Άρχισαν πάλι τα παραμύθια και οι εκβιασμοί..Του χρόνου η εκταμίευση της επόμενης δόσης;

Η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης της δανειακής βοήθειας προς την Ελλάδα θα ληφθεί το νωρίτερο στις αρχές Δεκεμβρίου, αναφέρουν διπλωματικοί κύκλοι των Βρυξελλών μετά το χθεσινό Eurogroup.
«Χρειαζόμαστε περισσότερες προόδους πριν λάβουμε αποφάσεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό», δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ
αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της Τρόικας των δανειστών. Την ίδια ώρα, διπλωματικοί κύκλοι των Βρυξελλών δεν κρύβουν τις επιφυλάξεις τους για το χρονικό σημείο εκταμίευσης της επόμενης δόσης της δανειακής βοήθειας. «Οι συζητήσεις πιθανόν να κρατήσουν έως τον επόμενο χρόνο», αναφέρει αξιωματούχος της ΕΕ που διατηρεί την ανωνυμία του, προσθέτοντας ότι «σε τελική ανάλυση, όλα εξαρτώνται από το πότε θα τελειώσουν τα χρήματα στην Ελλάδα».
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης της δανειακής βοήθειας προς την Ελλάδα θα ληφθεί το νωρίτερο στις αρχές Δεκεμβρίου.
Όπως παρατηρεί σε ρεπορτάζ της η Frankfurter Allgemeine Zeitung, τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης προβληματίζει το γεγονός ότι σημειώνεται στασιμότητα στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την Τρόικα για τους όρους της εκταμίευσης της επόμενης δόσης. «Οι συνομιλίες είναι πιο σκληρές στην παρούσα φάση από ό,τι τους προηγούμενους μήνες», παρατηρεί η FAZ. Deutsche Welle

Σχόλια