Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

ΙΤΑΛΙΑ: τζόγος και ‘κοινωνική αποσύνθεση’…

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος
Μαζί με ευχές για καλή εβδομάδα και από Τετάρτη Καλή χρονιά και αφού ευχαριστήσω τους φίλους και φίλες bloggers για τη φιλοξενία του άρθρου μου με τίτλο
η καυτή επικαιρότητα του τζόγου’
θέλω να κοινοποιήσω και μια σοβαρή άποψη των διεθνών ΜΜΕ που αναφέρονται στη γειτονική μας Ιταλία και στα προβλήματα που προξενεί η εκρηκτική, όπως την χαρακτηρίζουν αύξηση του…Τζόγου!

Ήδη η Ιταλία κατέχει την 4η διεθνώς θέση ως ‘χώρα του τζόγου’ καθώς προηγούνται κατά σειρά οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και το Μακάο.
Όλα ξεκίνησαν για την Ιταλία πριν μια περίπου δεκαετία όταν οι Νόμοι που αφορούσαν τον ‘τζόγο’ χαλάρωσαν σε βαθμό χωρίς προηγούμενο για τη γείτονα χώρα.
Οι κριτικοί μιλάνε για εξάρτηση από το τζόγο και δημιουργία κοινωνικών, ψυχολογικών και οικονομικών προβλημάτων όπως πτωχεύσεις, υπερχρεωμένα νοικοκυριά, κατάθλιψη, οικογενειακή βία και διαλυμένες οικογένειες.
Το CNBC ανάρτησε ένα σύντομο, αλλά επίκαιρα πληροφοριακό άρθρο των TIMES της Νέας Υόρκης, επικεντρώνοντας την προσοχή στην πόλη της Pavia μέχρι τώρα γνωστή για τα ακαδημαϊκά της Ιδρύματα και το περίφημο Μεσαιωνικό του Μοναστήρι αλλά πρόσφατα γνωστή και ως ‘Λας Βέγκας’ της Ιταλίας.


Στην Pavia αναλογεί ένα τερματικό βίντεο-Λοταρίας ‘VLTVideo Lottery Terminal’ για κάθε 104 άτομα (σε πληθυσμό 68,300 κατοίκων).
Εάν συνδυάσει κανείς δύο συγκεκριμένα θέματα, δηλαδή:
το γεγονός ότι η τάση στον τζόγο και τα τυχερά παιχνίδια είναι ‘ευθέως ανάλογη’ με τα οικονομικά προβλήματα (δηλαδή όσο αυξάνεται η οικονομική κρίση αυξάνεται σε ευθεία αναλογία και η τάση για τζόγο) και,
τη γνωστή μας αναφορά ‘ούνα ράτσα ούνα φάτσα’ με του Ιταλούς
και με δεδομένη πλέον την ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του ΟΠΑΠ τότε το μόνο που μπορώ να πω, χρονιάρες μέρες, είναι:
ΠΡΟΣΟΧΗ, ο τζόγος καραδοκεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.