Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013

Μας ετοιμάζουν για έξοδο από το ευρώ...

Μόνη λύση η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

Ο πρόεδρος του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου Ifo Χανς Βέρνερ Ζιν ασκεί κριτική στην μείωση του βασικού επιτοκίου στην ευρωζώνη και προτείνει για μια ακόμα φορά την έξοδο Ελλάδας, Πορτογαλίας και Ισπανίας από το ευρώ....

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild o ο πρόεδρος του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου Ifo Χανς Βέρνερ Ζιν, επικρίνοντας τη μείωση του βασικού επιτοκίου στην ευρωζώνη στο 0,25%, κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ότι κάνει κατάχρηση του «ευρω-συστήματος» για να χορηγήσει στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου δάνεια, που δεν θα έπαιρναν ποτέ στις κεφαλαιαγορές.
«Πέντε χρόνια έχουν περάσει και η ανταγωνιστικότητα των χωρών της κρίσης δεν βελτιώθηκε σημαντικά. Για να εφαρμοστούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις οι χώρες του νότου χρειάζονται υψηλά επιτόκια που αντιστοιχούν στον κίνδυνο χρεοκοπίας που διατρέχουν, δήλωσε ο γερμανός οικονομολόγος.
Προτάσεις για την επίλυση της ευρωκρίσης
O αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Τζ. Στίγκλιτς θεωρεί το κούρεμα «μονόδρομο» O αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Τζ. Στίγκλιτς θεωρεί το κούρεμα «μονόδρομο»
Σε συνέδριο επενδυτών της Union-Investment στο Μάιντς Χανς Βέρνερ Ζιν και ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς συζητήσαν για την ευρωκρίση στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος του ινστιτούτου Ifo πρότεινε τρία επίπονα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης:
1) Μια Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Χρέους, στην οποία θα διαγραφεί μέρος του χρέος των χωρών σε κρίση.
2) Προσωρινή έξοδο της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και ίσως και της Ισπανίας από την ευρωζώνη, με δικαίωμα όμως επανένταξης. Στόχος θα είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Ο οικονομολόγος προτείνει το χρέος να μετατραπεί στο εθνικό νόμισμα. Και το κούρεμα να γίνει στο ύψος που θα προκύψει μετά την υποτίμηση έναντι του ευρώ.
3) Ο Χανς Βέρνερ Ζιν προτείνει στη Γερμανία να αποδεχθεί υψηλότερο πληθωρισμό έτσι ώστε να συμβάλλει και εκείνη, το μερίδιό της, στην άμβλυνση των ανισοτήτων στην ανταγωνιστικότητα.
Και ο αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς θεωρεί το κούρεμα «μονόδρομο» και απέδωσε την ευθύνη για τους χαμηλούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης στη ευρωζώνη στις μεγάλες ανισότητες στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.