Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013

Οι χώρες της κρίσης ξύπνησαν..εκτός από την Ελλάδα...

«Οι χώρες της κρίσης ξύπνησαν. Παρόλα αυτά υπάρχει ο κίνδυνος η υπόλοιπη Ευρώπη να κοιμηθεί και πάλι. Τα προβλήματα δεν έχουν αντιμετωπιστεί» γράφει στην εισαγωγή του άρθρου της η Welt.
H εφημερίδα σημειώνει: «Η Ισπανία προσελκύει και πάλι επενδύσεις, για παράδειγμα από κατασκευαστές αυτοκινήτων από τη Γερμανία ή από τη Γαλλία, που θέλουν να επεκτείνουν την παραγωγή τους. Το κάνουν στην Ισπανία,
επειδή το εργατικό δίκαιο έχει εκσυγχρονιστεί εκεί και οι συνδικαλιστές δεν 'κολλάνε' στις καρέκλες τους αλλά φροντίζουν για νέες θέσεις εργασίας. Η Πορτογαλία για πρώτη φορά μετά από χρόνια έχει ένα εξαγωγικό πλεόνασμα. Ακόμα και η Ελλάδα προσπαθεί, με ουσιαστικά πολύ μικρότερα βήματα, να ξεφύγει από την καταστροφή. Κάτι συμβαίνει στην Ευρώπη παρά την παρουσία της τρόικας».
Και λίγο παρακάτω γράφει: «Με μεγάλες αντιστάσεις στην Κύπρο, υπό πίεση την τελευταία στιγμή στην Ελλάδα, πλήρως στην Πορτογαλία και με κουτοπόνηρες εκ των υστέρων διαπραγματεύσεις στην Ιρλανδία οι κυβερνήσεις στις χώρες που βρίσκονται υπό επιτήρηση κάνουν αυτό που απαιτεί η τρόικα και σιγά-σιγά κερδίζει έδαφος η εξής αντίληψη στις πρωτεύουσες της περιφέρειας: ναι μεν δεν το ανακαλύψαμε εμείς, αλλά η λιτότητα και ο εκσυγχρονισμός είναι καλά για τη χώρα». Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.