Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013

Γόρδιος Δεσμός...Προτείνεται η λύση του Μεγάλου Αλεξάνδρου....

Σε προσυνάντηση  ομάδας Οικονομολόγων και επιφανών Κοινωνιολόγων και Συνταγματολόγων από διάφορες χώρες.στα πλαίσια του International Conference  on Financial and Management Science ICFMS 2013  το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 29-30 Δεκεμβρίου 2013 στην Kuala Lumpur στην Μαλαισία, συζητήθηκε επί μακρόν το οικονομικό-πολιτικό-κοινωνικό «Ελληνικό Αδιέξοδο».

Η μακροοικονομική ανάλυση κατέδειξε για ακόμη μία φορά ότι
το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα από την Τρόϊκα είναι αδιέξοδο και παράλληλα διατυπώθηκαν ερωτηματικά για τις σκοπιμότητες που κρύβει η επιμονή εφαρμογής του. Παράλληλα έγινε απ΄όλους αποδεκτό το ότι στην πολιτικοοικονομική κοινωνική κορυφή, η διαπλοκή βασιλεύει και δισεκατομμύρια αλλάζουν χέρια μέσα από εύκολες νομιμότυπες διαδικασίες. Χαρακτηρίστηκαν ως απαράδεκτες και Συνταγματικά έωλες οι Κοινοβουλευτικές αποφάσεις, με την Δημοκρατία να υποχωρεί ενώπιον ενός τυραννικού καθεστώτος.    

Ως θύμα εντοπίστηκε κυρίως η μεσαία τάξη, ενώ η σχέση πλούτου μεταξύ των χαμηλών οικονομικών στρωμάτων  και των υψηλών έχει τροποποιηθεί δραστικά υπέρ των δεύτερων.

Αναφορά έγινε και στον μεγάλο αριθμό αυτοκτονιών, στην υπογεννητικότητα αλλά και στην μεγάλη μετανάστευση των νέων, τα οποία θα οδηγήσουν σε δραστική μείωση του Ελληνικού Πληθυσμού τα επόμενα χρόνια!!!

Η εξέταση της Συνταγματικής πτυχής ανέδειξε άμβλυνση του Συντάγματος ενώ οι Κυβερνητικές αποφάσεις κινούνται  στα όρια της Συνταγματικής νομιμότητας. Ενώ αναφέρθηκαν τόσο περιπτώσεις κυβερνητικών παρεμβάσεων σε θεσμικό επίπεδο, όσο και άρνηση της Κυβερνητικών αξιωματούχων εφαρμογής αποφάσεων ανωτάτων θεσμικών οργάνων..

Στο δια ταύτα, υποστηρίχθηκε, ότι η μετακύληση από το  υφιστάμενη πολιτική πραγματικότητα σε μία άλλη η οποία θα μπορεί να εγγυηθεί ισονομία και ισοπολιτεία, είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει, λόγω των αντιστάσεων του υφιστάμενου πολιτικού κατεστημένου, σε κάθε προσπάθεια ουσιαστικής αλλαγής.

Ως παράδειγμα υπεδείχθη η εμμονή διατήρησης του νόμου «περί ευθύνης υπουργών» και «συντεχνιακή» άρνηση των αιτημάτων άρσης της ασυλίας, με τελευταία την περίπτωση Βενιζέλου.

Εν κατακλείδι, το οικονομικό-πολιτικό-κοινωνικό «Ελληνικό Αδιέξοδο» παρομοιάστηκε με τον Γόρδιο Δεσμό με μόνη αποτελεσματική λύση, αυτήν που επέλεξε ο Μέγας Αλέξανδρος!!!
Και ο νοών νοήτω!!!!

Ιωάννης Δέμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.