Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Πάνος Καμμένος: Αυτή είναι ψήφος εμπιστοσύνης σε μία Συγκυβέρνηση της διαπλοκής, της απάτης σε βάρος των Ελλήνων πολιτών..

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
«Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, συζητούμε σήμερα την πρόταση δυσπιστίας για την Κυβέρνηση, μία πρόταση δυσπιστίας που οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είχαμε ζητήσει να συζητηθεί από τον Μάρτιο του 2013 και από τον Ιούνιο του 2013.
Η πρώτη φορά ήταν με αφορμή την εφαρμογή των μνημονίων και την είσοδο της Κύπρου στον μηχανισμό στήριξης, με τη διάλυση της κυπριακής οικονομίας, με ευθύνη του Υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα.
Την ίδια εποχή ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας - και εδώ ήταν να περάσει το θέμα, το λέω για τους Βουλευτές ιδιαίτερα της Νέας Δημοκρατίας - έκανε δημόσιες δηλώσεις εντός του Κοινοβουλίου λέγοντας ότι στηρίζει την άποψη του κ. Γεωργίου της Στατιστικής Υπηρεσίας, περί αλλοιώσεως των στοιχείων από την Κυβέρνηση Καραμανλή.

Δυστυχώς, οι 18 Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δεν είχαμε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να συζητηθεί η πρόταση δυσπιστίας. Το αποτέλεσμα είναι η Κύπρος να έχει πέσει στα χέρια των δανειστών, με ευθύνη της ελληνικής Κυβέρνησης, της Κυβέρνησης αυτής για την οποία σήμερα συζητούμε.

Σήμερα θα ψηφίσουμε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ως Έλληνες Βουλευτές, ορκισμένοι στο Σύνταγμα, για το αν θα δώσουμε ψήφο δυσπιστίας ή ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση αυτή. Με τη θέση την οποία βεβαίως πήρε το κόμμα της ΔΗΜΑΡ, με τη θέση «παρών», η ψήφος δυσπιστίας δεν μπορεί να συγκεντρώσει, απ’ ό,τι μέχρι τώρα φαίνεται, τους 151 Βουλευτές ώστε να οδηγηθούμε σε εκλογές.

Όμως, το αποτέλεσμα της σημερινής βραδιάς έχει να κάνει και με το κατά πόσο συνεχίζει να υπάρχει η αρχή της δεδηλωμένης για την Κυβέρνηση, κατά πόσον δηλαδή οι 151 Βουλευτές σήμερα θα ψηφίσουν και θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτή την Κυβέρνηση. Η απώλεια της δεδηλωμένης, δηλαδή η μη ύπαρξη 151 θετικών ψήφων και αυτή πρέπει να οδηγήσει σε εκλογές, όπως το Σύνταγμα ορίζει.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, καλούμαστε να αποφασίσουμε αν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στις κατασχέσεις της πρώτης κατοικίας. Καλείστε να αποφασίσετε για λογαριασμό των Ελλήνων πολιτών που σας έστειλαν και μας έστειλαν σε αυτήν την Αίθουσα κατά πόσο θα επιτρέψουμε στην πολιτική που επιβάλλει η τρόικα και στην πολιτική που εφαρμόζει η σημερινή Κυβέρνηση να προχωρήσουν από την 1/1/2014 στη δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων, της ιδιωτικής περιουσίας.

Καλείστε να αποφασίσετε κατά πόσο θα δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης στην περαιτέρω μείωση των μισθών και των συντάξεων. Σήμερα με εγκύκλιο του ΓΕΣ – και εδώ είναι ο κύριος Υπουργός, θέλω να μου απαντήσει αργότερα- βλέπουμε ότι οι απόστρατοι του Στρατού Ξηράς θα έχουν λιγότερα εισοδήματα από τον επόμενο μήνα, λόγω της μείωσης του μερίσματος που αποφασίστηκε. Αυτό θα επιφέρει ένα περαιτέρω πλήγμα στους απόστρατους που έχουν φτάσει πλέον κάτω από το όριο της φτώχειας.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σήμερα με την ψήφο εμπιστοσύνης ή την ψήφο δυσπιστίας πρέπει να αποφασίσουμε εάν θα συνεχίσουμε αυτή την πολιτική η οποία αποδεδειγμένα πλέον οδηγεί στην ύφεση, οδηγεί στην ανεργία, οδηγεί στη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού ή αν θα προχωρήσουμε ώστε να εφαρμοστεί το συνταγματικό δικαίωμα του Έλληνα πολίτη να επιλέξει μία νέα Κυβέρνηση, μία Κυβέρνηση η οποία θα αρνηθεί να εκτελεί εντολές της τρόικας, θα επαναφέρει την εθνική κυριαρχία της χώρας, θα διαγράψει το απεχθές και το επονείδιστο χρέος, μία Κυβέρνηση η οποία θα καταγγείλει τα αντισυνταγματικά, άκυρα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταθέσαμε ολόκληρη την κυβερνητική μας πρόταση. Διότι πιστεύουμε ότι μπορεί ο ελληνικός λαός, σοφότερος όλων, να αποφασίσει για μία πλειοψηφία που θα πάρει στα χέρια της τη διακυβέρνηση του τόπου. Γιατί δεν είναι η μόνη λύση, τα δύο κόμματα που καταρρέουν και στηρίζονται ουσιαστικά στη συγκάλυψη ο ένας του άλλου.

Σήμερα, η ψήφος δυσπιστίας έχει να κάνει ακόμα με το εάν θα επικυρώσει η Βουλή των Ελλήνων την απόφαση των συγκυβερνώντων να καλύπτει ο ένας τον άλλον σε ποινικές υποθέσεις οι οποίες έχουν να κάνουν είτε με τα εξοπλιστικά είτε με αυτό το οποίο είχε δεσμευτεί ο σημερινός Πρωθυπουργός πριν από τις εκλογές, δηλαδή τη μία και μόνη Εξεταστική για το πώς μπήκαμε στο μνημόνιο και την απόδοση των ευθυνών.

Ερωτώνται σήμερα οι Έλληνες Βουλευτές για το αν θα αποφασίσουν να αλλάξουν αυτή την Κυβέρνηση, η οποία ακόμα και με ηλεκτρονική αλληλογραφία των Υπουργών της δέχεται ότι θα πρέπει συνταγματικές επιταγές να μην ληφθούν υπόψη και να εκτελεστούν εντολές της τρόικας που παραβαίνουν το Σύνταγμα, τον καταστατικό χάρτη της χώρας.

Η Κυβέρνηση αυτή, κατά τη δική μας άποψη, έχει αποτύχει παντελώς στο έργο της. Όλες οι εξαγγελίες οι οποίες έχουν γίνει -και θα το αποδείξουμε στα επόμενα λεπτά- έχουν πέσει έξω. Ο ελληνικός λαός συνεχίζει να βλέπει ότι η πολιτική αυτή οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο.

Και την ώρα που στην Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται Εξεταστική Επιτροπή για το πώς αυτή η πολιτική που επεβλήθη στην Ελλάδα απέτυχε και ποιοι φέρουν ευθύνες, εδώ καλείστε και καλούμαστε, να αποφασίσουμε εάν αυτή τη λάθος πολιτική θα τη συνεχίσουμε και θα την ακολουθήσουμε, με αποτέλεσμα περισσότερους ανέργους, περισσότερα λουκέτα, μεγαλύτερη φτωχοποίηση και παράδοση της ιδιωτικής και της δημόσιας περιουσίας των Ελλήνων.

Εκτός από όλα αυτά, όμως, η Κυβέρνηση αυτή έχει προχωρήσει ουσιαστικά σε αναστολή συνταγματικών διατάξεων. Και επειδή ακούστηκαν διάφορα εδώ, θα επικαλεστώ τρεις φράσεις τριών ανθρώπων από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.

Ο Γιάννης Αδαμόπουλος, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, που στηρίχθηκε για την εκλογή του από τη Νέα Δημοκρατία, είπε: «Μια σύμβαση αμιγώς δανειακή τείνει να μετατραπεί σε όχημα πλήρους εξανδραποδισμού και υποτέλειας ενός ολόκληρου κράτους, κατά πλήρη καταστρατήγηση κάθε έννοιας εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας, συνταγματικής τάξης και νομιμότητας».
Ο Κώστας Χρυσόγονος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου είπε: «Ό,τι κατέκτησαν οι προγονοί μας με αίμα εδώ και αιώνες, σήμερα το απεμπολούμε. Πρόκειται για σφετερισμό της εξουσίας, κλεπτοκρατία, εναλλασσόμενη αρετή, αιρετή μοναρχία, εξαθλιωμένο διεθνές προτεκτοράτο».

Ο Γιώργος Κασιμάτης, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών,…

Η. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ: Χορτάσαμε από καθηγητές!

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θέλετε, κύριε Τζαβάρα, να σας θυμίσω για τη SIEMENS τι λέγαμε; Θέλετε να σας θυμίσω ποιους παραπέμψαμε από τη Νέα Δημοκρατία και ποιες παρεμβάσεις έγιναν τότε; Τότε, όμως, αντέξατε. Ελπίζω να αντέξετε και σήμερα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ: Μην απαντάτε σε διακοπές, κύριε Πρόεδρε.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Λέει, λοιπόν, ο Γιώργος ο Κασιμάτης: «Στη χώρα έχει γίνει πραξικόπημα με πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο και με εναλλαγές στη θέση του κατ’ επίφαση πρωθυπουργού. Στην Ελλάδα έγινε πραξικόπημα και οι πραξικοπηματίες κυβερνούν, ενώ ταυτόχρονα μετέχουν σε σχέδιο ολικής απώλειας της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας».

Έχει αντικατασταθεί το νομοθετικό έργο της Βουλής των Ελλήνων με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και βλέπουμε ότι οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου πλέον περιλαμβάνονται σε αποφάσεις και συζητήσεις που κάνουν οι δύο εταίροι στου Μαξίμου, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς, λέγοντας ότι με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου θα ασκήσουν την πολιτική, καταργώντας ουσιαστικά το Κοινοβούλιο.

Η κυβέρνηση αυτή στηρίζεται σε πλειοψηφία, η οποία ουσιαστικά εξαπάτησε τον ελληνικό λαό. Έχω εδώ την προεκλογική αφίσα της Νέας Δημοκρατίας με τίτλο «Ηθική και δικαιοσύνη στην πολιτική διακυβέρνηση».

Με τίτλο «Πολιτική με ήθος» δεσμεύεται για τα εξής: «Απόδοση ευθυνών για την είσοδο της Ελλάδας στο μνημόνιο». Δεν έγινε. «Έλεγχος πόθεν έσχες των πολιτικών που άσκησαν εξουσία από το 1974 μέχρι σήμερα». Δεν έγινε.

«Αλλαγή του νόμου περί ευθύνης Υπουργών». Εδώ, πλέον έχουμε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής πάνω από πενήντα δικογραφίες και μηνύσεις είτε από πολίτες είτε από εισαγγελικούς λειτουργούς για ευθύνες Υπουργών για σκάνδαλα τεράστια που ζημίωσαν τον τόπο. Αντί να έρθουν και να συζητηθούν στην Ολομέλεια αυτά με τριάντα υπογραφές –και γιατί όχι με τριακόσιες ή διακόσιες υπογραφές- παραμένουν στο συρτάρι μέχρι να παραγραφούν τα εγκλήματα των Υπουργών.
Συνεχίζει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και η αφίσα του κ. Σαμαρά. «Κατάργηση βουλευτικών προνομίων και αναθεώρηση βουλευτικής ασυλίας». Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε.

«Ασυμβίβαστο Βουλευτών, Υπουργών». «Ανεξαρτησία δικαστικής αρχής από την εκτελεστική εξουσία». Αυτό αντικαταστάθηκε με μηνύματα που στέλνει πλέον ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού προς την Εισαγγελία για να προχωρήσει σε προκαταρκτική εξέταση. Αυτή είναι η αλήθεια.
Η αλήθεια είναι, λοιπόν, ότι αυτή η Κυβέρνηση στηρίζεται από μία πλειοψηφία, η οποία δημιουργήθηκε με ψεύτικες υποσχέσεις. Το καταθέτω για τα Πρακτικά.

Οι δύο υπεύθυνοι συγκυβερνήτες, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, αποτελούν και προσωπικό πρόβλημα. Αυτούς τους δύο σήμερα θα κρίνουμε οι Έλληνες Βουλευτές για το αν μπορούν να συνεχίσουν να κυβερνούν, διότι δεσμεύονται με προσωπικές επιστολές.

Θυμίζω την επιστολή της 15ης Φεβρουαρίου 2012 του Προέδρου τότε της Νέας Δημοκρατίας κ. Σαμαρά που δεσμευόταν προς την Τρόικα ότι εάν εκλεγεί θα εφαρμόσει πλήρως το πρόγραμμα το οποίο επιβάλλουν τα μνημόνια.

Έτερη επιστολή στις 10 Μαΐου 2013 που την υπογράφουν προς τον Όλι Ρεν, τον Μάριο Ντράγκι ο κ. Στουρνάρας, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Προβόπουλος και δεσμεύονται με τις υπογραφές τους ότι όποια μέτρα δώσει εντολή η Τρόικα να πάρουν – συμπεριλαμβανομένων των κατασχέσεων των σπιτιών, των χωραφιών, και περαιτέρω μείωσης των μισθών - θα τα πάρουν χωρίς καμία αντίδραση. Δεν υπάρχει, λοιπόν, θέμα διαπραγματεύσεως. Τα παραμύθια της διαπραγμάτευσης τελείωσαν τον Ιούνιο του 2013.

Εάν δει κανείς μια σειρά από ψέματα, τα οποία ειπώθηκαν, θα δει ουσιαστικά ότι έχει πλέον τελειώσει το λάδι αυτής της Κυβέρνησης.

Στις 8 Νοεμβρίου 2012 ο Πρωθυπουργός εξερχόμενος από τη Βουλή δηλώνει: «Η Ελλάδα έκανε ένα μεγάλο και αποφασιστικό βήμα προς την ανάκαμψη. Ήταν προϋπόθεση αυτή η ψηφοφορία για να ξαναβρούμε δουλειά για τα παιδιά μας».

Εκατόν πενήντα χιλιάδες θέσεις εργασίας υποσχόταν με τα δεκαοκτώ μέτρα, τα οποία θα έπαιρνε η Κυβέρνηση αυτή εάν το Ιούνιο 2012 ψήφιζε Νέα Δημοκρατία ο ελληνικός λαός.

Πόσες θέσεις ανεργίας δημιουργήθηκαν; Πόσα παιδιά έφυγαν στο εξωτερικό ως μετανάστες; Πώς η Ελλάδα αυτή τη στιγμή ματώνει, πεινάει και πτωχεύει; Στις 15 Νοεμβρίου 2012 ο Αντώνης Σαμαράς δήλωνε: «Η ανάκαμψη έρχεται. Εντός του 2013 προέβλεψε ο Πρωθυπουργός ότι θα αρχίσει η ανάκαμψη». Μάλιστα, στη Βαλέτα που βρισκόταν τότε, στη Μάλτα, είπε το περίφημο: «Το ελληνικό success story θα είναι ένα ευρωπαϊκό success story». Το αποτέλεσμα, βεβαίως που τον επιβεβαιώνει είναι ότι την προηγούμενη εβδομάδα υποβαθμίστηκε η Γαλλία. Άρα, η πολιτική αυτή της λιτότητας, η οποία πλέον αποτελεί και αντικείμενο συζήτησης στο Συμβούλιο της Ευρώπης -και πολύ σωστά έθεσε το θέμα στη Νομική Επιτροπή ο Κοινοβουλευτικός μας Εκπρόσωπος ο Νότης Μαριάς- και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για να μην επαναλάβουμε στην Ευρώπη το λάθος –τη λάθος συνταγή, όπως έλεγε ο Πρωθυπουργός- το οποίο οδήγησε την Ελλάδα σε αυτό το αδιέξοδο.
Υποσχέσεις για ανάκαμψη ακούσαμε και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 7 Σεπτεμβρίου 2013, όπου ο Πρωθυπουργός είπε ξεκάθαρα: «Δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα πέρα από ό,τι συμφωνήθηκε. Άλλωστε, μια νέα μετρολογία δεν την αντέχει η οικονομία μας».

Το ίδιο ακριβώς μοτίβο βλέπουμε από τον Υπουργό Οικονομικών, τον άνθρωπο ο οποίος ήταν ο συνεργάτης του κ. Σημίτη και προχώρησε τότε στο κλείσιμο της Ιονικής.

Στις 23 Ιουλίου 2011 στο Mega ρωτούν τον κ. Στουρνάρα: «Πότε θα γυρίσουμε σε ανάπτυξη;». Απάντηση: «Του χρόνου θα έχουμε θετική ανάπτυξη».

Στις 7 Φεβρουαρίου 2013 στο Bloomberg: «Ανάκαμψη από τα τέλη του έτους».

Στις 9 Μαΐου 2013 «Ανάπτυξη το 2014». Δεκαοκτώ μέτρα κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία για την προεκλογική περίοδο υποσχόμενη ουσιαστικά μία νέα διακυβέρνηση. Κανένα από αυτά δεν εφαρμόστηκε, ούτε ακόμα το ακροτελεύτιο για την ελληνική ΑΟΖ. Στη συμφωνία δε των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης ούτε καν υπάρχει αναφορά για το θέμα της ΑΟΖ. Και δεν υπάρχει καμία αναφορά ούτε για την αναστολή των συνεπειών της εγγραφής στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ ούτε τα μέτρα για τη ρευστότητα ούτε βεβαίως όλες αυτές οι προαναγγελίες, οι οποίες ήταν ένα ψέμα και μία απάτη εις βάρος του ελληνικού λαού.

Υπόσχονταν στους αγρότες, όπως έγραφε η εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας: «Υπόσχεση με εντολή Σαμαρά. Η Νέα Δημοκρατία θα επιστρέψει στους κτηνοτρόφους τα 60.000.000 της εξισωτικής αποζημίωσης». Στους ομολογιούχους έλεγαν ότι θα αποζημιωθούν. Υπόσχονταν αύξηση του αφορολόγητου στα 8.000 και μείωση του ΦΠΑ.

Τελικά το μόνο που ισχύει είναι αυτό που υπέγραψαν και ψήφισαν στο μνημόνιο του 2012, δηλαδή μνημόνιο μέχρι το 2060. Μέχρι τότε έχουν δεσμεύσει τη χώρα και προσπαθούν βήμα-βήμα, σταγόνα τη σταγόνα να εξαπατήσουν ακόμη μια φορά τον ελληνικό λαό.

Πιθανώς να δούμε και άλλα σενάρια μετά από σήμερα το βράδυ ή μετά από λίγο καιρό, για αλλαγή Πρωθυπουργού. Να αλλάξουμε, δηλαδή, μετά το Γιώργο Παπανδρέου και τον κ. Παπαδήμο, τον Σαμαρά για να συνεχιστεί η ίδια πολιτική. Η ίδια πολιτική, όμως, θα είναι με τη συμφωνία του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Άλλη πολιτική, σημαίνει πολιτική καταγγελίας των μνημονίων, επαναφορά της εθνικής κυριαρχίας, μείωση της φορολογίας, επιστροφή σε μισθούς και συντάξεις που θα δώσουν ρευστό και αίμα στην οικονομία και εφαρμογή του Συντάγματος και των νόμων του κράτους.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

όμως δεν έχει να κάνει η υπόθεση της στήριξης της Κυβέρνησης μόνο με την οικονομία. Έχει να κάνει και με τα εθνικά θέματα. Λυπήθηκα που άκουσα τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας προηγουμένως να τον έχουν «μαλώσει» για τις δηλώσεις του για την Τουρκία και να τον υποχρεώνουν να έρχεται εδώ μέσα και να λέει ότι όλα καλά είναι στο Αιγαίο.

Σταμάτησαν να υπάρχουν παραβιάσεις; Σταμάτησαν να προκαλούν μέχρι προχθές στο τουρκικό κοινοβούλιο με απειλές για μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί; Σταμάτησε το Eğitme Programi που εφαρμόζεται στην Ίμβρο και στην Τένεδο; Τίποτα από όλα αυτά δεν σταμάτησε. Εσείς γυρίζετε στην πολιτική Ρόντου, διότι φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία πλέον επηρεάστηκε και εφαρμόζει την πολιτική Σημίτη στην εξωτερική πολιτική.

Σήμερα το πρωί, κύριε Υπουργέ της Εθνικής Άμυνας, μου ήρθε ένα email από το Βέλγιο, το οποίο αναφέρεται στο European Union Battle Group, δηλαδή στον ευρωπαϊκό στρατό. Μπήκα στο επίσημο site του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας του Βελγίου και ξέρετε τι λέει, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι; Ότι το Βέλγιο από το δεύτερο εξάμηνο του 2014 αναλαμβάνει την ευθύνη του ευρωπαϊκού στρατού με δυόμισι χιλιάδες στρατιώτες που θα προέρχονται από το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Ισπανία, το Λουξεμβούργο και τη Μακεδονία.

Από πότε, κύριε Υπουργέ, έχετε παραχωρήσει τον όρο «Δημοκρατία της Μακεδονίας» χωρίς να έχετε ενημερώσει καν τον ελληνικό λαό; Μήπως ήταν αυτές οι συζητήσεις με τον κ. Νίμιτς για τις οποίες σας ζητήσαμε οκτώ φορές να έρθει εδώ ο Πρωθυπουργός και αρνήθηκε;

Ποιος είναι αυτός ο ευρωπαϊκός στρατός, ο οποίος, λέει, θα καταστέλλει τις εξεγέρσεις έξι χιλιόμετρα από τις Βρυξέλλες; Πώς διαμορφώνεται αυτός ο ευρωπαϊκός στρατός και πώς θα επεμβαίνει και πού; Μήπως θα χρειάζεται να επέμβει αν έχουμε ταραχές; Εάν, δηλαδή, η θεωρία των δύο άκρων την οποία στηρίζει ο Πρωθυπουργός, οδηγήσει τον ελληνικό λαό σε συγκρούσεις μεταξύ μας; Γιατί αυτό είναι που επιδιώκει ουσιαστικά η Κυβέρνηση και η πολιτική των δύο άκρων, να γυρίσουμε την Ελλάδα στο 1947. Σας λέμε ότι δεν θα το επιτρέψουμε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όσον αφορά ένα θέμα το οποίο θίχθηκε προηγουμένως από τον κ. Βενιζέλο, θέλω να θέσω ξεκάθαρα τη θέση μας: Ο κ. Βενιζέλος ήρθε εδώ και απείλησε, ουσιαστικά, το ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν τολμά να φέρει την εξεταστική για τα υποβρύχια.

Περιμένω να ακούσω τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως και σας λέω ότι οι δεκαοκτώ υπογραφές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι εδώ. Διότι όσον αφορά τα υποβρύχια, στην υπόθεση δηλαδή της συμφωνίας του κ. Σάφα με τον κ. Βενιζέλο, για την οποία τότε η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε, δεν ψήφισε και κατήγγειλε ως σκάνδαλο, έρχεται τώρα να επισφραγίσει η σημερινή ψήφος σας.

Δεν πρόκειται απλώς για την επέκταση της συμφωνίας για 1,3 δισεκατομμύρια, τα οποία θα πληρώσει ο ελληνικός λαός. Πρόκειται για την τροπολογία που ήρθε την επομένη της ψήφισης της συμφωνίας για τα υποβρύχια, η οποία ακυρώνει την έρευνα του ΣΔΟΕ που αποδεικνύει ότι υπάρχουν διαδρομές μαύρου χρήματος πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε συγκεκριμένες offshore εταιρείες που αφορούν πολιτικά πρόσωπα.

Αυτή η έρευνα του ΣΔΟΕ κατατέθηκε στη Βουλή. Με την τροπολογία που κατέθεσε εν συνεχεία ο κ. Βενιζέλος, κατά παράβαση του άρθρου 28 παράγραφος 2 του Συντάγματος για τις διεθνείς συμφωνίες, ουσιαστικά αθωώνει τη γερμανική εταιρεία και απαγορεύει την έρευνα.

Θα συμφωνήσετε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, στην άφεση αμαρτιών, μετά τον Γιώργο Παπανδρέου, στη υπόθεση των υποβρυχίων; Θα πράξετε το ίδιο που έπραξε η Κυβέρνηση, όταν χάρισε το ΦΠΑ των 500 εκατομμυρίων, στη HOCHTIEF;

Δεν έχουμε, λοιπόν, απλώς μια ψήφο δυσπιστίας ή ψήφο εμπιστοσύνης. Και επειδή θέλω να σας θυμίσω τι γινόταν εκείνη την εποχή, θα αναφερθώ στα Πρακτικά της Συνεδρίασης της Υποεπιτροπής Εξοπλιστικών της Βουλής της 17ης Μαρτίου του 2010, όπου ο κ. Μεϊμαράκης - ο σημερινός Πρόεδρος της Βουλής- τότε ως Υπουργός και ο κ. Τασούλας ως Υφυπουργός έθεσε θέμα σκανδάλου, λέγοντας επί λέξει: «Αν θυμάμαι καλά, δεν υπάρχει αίτημα του Ναυτικού και δεν υπάρχει στο ΕΜΠΑΕ για τα δύο επιπλέον υποβρύχια».

Αυτό σημαίνει πως τα δύο υποβρύχια τα οποία παραγγέλνετε, τα παραγγέλνετε με δική σας πρωτοβουλία, κύριε Βενιζέλο, προσωπική. Κάνατε εσείς προσωπικά και όχι μέσω των υπηρεσιών σας τη συζήτηση, όχι με τους ομολόγους σας, αλλά με ιδιώτες, αγνοώντας τα θεσμικά όργανα της πολιτείας και προχωράτε σε μία συμφωνία η οποία δεν ξέρουμε αν θα τηρηθεί και την οποία δεν την έχουμε ακόμα μπροστά μας.

Η συμφωνία δεν τηρήθηκε. Ο κ. Σάφα πήρε τα 500 εκατομμύρια που προέβλεπε η προκαταβολή και έφυγε. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι στο Σκαραμαγκά. Υπάρχει κίνδυνος να μην μπορεί να παραλάβει ποτέ τα υποβρύχια το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Και εκεί θα μείνουν όλοι ατιμώρητοι, στο όνομα της Συγκυβέρνησης, στο όνομα της συγκάλυψης; Για ποιο λόγο λέμε του Έλληνα «πλήρωσε παραπάνω φόρους» και την ίδια στιγμή χαρίζουμε στις offshore των προμηθευτών των εμπόρων όπλων και των γερμανικών εταιρειών τα δισεκατομμύρια;

Μήπως το ίδιο δεν θα γίνει και στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα; Πάτε με τον ίδιο τρόπο πάλι να πράξετε αυτό που πράξατε για τα υποβρύχια. Σύμβουλος για την πώληση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων μπαίνει η εταιρεία ΠΛΑΝΕΤ, Γενική Διευθύντρια της οποίας είναι η κ. Μάχη Καραγιάννη και κατά διαβολική σύμπτωση είναι η σύζυγος του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, του μετόχου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.

Αυτή είναι η πολιτική την οποία εφαρμόζετε; Αυτή είναι η πολιτική των σκανδάλων, της συγκάλυψης, η πολιτική την οποία έρχεστε σήμερα και ζητάτε με την ψήφο του ελληνικού λαού, μέσω των Βουλευτών, να επιβεβαιώσει η Βουλή των Ελλήνων. Αυτή είναι ψήφος εμπιστοσύνης σε μία Συγκυβέρνηση της διαπλοκής, της απάτης σε βάρος των Ελλήνων πολιτών, ψήφος εμπιστοσύνης σε μία Συγκυβέρνηση κάλυψης τους ενός των άλλων.

Αν αυτά δεν είναι εγκλήματα, ποια είναι τα εγκλήματα; Οι απειλές προς πολιτικούς αντιπάλους ή και φίλους; Βλέπουμε έρευνες όπως αυτή της SIEMENS να μην έρχονται στη Βουλή, έρευνες όπως αυτή του ΕΟΤ να μην έρχονται στη Βουλή ή μάλλον να σταματάνε στο Γραφείο του Προέδρου της Βουλής.

Την ίδια στιγμή, επειδή ο Καρχιμάκης τα έβαλε – για εμένα ήταν ένας μεγάλος αντίπαλος στη Βουλή αυτή και έχουμε επανειλημμένως «σκοτωθεί» μεταξύ μας - με τον Προβόπουλο, να πηγαίνει υπάλληλος της ΕΥΠ, ο οποίος διώκεται για κατασκοπεία, και τον κατηγορεί ότι χρησιμοποίησε – λέει - απόρρητα έγγραφα.
Και αυτό να το κάνει η Κυβέρνηση της οποίας ο Αντιπρόεδρος - γελώντας από εδώ - μας είπε ότι έχει τα εθνικά σχέδια του κράτους, τα απόρρητα σχέδια στο σπίτι του, την ίδια ώρα που ο κ. Πάγκαλος βγήκε και στη δημόσια τηλεόραση - δημόσια έχει γίνει πλέον αυτή η τηλεόραση - και είπε ότι παρακολουθούσε Αμερικανούς διπλωμάτες. Ο πλήρης παραλογισμός!
Ξέρουμε, λοιπόν, ότι εδώ δεν πρόκειται για ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

Ψήφο εμπιστοσύνης, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, καλείστε να δώσετε στους δανειστές-τραπεζίτες και στα όργανά τους! Και να θυμάστε ότι εδώ πια έχει δημιουργηθεί ένα καθεστώς όπου τα κόμματα και οι κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται. Όμως, οι τραπεζίτες είναι αυτοί που ουσιαστικά εξουσιάζουν. Θα τους δώσετε το δικαίωμα να κατασχέσουν τα σπίτια των ψηφοφόρων σας; Αποφασίστε μόνοι σας!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.