Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

To Reuters κατεβάζει τα παντελόνια ..των μεταρρυθμίσ(τ)εων

katevasmena-pantelonia_600_375_-15201567861368595618economikos 

Δεν έχετε κάνει ούτε τα μισά σε επίπεδο μεταρρυθμίσεων, τονίζει προς την Ελλάδα άρθρο του Reuters. 

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει αρκετά για να εκθέσει τα κεκτημένα συμφέροντα που πνίγουν την οικονομία, αναφέρει ο αρθογράφος Χιούγκο Ντίξον. Δεν έχει... πατάξει τη φοροδιαφυγή και δεν έχει προχωρήσει αρκετά στην ιδιωτικοποίηση της περιουσίας του δημοσίου.

Το άρθρο έρχεται λίγες ώρες μετά τη δήλωση Στουρνάρα ότι έχουμε κάνει το 80% της προσαρμογής μας, η οποία στη συνέχεια θα καλυφθεί με αναπτυξιακά μέτρα. 

Από την άλλη πλευρά, ο κυβερνητικός συνασπισμός του Αντώνη Σαμαρά είναι τόσο εύθραυστος που θα μπορούσε να καταρρεύσει εάν η Τρόικα επιβάλλει περισσότερα μέτρα λιτότητας, γράφει το άρθρο. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει την ελληνική κρίση σε νέα φάση. Το καλύτερο στοίχημα για την ελληνική κυβέρνηση είναι να διαχωρίσει ξεκάθαρα τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις από τη λιτότητα και να πείσει τους πιστωτές της ότι η προσπάθειά της για τις μεταρρυθμίσεις είναι σοβαρή και πως περαιτέρω φόροι και περικοπές δεν είναι απαραίτητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.