Πάνος Καμμένος: Ζητάμε να αποκατασταθεί το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Ο.ΑΞΙ.Α
Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας.
Στη συνάντηση συμμετείχε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και τομεάρχης Δημόσιας Τάξης Βασίλης Καπερνάρος.


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος έκανε την εξής δήλωση:

«Συναντηθήκαμε με τα προεδρεία των αστυνομικών και συζητήσαμε για την κατάσταση, η οποία αυτή τη στιγμή δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, στους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους αστυφύλακες.

Είναι δεδομένο ότι και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της Αστυνομίας, αλλά και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, θέλουμε την κάθαρση της αστυνομίας και εάν υπάρχουν κάποιοι επίορκοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Από εκεί και πέρα όμως, δεν είναι δυνατόν το σύνολο της Ελληνικής Αστυνομίας, τα στελέχη, τα οποία αυτή τη στιγμή αμείβονται με μισθούς ντροπής, έχοντας υποστεί απώλειες των εισοδημάτων τους πάνω από 60%, να περιλαμβάνονται σε μια επίθεση λάσπης που αφήνει η κυβέρνηση να γίνεται μέσα από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Και αυτό περιλαμβάνει ιδιαίτερα τις μετακινήσεις, τις μεταθέσεις, που αφήνουν ανοιχτά υπονοούμενα για στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ζητάμε μαζί με τους συνδικαλιστές της Ελληνικής Αστυνομίας να αποκατασταθεί το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας. Εκείνοι οι οποίοι έχουν υποπέσει σε αδικήματα να πληρώσουν σκληρά, αλλά να σταματήσει αυτή η δυσφήμηση του Σώματος.

Συζητήσαμε ακόμα για θεσμικά θέματα. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε μια πάγια θέση, θα πρέπει να σταματήσει να υπάρχει «πολιτικός προϊστάμενος», ο οποίος θα ελέγχει το Αρχηγείο ενός Σώματος που μπορεί να αυτοδιοικηθεί και όσον αφορά τις κρίσεις και τις μεταθέσεις και όσον αφορά την εξέλιξη, ιδίως των αξιωματικών.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει ένας Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως και τα Αρχηγεία του Λιμενικού, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, τα επιτελεία ΓΕΣ, ΓΕΑ και ΓΕΝ, να τα αφήσουμε στις φυσικές τους ηγεσίες.

Συμφωνήσαμε ότι θα συνεχίσουμε το διάλογο, τη συζήτηση και τις προτάσεις οι οποίες υπάρχουν, προτάσεις δίκαιες, τις οποίες υιοθετούμε. Ένα παράδειγμα είναι ότι για τους μόνους που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή η μυστικότητα της ψήφου είναι για τους Έλληνες αστυνομικούς και λιμενικούς, οι οποίοι ψηφίζουν σε ειδικά τμήματα και βλέπουμε να χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή προκειμένου να κατηγορηθεί ένα ολόκληρο Σώμα. Όπως επίσης και για το μέλλον της Ελληνικής Αστυνομίας σε σχέση με την ενσωμάτωση σε αυτήν υπαλλήλων είτε της Δημοτικής Αστυνομίας είτε άλλων υπηρεσιών που δεν έχουν καμία σχέση με σχέση με το αστυνομικό έργο. Θα είμαστε σε συνεννόηση, σε διάλογο και θα στηρίξουμε τις θέσεις και τις προτάσεις τους».

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Οι σημερινές εξελίξεις που είχαμε στη δικαστική υπόθεση της Χρυσής Αυγής θεωρείτε τελικά πως ήταν προβλέψιμες ή απρόβλεπτες;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Από την πρώτη στιγμή οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είπαμε πρώτον, ότι δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση σε πολιτικό επίπεδο. Συνεχίζουμε να μην έχουμε καμία ενημέρωση.

Δεύτερον, είπαμε ακόμη ότι η δικαστική εξουσία είναι μια ανεξάρτητη εξουσία την οποία εμπιστευόμαστε. Δεν είναι δυνατόν είτε η εκτελεστική εξουσία, είτε οι πολιτικές δυνάμεις να εμπλέκονται με την δικαστική εξουσία, είτε να της δίνουν εντολές, είτε να την απειλούν, είτε να την χαϊδεύουν.

Θα παραμείνουμε αμέτοχοι στο έργο το οποίο επιτελεί η ελληνική Δικαιοσύνη, συνεχίζουμε να την εμπιστευόμαστε και ζητάμε και από την κυβέρνηση, αλλά και από τους διάφορους «παράγοντες», τους παρακυβερνητικούς, να σταματήσουν να εμπλέκονται στο έργο της Δικαιοσύνης. Θα σεβαστούμε την Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της, αλλά θα σεβαστούμε παράλληλα και το Σύνταγμα.

Είναι αδιανόητο αυτό που ειπώθηκε από την συγκυβέρνηση πριν από λίγες ώρες ότι δηλαδή, οι εκλογές αποτελούν ανωμαλία για το Σύνταγμα. Οι εκλογές είναι ένα δικαίωμα των πολιτών να εκφραστούν δημοκρατικά σε μια χώρα που σέβεται το Σύνταγμα».

ΧΡ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος ΠΟΑΣΥ): «Ευχαριστούμε τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και τον πρόεδρό τους τον Πάνο Καμμένο γιατί συμμερίζεται και στηρίζει τις αγωνίες και τον αγώνα μας για την αποτελεσματική και ουσιαστική θωράκιση του θεσμού του αστυνομικού. Ήρθαμε εδώ για να αποδείξουμε και να διατρανώσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν είμαστε ελέφαντες, το αυτονόητο, όμως χρειάζεται. Στην προσπάθεια μας αυτή θέσαμε τα προβλήματα τα οποία ταλανίζουν τον εργασιακό μας χώρο και εξαιτίας και της επικαιρότητας που «κρεμαστήκαμε» όλοι οι ένστολοι στα «μανταλάκια» και αυτό μας έχει εκθέσει ως θεσμό και με πρωτοβουλία τώρα δική μας, του συνδικαλιστικού μας κινήματος, κοιτάζουμε να επουλώσουμε αυτή την πληγή. Σε αυτή την προσπάθειά μας και στον αγώνα μας έχουμε τη στήριξη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και του προέδρου και μπορώ να πω ότι με την πρωτοβουλία που θα αναπτύξει το επόμενο χρονικό διάστημα το κόμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ μπορεί να έχουμε θετική έκβαση σε αυτή την προσπάθειά μας, για να μην μας χρεώσουν ακόμα μια «ρετσινιά» πάνω στο θεσμό της αστυνομίας».

Γ. ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ (Πρόεδρος Π.Ο.ΑΞΙ.Α): «Συναντηθήκαμε σήμερα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνο Καμμένο στα πλαίσια των επαφών που έχουμε δρομολογήσει οι δύο Ομοσπονδίες με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ζητήσαμε την στήριξή του, όπως είπε και ο κ. Φωτόπουλος, στον αγώνα που δίνουμε για να αποσείσουμε από πάνω μας τη γενικευμένη πλέον κατακραυγή που πάει να δημιουργηθεί κατά της Αστυνομίας ότι είμαστε όλοι συμμέτοχοι σε αυτό που διαφαίνεται σαν θύλακες της Χρυσής Αυγής.

Εμείς από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει ότι για να κατηγορηθεί κάποιος θα πρέπει να υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία, δυστυχώς στοχοποιήθηκαν συνάδελφοι μου χωρίς ούτε καν ενδείξεις με αποτέλεσμα να μετακινηθούν ή να αναγκαστούν σε παραίτηση μόνο και μόνο για το θέμα της διερεύνησης για τα στοιχεία που ενδεχομένως ενσκήψουν για θύλακες της Χρυσής Αυγής στην Αστυνομία.

Αυτό το ίδιο το Αρχηγείο το διέψευσε το ίδιο βράδυ αλλά δυστυχώς η ρετσινιά τους έχει μείνει. Για αυτό θα πρέπει αυτοί οι άνθρωποι μετά το πέρας των ερευνών να αποκατασταθούν και προς αυτήν την κατεύθυνση ζητήσαμε και τη συνδρομή του κυρίου προέδρου ο οποίος είναι θετικός και στα άλλα θέματα τα οποία ταυτόχρονα θέσαμε.

Για εμάς το σύνολο των ανδρών και των γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας είναι πιστοί στον όρκο τους, τηρούν το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και δεν μπορεί οι οποιεσδήποτε συμπεριφορές ολιγάριθμων μετρημένων στα δάχτυλα των δυο χεριών αστυνομικών που εμπλέκονται σε ενδεχόμενες πράξεις ή παραλείψεις, σε κακουργηματικές πράξεις του κόμματος της Χρυσής Αυγής να στιγματίζουν ολόκληρο το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας».

Σχόλια