Θέλουν «λουκέτο» στα ΕΑΣ και μας το φέρνουν σιγά σιγά! Τι ζητά η τρόικα..

Τρύπα 1 δις «ανακάλυψε» τώρα η τρόικα, ενώ κάνουν τα πάντα για να πάμε μέχρι το Δεκέμβριο για να σχηματιστεί κυβέρνηση στη Γερμανία

Νέα «εμπλοκή» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, με κορυφαίο στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών να λέει ότι «βγήκε ένα ακόμα φασούλι από το σακούλι».


Κάθε φορά που μιλούν με την τρόικα βγαίνει και μια νέα «τρύπα». Χθες, οι δανειστές βρήκαν «κενό» 600 εκατ. στο ασφαλιστικό, κάτι το οποίο θα οδηγήσει σε μείωση συντάξεων αν δεν καλυφθεί με κάποιον άλλο τρόπο. Είναι ενδεικτικό ότι η τρόικα επέστρεψε στον Γ. Βρούτση το 60% των προτάσεών του για το κενό στο ασφαλιστικό. Οι δανειστές δεν δέχονται κανένα άλλο μέτρο, καθώς θεωρούν τις περικοπές συντάξεων, σίγουρη λύση! Εμ πως να μην είναι; Το έχουμε γράψει ξανά στο Ολυμπία ότι οι δανειστές ζητούν και πάλι “αίμα” παρά τις διαψεύσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα περάσουν οριζόντια μέτρα, όπως μισθοί και συντάξεις. 

Στο φόρο ακινήτων βρήκαν νέα «τρύπα» 150 εκατ. ευρώ. Αν προστεθούν στην ήδη γνωστή «τρύπα» των 250 εκατ. λόγω των αντιδράσεων των ΚΟ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τις αλλαγών που έφερε το Υπουργείο Οικονομικών, το «κενό» ανεβαίνει στα 400 εκατ. ευρώ. Ο Στουρνάρας πρότεινε τα 250 εκατ. να βρεθούν από περικοπές στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η τρόικα ζητά πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών χωρίς καμία προστασία, επιμένει στην απελευθέρωση των εμπορικών μισθώσεων, θέλει ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Για τους πλειστηριασμούς το μήνυμα που πέρασε ο Χατζηδάκης είναι ότι όποια πρόταση καταθέσουν οι δανειστές θα πρέπει να είναι ικανή να περάσει από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες.

Τέλος, η τριμερής επιτροπή επιμένει στο «λουκέτο» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, απορρίπτοντας το αίτημα της κυβέρνησης για εκκαθάριση εν λειτουργία. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει και κάλυψη των «κενών», αλλά θα βρεθούν και άλλοι 800-900 που θα μπουν στη λίστα των απολύσεων. Μέχρι στιγμής, από τους 4.000 που αναζητά το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχουν βρεθεί οι 2.700.

olympia.gr

Σχόλια