Η αδιαφορία πλημμύρισε τον Πύργο για μία ακόμη φορά

Η αδιαφορία πλημμύρισε τον Πύργο για μία ακόμη φορά Σε λίμνη μετατράπηκαν κεντρικοί δρόμοι του Πύργου με την πρώτη δυνατή νεροποντή που έπληξε την περιοχή. Ζημίες χιλιάδες ευρώ σε σπίτια αυτοκίνητα που το νερό έκαμψε όποια αντίσταση έβρισκε μπροστά του και εισέβαλε απρόσκλητο.
Μολονότι η ένταση του νερού δεν ήταν τέτοια που να προμήνυε τις ζημιές που έχουν γίνει οι καταστροφές που έγιναν ήταν μεγαλύτερες από κάθε άλλη φορά. Οι δρομοι είχαν μετατραπει σε ποτάμι και τα αυτοκίνητα έμοιαζαν βάρκες   που δεν έπεπλεαν αλλά που πνιγόντουσαν μέσα στο βρώμικο βρόχινο νερό.

Συνέβαλλε στο γεγονός αυτό ότι κάποιοι είχαν ξεχάσει να καθαρίσουν με τον τρόπο και την προσοχή που έπρεπε τα φρεάτια, ενώ στο Λάπατο όπου πριν από πέντε χρόνια έγινε ένα έργο ειδικά για να αντιμετωπίζει τέτοια φαινόμενα που από ότι φάνηκε δεν είναι σε θέση να ανακουφίσει αυτή την περιοχή από τις πλημμύρες κάθε φορά που βρέχει οι κάτοικοι για μια ακόμη φορά είδαν υπόγεια και αυτοκίνητα να αφήνονται στο έλεος της νεροποντής και των συνεπειών που η αδιαφορία ορισμένων προκάλεσαν.  
Το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, μέχρι στιγμής έχει δεχθεί αμέτρητες κλήσεις για απάντληση υδάτων. Oι πρώτες κλήσεις έγιναν στις 6.25 σήμερα το πρωί, λίγα λεπτά μετά την εκδήλωση της καταιγίδας,από την οδό Πατρών.Όλοι οι δρόμοι και οι ευρύτερες περιοχές έχουν πλημμυρίσει.
  Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής επιχειρεί σε οικίες και καταστήματα στο Πύργο και στα γύρω χωριά.Ο τόπος μας"χτυπήθηκε" από την κακοκαιρία και από τα σκουπίδια που επιπλέουν στο νερό τις βροχής.Επίσης να αναφέρουν ότι κατά τις πρωινές ώρες υπήρξε και διακοπή ρεύματος σε όλες τις περιοχές.
Πολλά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.





 

 
ileiapost.gr

Σχόλια