ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ,
ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ, ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ
ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ
Με σημαντικές επισκέψεις και συναντήσεις έκλεισε η νέα περιοδεία στην Ξάνθη του Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει την Θράκη υπό την ειδική κοινοβουλευτική ευθύνη.

Ο βασικός σκοπός του ταξιδιού αυτού ήταν η συμμετοχή του στην δράση της Γραμματείας ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ του Κινήματος στα Πομακοχώρια, όπου σε εκπλήρωση παλαιότερης υπόσχεσης - δέσμευσης, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ προσέφεραν στην Βιβλιοθήκη της Μύκης, ρούχα, παπούτσια και παιγνίδια στα παιδιά.

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ όταν λέμε κάτι, όταν δίνουμε μια υπόσχεση, το εννοούμε και το τηρούμε. Οι Γραμματείες του Κινήματος, αυτόνομες στην δράση τους, όπως επιβάλλει ο Κινηματικός μας χαρακτήρας, κινούνται μέσα στις κοινωνίες των συμπολιτών μας. Εμείς, Βουλευτές και Πολιτευτές, μαζί με τις επίσης αυτόνομες Συντονιστικές, στηρίζουμε και ακολουθούμε. Για μένα, τουλάχιστον, αυτή είναι η αρχή που πρέπει να μας διέπει, σε έναν κοινό αγώνα που δίνουμε σε εποχές ισοπέδωσης της πατρίδας μας».

Αυτό δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ αναχωρώντας από την Μύκη, για να επισκεφθεί στη συνέχεια στην Σταυρούπολη, τις εξής δημόσιες υπηρεσίες:

ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ

Εκεί επιβεβαιώθηκε η απόφαση του Τέρενς Κουίκ να καταθέσει πρόσφατα Ερώτηση για τις άκρως περιορισμένες ποσότητες καυσόξυλων που διανεμήθηκαν φέτος στα Πομακοχώρια, όταν στα γειτονικά χωριά της Δράμας ήταν η διπλάσια.

Όπως δήλωσε ο Δασάρχης, δεν ήταν θέμα διανομής ισάριθμων ποσοτήτων σε περισσότερους Πομάκους και σε λιγότερους Δραμινούς, αλλά η πετσοκομμένη επιχορήγηση που δόθηκε στην Σταυρούπολη για αγορά ξυλείας για τα Πομακοχώρια, με αποτέλεσμα να δοθούν μόνο πέντε χωρικά, δηλαδή λιγότερο από τα μισά σε σχέση με πέρυσι.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

Δύο γιατροί, για 30 χωριά, 24 ώρες το 24ωρο, με 1200 επισκέψεις ασθενών (στην πλειοψηφία ηλικιωμένοι) κατά μ.ο. τον μήνα!

Συνεπικουρούμενοι από μία απολύτως περιορισμένη ομάδα οδηγών και τραυματιοφορέων, κινούνται πλέον με οριακές δυνάμεις αντοχής.


ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕΙΑ - ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Και στην Αντιδημαρχεία Σταυρούπολης η Γραμματεία ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με επικεφαλής την Υπεύθυνη Β. Ελλάδος Χρύσα Ούτση, προσέφερε δώρα για ηλικιωμένους και απόρους, τα οποία παραδόθηκαν στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ.

Επίσης έγινε συνάντηση και με τα στελέχη της ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, την οποία έχουν επανειλημμένα στηρίξει οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και μετά με τον Αντιδήμαρχο Κυριάκο Παπαδόπουλο, με τον οποίο έγινε εμπεριστατωμένη συζήτηση για τα ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

Ο Τέρενς Κουίκ, συναντήθηκε επίσης με κτηνοτρόφους της Ξάνθης, οι οποίοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ΑΒΟΗΘΗΤΟΙ την Ευλογιά που έχει κτυπήσει τα κοπάδια τους.

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δεσμεύτηκε να κάνει άμεσες παρεμβάσεις τόσο σε απ' ευθείας συναντήσεις του με τον Υπουργό Γεωργίας, όσο και με νέα κατάθεση Ερωτήσεων στη Βουλή.

Σε όλες τις σημερινές (23.12.2014) δράσεις του στο Νομό Ξάνθης, ο Τέρενς Κουίκ συνοδευόταν και από τους Πολιτευτές Ιωάννα Ιντζέ και Ιρφάν Μεχμέταλη, τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας - Θράκης του Κινήματος Φώτη Καλένη και το σύνολο των μελών της τοπικής Συντονιστικής Επιτροπής με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Δημήτρη Δούζη.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Αργά το απόγευμα, ο Τέρενς Κουίκ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, στην οποία ανέλυσε τα ευρήματα της περιοδείας του στο Νομό Ξάνθης.

Σε ερώτηση σχετικά με την συνάδελφό του Ραχήλ Μακρή, απάντησε ως εξής:

«Δεν θα ήθελα να μιλήσω για λογαριασμό της Ραχήλ. Δεν είναι δεοντολογικό. Απόψε είναι στην ιδιαίτερη εκλογική της περιφέρεια, την Κοζάνη. Από την Εγνατία οδό, μπορείτε σε ελάχιστη ώρα να πάτε να μιλήσετε εσείς με την ίδια.

Από κει και πέρα, όμως, οφείλω να πω ότι η Ραχήλ Μακρή, από την πρώτη μέρα που ορκίστηκε Βουλευτής, έχει παλέψει με νύχια και με δόντια για το Κίνημά μας και την Πατρίδα. Πάντοτε συνεπής με το έργο της στα πολύ σημαντικά Υπουργεία που έχει υπό την δικαιοδοσία της. Πάντοτε εξαιρετικά ακριβής στην ανάλυση και τις τοποθετήσεις της στα νομοσχέδια που ανέλαβε. Πάντοτε εκεί όπου υπήρχαν δράσεις δοκιμαζόμενων εργαζομένων, των Τομέων ευθύνης της. Χαίρομαι που είμαι συνάδελφός της. Τίποτα άλλο, παρακαλώ».

Σχόλια