Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

Να μην κλείσει το Αλουμίνιον της Ελλάδος...

Μετά από ένα χρόνο ασταμάτητης και συντονισμένης προσπάθειας για το κλείσιμο του εργοστασίου από την πλευρά της ΔΕΗ και άλλων φορέων, ήρθε η ώρα οι εργαζόμενοι της Αλουμίνιον της Ελλάδος να σπάσουμε τη σιωπή μας και να πούμε σε όλο τον κόσμο τι πραγματικά συμβαίνει.
Η ΔΕΗ εμπλέκεται στο μεγαλύτερο σκάνδαλο. 
Με δική της ευθύνη θα βρεθούν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους, καθώς απειλεί να κόψει το ρεύμα σε μια βιομηχανία που στηρίζει έναν κλάδο 40.000 εργαζομένων και την ελληνική οικονομία εδώ και δεκαετίες.

Η πραγματικότητα αφορά στην ηγεσία του μεγαλύτερου μονοπωλίου της χώρας...Οι εργαζόμενοι της όμως δεν καταλαβαίνουν τι πρόκειται να συμβεί; Πώς θα ήταν αν αυτή τη στιγμή θίγονταν οι δικές τους οικογένειες και το μέλλον των παιδιών τους; Λοιπόν τέρμα στο μονοπώλιο της ΔΕΗ και το μονοπώλιο του σωματείου της. Έχουμε και εμείς δικαίωμα στην εργασία και καλούμε την πολιτεία και τη δικαιοσύνη να προστατεύσουν αυτό το δικαίωμά μας.

Στην Ελλάδα του 2013 με την ανεργία, τη φορολογία και την αβεβαιότητα στα ύψη, αγωνιούμε για το μέλλον των οικογενειών μας και προσπαθούμε να αντιδράσουμε γιατί τελικά αυτό που απειλείται είναι η ίδια η επιβίωση μας.

Φωνάζουμε και καταδικάζουμε τον σκόπιμο "θόρυβο" της ΔΕΗ. Ας μιλήσουν επιτέλους και τα κόμματα, οι φορείς της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, και ας πάρουν ανοικτά και ξεκάθαρα θέση για το συνεχιζόμενο θέατρο του παραλόγου.

Πληροφορούμε όσους το αγνοούν ότι υπάρχει Ελλάδα, υπάρχουν Έλληνες και πέρα από τη δική τους αυλή και τους καλούμε να σταματήσουν τα χαϊδέματα στα δικά τους παιδιά και να ασχοληθούν με τα προβλήματα ΟΛΩΝ των εργαζομένων.Εργαζόμενος στο Αλουμίνιον της Ελλάδος

1 σχόλιο:

 1. Γιατί ανώνυμος ο εργαζόμενος τι φοβάται τη ΔΕΗ ;; Τον Μυτιληναίο πάντως όχι μάλλον έπαινο περιμένει.
  <>
  Δεν μας λέει όμως τι πραγματικά συμβαίνει .
  Η πραγματικότητα είναι ότι Αλουμίνιο επαναπουλάει στη ΔΕΗ το ίδιο το ρεύμα που της χορηγεί η ΔΕΗπέντε φορές ακριβότερο από ότι το αγοράζει ( και το οποίο από το 2009 έχει σταματήσει να πληρώνει)
  και αν συνεχιστεί αυτό το άρμεγμα της ΔΕΗ από την Αλουμίνιο αυτή που θα κλείσει τελικά θα είναι η ΔΕΗ .
  Ο οικονομικός εισαγγελέας ανέθεσε την υπόθεση στον αναπληρωτή του, εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη, με την παραγγελία να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση, για να διαπιστώσει εάν αληθεύουν τα καταγγελλόμενα σχετικά με χρέη δεκάδων εκατομυρίων ευρώ της εταιρείας «Αλουμίνιον της Ελλάδος» (θυγατρικής του Ομίλου Μυτιληναίος) στη ΔΕΗ και στη ΔΕΠΑ.
  Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η εταιρεία «Αλουμίνιον της Ελλάδος» (θυγατρική του ομίλου Μυτιληναίος), ενώ διαθέτει δική της μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, θέλει να τροφοδοτείται σε τιμές κάτω του κόστους από τη ΔΕΗ και να πουλά το ρεύμα που παράγει στη χονδρική, αποκομίζοντας υπερκέρδη.
  Σύμφωνα επίσης με τα καταγγελλόμενα η εταιρεία φέρεται ότι από τον Φεβρουάριο του 2009 σταμάτησε να πληρώνει τους λογαριασμούς ρεύματος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.