευρώ στο κράτος.

Φεύγει και ρέει το αίμα της πατρίδας μας έξω, γιατί κάποιοι –που γελάτε εδώ- μεγαλοεκδότες και καναλάρχες πρέπει να μην πληρώνουν φόρους. Να σωθούν το MEGA και ο ANT1 και τα υπόλοιπα κανάλια. Να τους απαλλάξουμε με την ψήφο μας από το νομοσχέδιο των φόρων και να φορολογήσουμε τον πολίτη, την κατοικία - που όπως έλεγε ο Le Corbusier, η κατοικία είναι ο ναός της οικογένειας - και να διαλύσουμε την οικογένεια.

Δεν νομοθετούμε εδώ μέτρα φορολογικά για απαλλαγή των πολυτέκνων, όπως λέει το Σύνταγμα, αλλά νομοθετείτε για την απαλλαγή των μεγαλοκαναλαρχών. Περνάτε ειδικό κρυμμένο άρθρο για την απαλλαγή της φορολογίας από τις off shore εταιρείες των ναυτιλιακών εταιρειών, δηλαδή όχι γι’ αυτούς που πράγματι υπηρετούν την εμπορική ναυτιλία και πράγματι πρέπει να έχουν ειδικές ελαφρύνσεις φόρων, αλλά για αυτούς τους εφοπλιστές οι οποίοι αγοράζουν σπίτια και τα νοικιάζουν. Την ίδια στιγμή, λέτε στον Έλληνα: Έλα εδώ, να σε καθίσω κάτω να σε φορολογήσω».

Κύριε Υπουργέ, στις 7 Δεκεμβρίου στη συνεδρίαση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2014 είπατε - διαβάζω από την ομιλία σας από το Βήμα της Βουλής - ότι η αύξηση της φορολογίας της ακίνητης περιουσίας στο νέο έτος είναι δίκαιη, διότι η φορολογία στην Ελλάδα είναι χαμηλότερη κατά δυο ποσοστιαίες μονάδες από την αντίστοιχη φορολόγηση που ισχύει στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σας άκουσα με προσοχή. Διάβασα, όμως, την έκθεση του 2013 με τίτλο «Φορολογικές τάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την οποία γνωρίζετε. Ο ισχυρισμός σας είναι ατεκμηρίωτος. Η έκθεση αυτή βασίζεται στη στατιστική και οικονομική ανάλυση της Eurostat της περιόδου 2000-2011. Ειδικά αναφέρει ότι αν δεν έχουν εναρμονιστεί ακόμη τα φορολογικά συστήματα των κρατών-μελών, η ανάλυση των στοιχείων παρουσιάζει ένα ενοποιημένο στατιστικό πλαίσιο, που καθιστά εφικτό να εκτιμήσουμε δευτερογενή εθνικά φορολογικά συστήματα σε μία συγκριτική βάση.

Τι λέει, λοιπόν, αυτή η μελέτη; Έχοντας ως βάση τη λεπτομερή στατιστική ανάλυση φαίνεται ότι οι φόροι της ακίνητης περιουσίας ανέρχονται στο 1,6% του ΑΕΠ. Κατατάσσει την Ελλάδα στην έβδομη θέση, με την υψηλότερη φορολογία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Την πρώτη θέση με υψηλότερη φορολογία την έχει η Αγγλία με ποσοστό 4,2% του ΑΕΠ, μετά το Βέλγιο με 3,2% επί του ΑΕΠ της χώρας.

Οι φόροι της ακίνητης περιουσίας στην περιβόητη Γερμανία είναι στο 0,9% του ΑΕΠ, στην 18η θέση. Πιθανώς αυτό να είναι απομεινάρι των φέουδων και των πριγκιπάτων πριν την ενοποίησή τους από τον Βίσμαρκ, στο δεύτερο ήμισυ του 19ου αιώνα. Αντίθετα η Γαλλία έχει υψηλότερες φορολογίες, στο 3,2% του ΑΕΠ. Η Ιταλία είναι στην πέμπτη θέση με 2,1% του ΑΕΠ, η Ισπανία στην έκτη και η Αυστρία, η Κύπρος κι η Ολλανδία έχουν από τους χαμηλότερους συντελεστές.

Το θέμα, λοιπόν, είναι ότι εδώ με τη νέα φορολογία που εισάγετε, αντί να επιβεβαιώνετε αυτό που μας είπατε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού, από επίσημα στοιχεία της Eurostat και με στοιχεία του 2011 - και όχι του 2012, 2013 και 2014 - η Ελλάδα θα αποτελέσει την πρωταγωνίστρια στην επιβολή των φόρων της κατοικίας.

Επειδή είστε από εκείνους που πιστεύουν στις αγορές, θα σας πω ότι ακόμα και οι πιο σκληροί φιλελεύθεροι, ακόμα και οι μονεταριστές, στο θέμα της φορολογίας έχουν συγκεκριμένες απόψεις. Ο Ρόναλντ Ρέιγκαν έλεγε ότι η οικονομική πολιτική σημαίνει «ό,τι κινείται να το φορολογήσετε, αν συνεχίζει να κινείται, θα πρέπει να το ρυθμίσετε και αν σταματήσει να κινείται, να το επιδοτήσετε».

Εδώ λοιπόν, το πυροβολείτε. Εδώ εκτελείτε τον ελληνικό λαό. Λέτε ότι θα πληρώσουμε λιγότερα την επόμενη χρονιά και θα σας πω ότι αν αυτή τη χρονιά κάποιος Έλληνας πολίτης φορολογούμενος πληρώσει το ΦΑΠ που του καταλογίζετε - των τριών ετών - συν το φόρο εισοδήματος, θα πρέπει να συλληφθεί, διότι τα εισοδήματά του είναι μικρότερα από το φόρο τον οποίο του επιβάλλετε. Προσθέστε του τα τρία ΦΑΠ που του ήρθαν, βάλτε και το φόρο εισοδήματος και θα δείτε ότι ο φόρος ξεπερνάει το συνολικό εισόδημα του Έλληνα.

Αυτή είναι η αλήθεια και τώρα έρχεστε να προσθέσετε σε αυτό. Δεν καταλαβαίνετε ότι αυτό το οποίο κάνετε - με τη βαριά φορολόγηση ακόμα και των χωραφιών - είναι να ερημώσετε τη χώρα; Δεν καταλαβαίνετε ότι θα φθάσετε στο σημείο να κατάσχει πλέον το κράτος τα ακίνητα των Ελλήνων, επειδή αδυνατούν να πληρώσουν το φόρο τους; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι αυτό σημαίνει ξεσηκωμό του ελληνικού λαού, διάλυση της οικονομίας, διάλυση της οικοδομής; Τι θέλετε; Θέλετε να τα παραδώσετε όλα; Θέλετε να παραδώσετε την ιδιωτική περιουσία; Θέλετε να διαλύσετε το κράτος και την εθνική κυριαρχία της χώρας; Αυτό καταφέρνετε.

Όμως, το σημαντικό είναι τι κάνουν οι Έλληνες Βουλευτές. Είδα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων - μας φιλοξένησαν και εμάς τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, γιατί συνήθως μας έχουν κομμένους- να γράφεται «τριχοτομήθηκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην χθεσινή ψηφοφορία». Τριχοτομήθηκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα, επειδή αποφασίσαμε να ψηφίσουμε κατά τη συνείδησή μας, κατά το άρθρο 60 του Συντάγματος.

Σας καλώ κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να ψηφίσετε κατά τη συνείδησή σας. Σας καλώ να επαναφέρουμε τη δημοκρατία σε αυτήν εδώ την Αίθουσα.

Κύριε Κουκουλόπουλε, τελικά θα πτωχεύσουμε, όπως είχατε πει στο MEGA και είχατε συμφωνήσει στην Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, σε δύο χρόνια; Στο video του MEGA, που μιλάγατε, είπατε ότι κάνατε τομέα του ΠΑΣΟΚ και η χώρα θα πτώχευε σε δύο χρόνια, όπως συμφωνήσατε με τον Παπακωνσταντίνου.

Δεν είπατε «αν δεν γίνει αναδιάρθρωση, θα πτωχεύσουμε». Είπατε ότι στον τομέα, σας είπε ο Παπακωνσταντίνου. Τα έχετε συμφωνημένα. Ξεχνάτε, όμως, κύριε Κουκουλόπουλε ότι, εκτός από τους μεγάλους οικονομολόγους, εκτός από τη λογική των αγορών, αυτός εδώ ο τόπος έβγαλε τον Κοσμά Αιτωλό, που ο Κοσμάς ο Αιτωλός - και με αυτό κλείνω - είπε «θα σας επιβάλουν μεγάλο και δυσβάστακτο φόρο, αλλά δεν θα προφτάσουν».
Δεν θα προκάμετε, κύριοι της Κυβέρνησης.

ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ

«Το βίντεο το έχω κατεβάσει ολόκληρο από την ομιλία σας κ. Κουκουλόπουλε στο MEGA. Το βίντεο είναι ξεκάθαρο και είπατε: «Συμφωνήσαμε να μην πτωχεύσουμε τώρα, αλλά να πτωχεύσουμε σε δύο χρόνια». Οι πολίτες μπορούν να το κρίνουν δεν έχω περικόψει τίποτα. Εγώ μονταζιέρα δεν είμαι, δεν είμαι δημόσια τηλεόραση.

Υπάρχει ολόκληρο το βίντεο αναρτημένο στο διαδίκτυο, στο δικό μου facebook. Μπορούν οι πολίτες που μας βλέπουν να το κατεβάζουν και από το MEGA κατευθείαν. Είπατε συγκεκριμένα: «Συμφωνήσαμε να μην πτωχεύσουμε τώρα αλλά σε δύο χρόνια». Αυτή είναι η αλήθεια.

Θα πρέπει να καταλάβετε ότι αυτά που σας ξεφεύγουν, δεν ξεφεύγουν από τον ελληνικό λαό και εμείς θα σας σταματήσουμε. Διότι αυτήν τη στιγμή αυτό που κάνετε είναι να οδηγείτε στην πτώχευση την ελληνική οικογένεια, τον πολύτεκνο που σήμερα καταδικάζεται. Αυτόν καταδικάζετε σήμερα. Τον οικογενειάρχη, τον Έλληνα πολίτη. Χαίρομαι που γελάει ο κ. Κεφαλογιάννης, είναι από αυτούς που τόλμησαν να ψηφίσουν «Όχι» στο δεύτερο μνημόνιο, αλλά εν συνεχεία ζήτησαν συγνώμη».



Σχόλια