Χάρης Μαντέλλος: «Ανεξάρτητοι Έλληνες» Τρικάλων και Δημοτικές εκλογές

Πλησιάζει η ώρα των δημοτικών εκλογών και σιγά σιγά ανακοινώνονται ή έστω ξεκαθαρίζει το τοπίο με τα ονόματα όσων επιθυμούν να ηγηθούν ενός ψηφοδελτίου ή να το στελεχώσουν.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ θεωρώ ότι έχουμε σημαντική ευθύνη να δώσουμε την παρουσία μας σε αυτές τις εκλογές που θα είναι εξίσου ηχηρή και δυναμική όπως οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις και δράσεις μας, στοιχεία που καθημερινά αναγνωρίζονται
από τους συμπολίτες μας και τους δίνουν το κίνητρο για να συνταχθούν μαζί μας στον αγώνα ενάντια στα μνημόνια, την καταστροφική για την λαϊκή τάξη κυβερνητική πολιτική, την παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας.
Στην μνημονιακή τροχιά της Κυβέρνησης συντάσσεται και η Δημοτική μας Αρχή που από τη μια απολύει εργαζόμενους και από την άλλη στήνει κοινωνικά φαρμακεία και παντοπωλεία αλλά και αυτά χωρίς την κατάλληλη οργάνωση και υποδομή. "Να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω μέλι", με λίγα λόγια. Επιχειρεί να στήσει αυθαίρετο παγοδρόμιο στο ποτάμι αλλά "καταφέρνει" να χάσει πρόγραμμα 1 εκ. ευρώ και θέσεις εργασίας από τους Γιατρούς του Κόσμου για την καταπολέμηση της φτώχειας. Ανικανότητα; Προχειρότητα; Αδιαφορία;
Ίσως όλα αυτά μαζί χωρίς να ξεχνάμε και την βιαιότητα με την κατάμαυρη και πρωτοφανή για την τοπική πραγματικότητα εικόνα των ΜΑΤ να επιτίθενται στους πρώην συμβασιούχους μετά από εντολή του Δημάρχου. Θα μπορούσα να απαριθμήσω και άλλα αντιδημοκρατικά και αυταρχικά ολισθήματα του κ. Λάππα αλλά δεν είναι το θέμα που έχω επιλέξει για το παρόν κείμενο.

Σημειώνω λοιπόν ξανά ότι οι ΑΝΕΛ Τρικάλων οφείλουν και μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο και στην κατάρτιση ενός ρεαλιστικού και φιλολαϊκού προγράμματος αλλά και στις διαδικασίες συγκρότησης ενός νικηφόρου ψηφοδελτίου. Έχουμε και την ανάλογη δυναμική και τις προτάσεις και την αποφασιστικότητα αλλά και τα κατάλληλα άτομα για κάτι τέτοιο. Ακόμα όμως και να μην κατεβάσουμε αυτόνομο συνδυασμό τότε και πάλι με ανοιχτό πνεύμα θα πρέπει να προχωρήσουμε σε κάποια συνεργασία αλλά με αυστηρές προϋποθέσεις τον αντιμνημονιακό χαρακτήρα, την κοινωνική πολιτική, την ισοτιμία στον διάλογο.
Μέσα από την όποια συνεργασία προκύψει θα πρέπει να εκφράζεται ο άνεργος, ο φτωχός, ο βιοπαλαιστής, ο άστεγος, ο κοινωνικά αποκλεισμένος και όχι ξανά μανά τα συμφέροντα, οι διαπλεκόμενοι, τα πολιτικά τζάκια ,οι λεφτάδες.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ πιστεύουμε σε μια εξουσία από τον λαό για τον λαό. Ο λαός έχει και τις προτάσεις αλλά και τις λύσεις για τα προβλήματά του και τον Δήμο γενικότερα. Αυτό που μένει είναι επιτέλους να ακουστεί και να συμμετέχει ενεργά στην λήψη αποφάσεων και για αυτό θα παλέψουμε.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ πρέπει να δώσουμε συμβόλαιο τιμής με τους ανθρώπους του μόχθου, της εργατιάς, της λαϊκής βιοπάλης και όλους αυτούς που βλέπουν καθημερινά το βιος τους και τα δικαιώματά τους να συρρικνώνονται και να τους υποσχεθούμε με ειλικρίνεια ότι θα είμαστε παρόντες και θα δώσουμε δυνατή συλλογική μάχη προοπτικής και ουσίας για την ανατροπή της μνημονιακής και κάκιστης Δημοτικής Αρχής και την μεγάλη πολιτική αλλαγή στον Δήμο με έναν συνδυασμό ευθύνης, δημοκρατικότητας, συνέπειας, ενότητας.
ΧΑΡΗΣ ΜΑΝΤΕΛΛΟΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ ΑΝΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

http://www.trikalanews.gr/arthra__apoceis__epistoles/xaris_mantellos_aanexartitoi_ellinesa_trikalon_kai_dimotikes_ekloges.html

Σχόλια