Συνδικάτο Συνταξιούχων ....συντάσσει και δημοσιεύει Ισολογισμό!

[Η εξαίρεση ....κάνει την είδηση.]
Ναι(!) ο Σύλλογος Συνταξιούχων Εθνικής Ασφαλιστικής, συντάσσει και δημοσιεύει -στην εφημερίδα του- Ισολογισμό και Αποτελέσματα χρήσεως-(ΦΩΤΟ). 
Εύγε στο Δ.Σ!
 Γιατί δεν θα έπρεπε όλοι οι σύλλογοι και οι ομοσπονδίες να κάνουν το ίδιο ....-να προβλέψει δηλαδή ο νομοθέτης- ....αντί να "μπλα-μπλαδίζουν" στις απολογιστικές συνελεύσεις τους "απροσδιόριστα" ως προς την φύση τους και ασύνδετα μεταξύ τους ποσά δαπανών και εσόδων;
 
Συνδικάτο "εκσυγχρονιστών εν ενεργεία" ...."κατείχε" τον καιρό του Σημίτη, μεγάλο χαρτοφυλάκιο -από τις εισφορές των εργαζομένων- μετοχών εισηγμένης ημικρατικής  εταιρείας ....και πουλούσε και αγόραζε [κερδοσκοπούσε(;)] στο ΧΑΑ  ....μέσα στην προθεσμία Τ+3.
Με μια μόνον πράξη -όπως λένε- πούλησε μετοχές χρηματιστηριακής αξίας περίπου 70  εκατ. δρχ.  ....τις οποίες και ξαναγόρασε μέσα στην ως άνω προθεσμία.  Φυσικά με το σπάσιμο της φούσκας, πάνε οι μετοχές ....και οι εισφορές των εργαζομένων" εξαερώθηκαν".
Αν υπήρχε υποχρέωση τήρησης υποτυπώδους διπλογραφικού λογιστικού συστήματος, θα ήταν κομμάτι δύσκολο ....να κάνουν τα "κόλπα" τους.
Αμ, για τις "έκτακτες" επιχορηγήσεις από τις διοικήσεις, τα δάνεια εξυπηρέτησης σε ημετέρους, για τις δαπάνες στα πολιτιστικά, κλπ, ποιος μπορεί να βάλει το χέρι του στην φωτιά ....ότι δεν γίνεται/γίνονταν "πανηγύρι" ;;;;
Αλλά φίλοι μου, ποιο πολιτικό προσωπικό μπορεί να επιβάλει την διαφάνεια στα συνδικάτα, όταν όλοι αυτοί οι τύποι ....προσδοκούν σε εκλογικές περιόδους ....από τους ομόχρωμους συνδικαλιστές ....να τους φέρουν -με παρότρυνση ή και "εξαναγκασμό"- τα ψηφαλάκια ;;;;
Χώρια που έχουν και τα μέσα στην βουλή ....αφού οι περισσότεροι μεγαλο-συνδικαλιστές-εργατοπατέρες εξελίσσονται σε εθνοπατέρες-υπουργούς!
Πως νομίζετε ότι έγινε βουλευτής και υπουργός ο Γ. Κουτρουμάνης που διέλυσε την κοινωνική ασφάλιση ....με τις πλάτες των συνδικαλιστών ....κυρίως των ταμείων!
 [ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ]

Σχόλια