Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΣΦΑ: Στα 259 εκατ. ευρώ το ανεξόφλητο υπόλοιπο των δανείων


Δώδεκα δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου έχει συνάψει η ΔΕΣΦΑ, συνολικού ύψους 425 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Όπως προκύπτει, τα 11 από τα 12 δάνεια είναι από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και ένα από την Εθνική Τράπεζα. Το σημερινό ανεξόφλητο υπόλοιπο των εν λόγω εγγυημένων δανείων είναι 259 εκατομμύρια ευρώ.
Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν μετά από ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή,
με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί από τον υπουργό Οικονομικών αν αληθεύει ότι έχουν συναφθεί δάνεια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία αν δεν πληρώσει ο αγοραστής θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός.

Ανάμεσα στα ερωτήματα που είχε θέσει η κ. Μακρή ήταν αν έχουν χορηγηθεί 262 εκατομμύρια ευρώ κρατικές ενισχύσεις στην ΔΕΣΦΑ και ακόμα με ποια κριτήρια πωλήθηκε η ΔΕΣΦΑ για 400 εκατομμύρια ευρώ, όταν διαθέτει στοιχεία ενεργητικού, αξίας 1,5 δισ. ευρώ.
Στην απάντησή του ο Γιάννης Στουρνάρας αναφέρει ότι «σκοπό του ΤΑΙΕΠΔ, αποτελεί η αξιοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, που περιέρχεται στην κυριότητά του, με ειδικότερους στόχους τη μείωση του δημόσιου χρέους και την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων στην ελληνική οικονομία, εντός του πλαισίου των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας, των προβλέψεων των Μεσοπρόθεσμων Προγραμμάτων Δημοσιονομικής Προσαρμογής και του ισχύοντος εθνικού και κοινοτικού δικαίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.