Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ – ΕΟΠΥΥ: Διευρύνει τις «συμπράξεις» με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ  — Σε συνέδριο «για το μέλλον της Ασφάλισης» μίλησε χτες ο Αδ. Γεωργιάδης.

  — Κάθε μέτρο της κυβέρνησης, είναι ένα ακόμα βήμα στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας – Πρόνοιας.

  — Επέκταση των «συμπράξεων» με τις ασφαλιστικές εταιρείες και τα ασφαλιστικά ταμεία ετοιμάζει η κυβέρνηση
για τα νοσοκομεία και τις δομές του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με χτεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Αδ. Γεωργιάδη στο συνέδριο των «Financial Times», με θέμα «Το μέλλον της Ασφάλισης στην Ελλάδα».
   — «Είμαι απολύτως αποφασισμένος για τη συνεργασία του ΕΣΥ και των ασφαλιστικών εταιρειών», είπε ο υπουργός Υγείας. Πρόκειται για μια θεσμοθετημένη δυνατότητα σύμπραξης των ασφαλιστικών εταιρειών με τα δημόσια νοσοκομεία από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2010 (νόμος 3868, ΦΕΚ Α” 129 για την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων). Προβλέπει ιατρικές επισκέψεις, διαγωνιστικές, θεραπευτικές και επεμβατικές πράξεις, «που πραγματοποιούνται κατά την πέραν του τακτικού ωραρίου λειτουργία του νοσοκομείου». Η δαπάνη θα «βαρύνει τον ασφαλιστικό φορέα ή την ασφαλιστική εταιρεία ή τον ίδιο τον ασθενή» και θα καθοριστεί με απόφαση των συναρμόδιων υπουργών Υγείας, Εργασίας και Οικονομικών.
   — «Ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν για να αυξήσουμε τα έσοδα των νοσοκομείων», είπε ο υπουργός Υγείας και παρουσίασε ως επόμενο βήμα τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων. Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των ασφαλιστικών εταιρειών, είπε: «Να πουλήσετε σεις ένα ελκυστικό πακέτο στους πελάτες σας, που να είναι και για μας ενδιαφέρον».
  — Επιβεβαιώνοντας ότι βλέπει τη λειτουργία του «δημόσιου» τομέα με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, είπε ότι «εμείς δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε το «Υγεία»»…
   — «Πρέπει το κράτος να βρει εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, εκτός από τους φόρους και να έχουμε συνεργασία στον έλεγχο των δαπανών», τόνισε ο Αδ. Γεωργιάδης και σ” αυτήν την κατεύθυνση θα λειτουργήσουν και τα πρωτόκολλα – διαγνωστικά και θεραπευτικά. Αναφερόμενος στον ΕΟΠΥΥ, είπε: «Η βασική ιδέα είναι να σας μιμηθούμε. Να υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην ασφαλιστική πλευρά του ΕΟΠΥΥ με την παροχή». Φαίνεται, δηλαδή, ότι πλέον η κυβέρνηση κινείται στην κατεύθυνση της Task Force για τη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ μόνο σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

  — Σε αυτήν την κατεύθυνση και με την εφαρμογή της κινητικότητας αναμένονται απολύσεις στον ΕΟΠΥΥ. Σε δηλώσεις του, ο Αδ. Γεωργιάδης είπε για τις δομές του ΕΟΠΥΥ ότι «είναι πιθανόν να γίνουν και απολύσεις, αφού γίνει πρώτα αξιολόγηση» για να διαπιστωθεί αν είναι αναγκαίες κάποιες ειδικότητες γιατρών. Σύμφωνα με τον υπουργό, οι διαδικασίες της αξιολόγησης θα ολοκληρωθούν σε τέσσερις βδομάδες και τότε θα παρουσιαστεί το χρονοδιάγραμμα με τις μεταρρυθμίσεις και τα θέματα με τις εργασιακές σχέσεις του προσωπικού.
ΠΗΓΗ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/archives/42046

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.