ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ: «ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝ ΘΑ ΤΑΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΠΑΔΙΑ ΤΟΥΣ Η ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ»

ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΔΙΗΜΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ
ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
«ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝ ΘΑ ΤΑΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΠΑΔΙΑ ΤΟΥΣ Η ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ»

«Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Να ταΐσουμε τα κοπάδια μας ή να ταΐσουμε τις οικογένειές μας;»


Αυτή την κραυγή απόγνωσης βγάζουν οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, οι οποίοι συναντήθηκαν στα Ιωάννινα με το Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος ξεκίνησε χθες διήμερη περιοδεία σε νομούς της περιοχής που έχει υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία.

Τα προβλήματα της κτηνοτροφίας, που είναι μία από τις βασικότερες πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ηπείρου είναι πάμπολλα, με πιο χαρακτηριστικά τα εξής:

1.Τα δάνεια χιλιάδων κτηνοτρόφων που έχουν μείνει στην παλιά ΑΤΕ με την απειλή του εκκαθαριστή ότι θα τα στείλει στις ιδιωτικές εταιρείες είσπραξης με την απειλή των κατασχέσεων.

2.Η απειλή των επερχόμενων φόρων στις κτιριακές εγκαταστάσεις (στάβλοι κλπ).

3.Οι παράνομες ελληνοποιήσεις με σφάγια ή και με ζωντανά αιγοπρόβατα από Αλβανία, Ρουμανία και Βουλγαρία.

4.Η αδιαφορία της κυβέρνησης να κουρέψει τα πανωτόκια των δανείων και να συζητήσει μία γενναία πολυετή ρύθμισή τους.

5.Ο κίνδυνος αφελληνισμού της φέτας με εκχώρηση της σχετικής αποκλειστικότητας στον Καναδά.

6.Η απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη να διπλασιάσει το χρόνο διάρκειας ζωής, στα σημεία πώλησης, του φρέσκου γάλακτος, που θα σημάνει τον οριστικό θάνατο των παραγωγών του ελληνικού γάλακτος.

Αντίστοιχα προβλήματα διατυπώθηκαν στο Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΛ και από τους εκπροσώπους των μεγαλύτερων πτηνοτροφικών μονάδων των Ιωαννίνων, οι οποίοι επιφυλάχθηκαν να στείλουν γραπτά στοιχεία που θα βοηθήσουν τον Τέρενς Κουίκ να κάνει τις προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις σε αναζήτηση λύσεων.

Τέλος, ο Τέρενς Κουίκ συνοδευόμενος από Πολιτευτές και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ Ιωαννίνων, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου του Κινήματος Κώστα Ευθυμίου και τη Συντονίστρια εκ μέρους του πολιτικού του γραφείου Λία Εγγλέζου, επισκέφθηκαν τις φυλακές Ιωαννίνων, όπου υπάρχει ζήτημα με τον αριθμό των κρατουμένων, ο οποίος υπερβαίνει αισθητά τα διαθέσιμα κελιά και κλίνες.

Ο Τέρενς Κουίκ ενημερώθηκε από τη Διευθύντρια των φυλακών κα Έλενα Αγαπητού και για ελλείψεις που υπάρχουν στις συγκεκριμένες φυλακές, οι οποίες ξεκινούν από εσωτερικούς φύλακες, μέχρι και μηχανήματα πλύσης και στεγνώματος του ρουχισμού και των κλινοσκεπασμάτων των κρατουμένων.

Για τα θέματα αυτά ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θα καταθέσει σειρά Ερωτήσεων προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Ο Τέρενς Κουίκ αναχώρησε από τα Ιωάννινα με επόμενο σταθμό την Άρτα, όπου ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η περιοδεία του, με επισκέψεις στον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό, το Νοσοκομείο και με συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Ψαθά και τους αλιείς και τους Ενεργούς Πολίτες του Αμβρακικού.



Σχόλια