«Καλύτερα να στέκομαι μόνος με την αλήθεια παρά με μια παρέα με ψέματα».

του Πετρόπουλου Εμμανουήλ
Χτυπά το κινητό.
-Έλα φίλε, τι κάν….ε..ι…ς,…………;!!!!
-Πούλαααααααααααααα……..
Ήταν η πρώτη λέξη που άκουγαν οι περισσότεροι κάτοχοι μετοχών του Χ.Α.Α. πριν από λίγα χρόνια στον βωμό του λεφτά υπάρχουν.
Σήμερα, οι μισές σχεδόν μετοχές βρίσκονται υπό επιτήρηση.
Τι έφταιξε για όλα αυτά;
Ποιοι ευθύνονται;

Μα φυσικά, οι αχυράνθρωποι, που υπήρχαν σε όλες τις θέσεις, ώστε να μην μπορέσει το ελληνικό οικονομικό Σύστημα –αν μπορεί να το πει κανείς οικονομικό Σύστημα- να ελιχθεί και να σωθεί από μόνο του σε ένα σενάριο κρίσης. Ένα «οικονομικό Σύστημα» που δεν έχει ακόμη από την μεταπολίτευση έως σήμερα κάποιο συγκεκριμένο φορολογικό Σύστημα.
Τράπεζες-Εταιρικοί Κολοσσοί, συγχώνευαν εταιρείες και δημιουργούσαν θυγατρικές τράπεζες μέσω εξαγοράς τους. Όλα αυτά, υπό την διαχείριση αχυρανθρώπων.
Το τραπεζικό Σύστημα έπεσε θύμα του ίδιου του Συστήματός του. Ή όχι; ‘Η μήπως ήταν ένα καλοστημένο οικονομικό έγκλημα με ημερομηνία έναρξης; Τελικά, αποδεικνύεται πως συμβαίνει λίγο απ’ όλα.
Οι κυβερνήσεις, αποφάσισαν την στήριξη των τραπεζών μέσω μνημονίων πράγμα που αποδείχτηκε πως η χρυσή συνταγή εξόδου από την τραπεζική κρίση, δεν υπάρχει για τα ελληνικά δεδομένα, όσα δις και αν δώσουν στις τράπεζες, ακόμη και αν πουληθεί όλος ο ορυκτός πλούτος της χώρας. Δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο εξόδου από την κρίση για τον λόγο ότι η υπάρχουσα πολιτική βούληση απλά δεν θέλει να βλέπει την χώρα της να ευημερεί, και όταν μιλούν για ανάπτυξη, αυτή περνά εν μέσω απολύσεων, ιδιωτικοποιήσεων και με ιδιωτικά πρότυπα των ξένων επενδυτών και όχι των εγχώριων που θα αισχροκερδήσουν. Μια ολόκληρη χώρα, έρμαιο των ξένων. Σε κρατικό χρέος, αστικό χρέος απέναντι των τραπεζών, σε καταβολή χρημάτων κάθε κοινωνικής παροχής όπως, στην υγεία, παιδεία, ενέργεια, συγκοινωνίες, …… διαφόρων έργων, που θα περνούν ξένους κεφαλαιούχους και από προύχοντες τοπικούς μεγαλοεργολάβους πολιτικών κουμπάρων, ξαδέλφων, αδελφών (ας είναι καλά γι αυτό ο ακατονόμαστος) υπό την εποπτεία πάντα του ξένου επενδυτικού ζυγού.
Η ανώτερη αστική τάξη χρησιμοποιεί την μεσαία αστική τάξη για να βάλει σε σειρά την μικρή αστική τάξη, μόνο, που πολλοί της μεσαίας αστικής τάξης θα οδηγηθούν προς την μικρή και οι κατέχοντες της μεσαίας θα παραμείνουν στην θέση τους και να επαναχρησιμο- ποιηθούν, όταν αυτό κριθεί απαραίτητο.
Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, ακόμη και σε αυτούς που ασκούν βαριά κριτική στους δανειοπληκτούμενους συμπατριώτες τους, πως η σκληρή απέναντι σε αυτούς δεν αλλάζει την πολιτικο-οικονομική κατάσταση της χώρας. Η επιμονή κάποιων σε αυτό μου θυμίζει το πολίτευμα της αρχαίας Αθήνας που για χρέη κάποιος γινόταν σκλάβος. Υπενθυμίζω επίσης στους ασκητές της σκληρής κριτικής, πως η άποψή τους αυτή, εναρμονίζεται πλήρως με το πολιτικό σκεπτικό και έργων της κυβέρνησης, θέλουν το κακό των συνανθρώπων τους και έτσι τίποτε δεν τους διαχωρίζει από την απανθρωπιά των κυβερνώντων. Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ποιοι είναι οι ιθύνοντες και ηθικοί αυτουργοί του ελληνικού οικονομικού εγκλήματος.
Τόσα δις εδόθησαν στις τράπεζες ως στήριξη και αυτές αδυνατούν να σωθούν, όμως το παράλογο στο θέμα των τραπεζών είναι που ζητούν τα χρωστούμενα από τους άνεργους δανειολήπτες τους.
Κλείνοντας, το 2014 έρχεται με 60% ζημίες για τις εισηγημένες εταιρείες του Χ.Α.Α. που κάποιες από αυτές ουδετεροποιούνται στις θέσεις τιμών στόχων, με ότι κι αν συνεπάγεται αυτό.
Η μη αντίδρασή μας, σε κάθε νομοθετικό σχέδιο που αποβλέπει στην παραχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας και στην αλλαγή των συνόρων μας θεωρείται ως σιωπηλή αποδοχή των κυβερνητικών αποφάσεων και αυτόματη συνενοχή περί εσχάτης προδοσίας.
Θα αντιδράσετε ή θα συναινέσετε με τους κατακτητές;

Πετρόπουλος Εμμανουήλ
Πολιτευτής Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νομού Γρεβενών

Σχόλια