Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

Πρόκληση Τούρκων:Βγάζουν σε Κάλυμνο και Ίμια για έρευνες το «CUBUKLU»!

Προκλητική NAVTEX με την οποία αναγγέλλεται έρευνα μέσα σε ελληνική υφαλοκρηπίδα αλλά και σε ελληνικά χωρικά ύδατα στην ευρύτερη περιοχή των Δωδεκανήσων εξέδωσε η Άγκυρα, σημαίνοντας συναγερμό στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και το Λιμενικό αλλά, λόγω του θέματος και στο ελληνικό ΥΠΕΘΑ που διαθέτει τα μέσα επιτήρησης (ραντάρ κλπ).
Σήμερα, πρώτη ημέρα των ερευνών που αναγγέλλει η παράνομη έτσι και αλλιώς NAVTEX, δεν υπήρξε καμία δραστηριότητα από το πλοίο «Τσουμπουκλού», που έχει αναφερθεί ότι θα κάνει τις έρευνες. Το πλοίο φέρεται να είναι στην Μαρμαρίδα και είναι άγνωστο άν και πότε θα βγει στο Αιγαίο, μέχρι τις 25 Οκτωβρίου που λήγει η NAVTEX.
Η περιοχή που περικλείει η τουρκική αναγγελία περιλαμβάνει και ορισμένες ελληνικές νησίδες που η Τουρκία επιδιώκει να χαρακτηρίζει αμφισβητούμενες 9 «γκρίζες» όπως χαρακρηρίζει τα Ίμια, το Φαρμακονήσι και την Καλόλημνο με το μέρος των ελληνικών υδάτων γύρω τους, ενώ «κόβει» και κομμάτι από τα χωρικά ύδατα κοντά στην Κάλυμνο!
Το θέμα, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές , το χειρίζεται το Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ αν υπάρξει τελικά απόπειρα έρευνας σε ελληνικά νερά, τότε θα επιληφθεί το Λιμενικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.