Αυτός ο Τουρίστας δεν συμφέρει.

Εμείς ως χαζοχαρούμενοι νομίζουμε ακόμη και τώρα ότι οι μετανάστες που δουλεύουν ντιλίβερη ή οι ξένες επενδύσεις στα σούπερ μάρκετ, είναι προς το συμφέρον της οικονομίας.
Η οικονομία είναι απλά: Εισερχόμενα εξερχόμενα και από την στιγμή που τα εξερχόμενα είναι περισσότερα από τα εισερχόμενα, με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε σε πτώχευση ανεξαρτήτως οικονομικών δεικτών.
Ας δούμε το παράδειγμα ενός Τούρκου τουρίστα.

Ο Ομέρ (Όμηρος) επιβιβάζεται στις τούρκικες αερογραμμές και προσγειώναμε στο γερμανικό αεροδρόμιο (Ελευθέριος Βενιζέλος).
Παίρνει ένα γερμανικό αυτοκίνητο ταξί που το οδηγεί ένας Πακιστανός οδηγός και πάει στο Τούρκικο ξενοδοχείο (αστέρας βουλιαγμένης).
Το 50% του προσωπικού του ξενοδοχείου είναι μετανάστες, οι οποίοι στέλνουν εκτός Ελλάδας το 50% του μισθού τους.
Όλος σχεδόν ο εξοπλισμός του ξενοδοχείου είναι εισαγωγής από την Κίνα.
Το κρέας γάλα τυριά Ολλανδικά, οι πατάτες Αιγύπτου, Σολομός και το χαβιάρι εισαγωγής.
Ο Ομέρ βγήκε από το ξενοδοχείο και αγόρασε ρούχα Αρμάνι ως δώρο για στην φίλη του.
Επισκέφθηκε την Ακρόπολη.
Και κατά τον ίδιο τρόπο  που ήρθε επέστρεψε στην Τουρκία.
Αααα ξέχασα, τα σκουπίδια του ξενοδοχείου πηγαίνουν σε έναν γερμανικών συμφερόντων ΧΥΤΑ Χούφτελ, με γερμανικής προέλευσης σκουπιδιάρικα.
Σας ρωτάω, αυτός ο τουρίστας συμφέρει την ελληνική οικονομία;
Θα αφήσει αυτός ο τουρίστας αρκετά λεφτά στην οικονομία για το επίδομα ανεργίας τον χειμώνα, για τους δρόμους, για την ασφάλεια του κτλ ;
Μην βλέπουμε μόνο τους τζίρους που παράγονται, πρέπει και να αναρωτιόμαστε που καταλήγουν.
Η Ελλάδα δεν χρειάζεται μόνο ανάπτυξη, χρειάζεται αυτή να ανήκει και σε έλληνες, διαφορετικά αυτή θα μετατραπεί σε όχημα διάλυσης της Ελλάδας.
Η δημιουργία μιας νέας γενιάς ελλήνων επιχειρηματιών με πατριωτική οικονομική συνείδηση είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία για να κρατηθεί η Εθνική συνοχή.
Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη.

Σχόλια