Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ                    Λάρισα 21-11-2013
«Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»
Ν.Π.Δ.Δ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στήριξη κινητοποιήσεων γιατρών σταθερών δομών ΕΟΠΥΥ (πρ. ΙΚΑ)
Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ (πρ. ΙΚΑ), που αρχίζουν από την Δευτέρα 25-11-2013 με την μορφή των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών (25-26-27 Νοεμβρίου), μετά από απόφαση της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ και καλεί τα μέλη του να πάρουν μέρος μαζικά σ’ αυτές.

Κάθε διάλυση δημόσιων δομών υγείας και κάθε τοποθέτηση προσωπικού σε καθεστώς κινητικότητας-διαθεσιμότητας-απόλυσης που πραγματοποιείται με το πρόσχημα της «αναδιάρθρωσης» της ΠΦΥ, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.
Τα κυβερνητικά σχέδια για την ΠΦΥ είναι ολοφάνερο ότι οδηγούν σε περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση των πολιτών, μεγάλη εύνοια των μεγάλων επιχειρηματικών αλυσίδων του χώρου της Υγείας καθώς και αλλαγή των εργασιακών σχέσεων για όσους δεν απολυθούν και περάσουν στο ΕΣΥ.
Η πρόθεση της κυβέρνησης για θεσμοθέτηση ενός βασικού πακέτου παροχών του νέου ΕΟΠΥΥ, που στη συνέχεια θα συμπληρώνεται από την τσέπη των ασθενών με εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια, είναι πλέον ορατή.
Η «πολιτική επιλογή» της μείωσης των δημοσίων δομών που ανοιχτά πλέον παραδέχεται η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας και γίνεται πλέον ξεκάθαρη με την διάλυση του ΕΟΠΥΥ, εξυπηρετεί αποκλειστικά την κυβερνητική σκοπιμότητα για την δημιουργία μιας μεγάλης δεξαμενής κινητικότητας-διαθεσιμότητας και απόλυσης, ώστε να καλυφθεί ο μνημονιακός στόχος των 12500 απολύσεων.


Για τον Ι.Σ.Λ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.