Τώρα που ρημάξανε τ' ασφαλιστικά ταμεία (αλήθεια ποια καλόπαιδα το πέτυχαν;) είναι ....ώριμες οι συνθήκες για τις ιδιωτικές συντάξεις

 
Μαργαρίτα Αντωνάκη: Ώριμες οι συνθήκες για τις ιδιωτικές συντάξεις.
 

Συνολικά, 83 εκατομμύρια πολίτες στην Ευρώπη είναι ενταγμένοι σε Φορείς που έχουν επενδύσει περί τα 3,5 τρισ. στο πλαίσιο του 2ου πυλώνα

Ώριμες είναι πλέον οι συνθήκες για την προώθηση της συνταξιοδοτικής αποταμίευσης μέσω του 2ου και 3ου πυλώνα. Αυτό δήλωσε η κα Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.) στο Insurance Money Conference 2013, τονίζοντας πως «σήμερα οι συνθήκες  είναι ώριμες για την προώθηση της συνταξιοδοτικής αποταμίευσης μέσω του 2ου και 3ου πυλώνα».
Πολιτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν προς την κατεύθυνση αυτή είναι: α) η διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου για τις  επαγγελματικές συντάξεις σχετικά με την ενημέρωση – διαφάνεια – προστασία καταναλωτή (π.χ. φορολογικά κίνητρα) και με ισοδύναμους όρους ανταγωνισμού των φορέων (ασφαλιστικές εταιρίες – επαγγελματικά ταμεία).
β) Διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου για την ανάπτυξη της αυτοτελούς συνταξιοδοτικής αποταμίευσης με πρωτοβουλία των ατόμων και φορολογικά κίνητρα.

Απαραίτητη είναι επίσης και η ενημέρωση των πολιτών για τις συντάξεις που μπορούν να αναμένουν από την κοινωνική ασφάλιση.
«Στην Ευρώπη, ο 2ος και 3ος πυλώνας είναι αρκετά αναπτυγμένοι σε πολλά κράτη μέλη, ενώ στην Ελλάδα υπάρχει πλήρης εξάρτηση από τον πρώτο πυλώνα της δημόσιας ασφάλισης. Συνολικά, 83 εκατομμύρια πολίτες στην Ευρώπη είναι ενταγμένοι σε Φορείς που έχουν επενδύσει περί τα € 3,5 τρισ. σχεδόν αποκλειστικά στο πλαίσιο του 2ο πυλώνα».

Όσον αφορά την επαγγελματική ασφάλιση στην Ελλάδα επισήμανε ότι «ο ν. 3029 που προέβλεψε ότι επαγγελματικές ασφαλίσεις κάνουν μόνο τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης δεν λειτούργησε αποτελεσματικά ούτε μπορούσε να λειτουργήσει λόγω σημαντικών περιορισμών», καθώς αποκλείει τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις που έχουν ως οργανισμοί διαχείρισης επαγγελματικών συντάξεων και την εμπειρία και την τεχνογνωσία και τα απαραίτητα κεφάλαια αλλά κυρίως μεγάλη δυνατότητα διάθεσης.

Αυτό αποδεικνύεται από την πολύ μεγαλύτερη εξάπλωσή τους, με φορολογικά κίνητρα 1.500 € ανά εργαζόμενο O αποκλεισμός των ασφαλιστικών εταιριών από την επαγγελματική ασφάλιση πρέπει να αρθεί. Οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες
 
[ ΆΚΕΡΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΎΧΟΣ ]
 
 
ΣΕ ΛΊΓΟ ....ΟΙ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΆΛΛΩΝ ΤΑΜΕΊΩΝ  -ΠΟΥ ΤΏΡΑ ΕΊΣΤΕ ΣΕ ΚΙΝΗΤΙΚΌΤΗΤΑ- ΘΑ ΠΗΓΑΊΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΑΕΕ ....ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΆΤΕ ΔΟΥΛΕΙΆ ΑΠΌ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΎΝΤΡΙΑ ΤΗΝ κα ΜΑΡΓΑΡΊΤΑ ΑΝΤΩΝΆΚΗ  !
ΚΡΊΜΑ ΡΕ ΤΑ ΛΕΦΤΆ ΠΟΥ ΧΆΛΑΣΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΊΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΠΟΥΔΆΣΟΥΝ.
ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΆ ΣΑΣ ΡΕ ....ΠΟΥ ΤΗΝ ΧΆΣΑΤΕ;

Σχόλια