ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ ΑΝ.ΕΛΛ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΑΓΑΤΙΚΑ...

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Π.Ε. Κοζάνης καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά της διοίκησης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης αλλά και του Δήμου Κοζάνης αναφορικά με το θέμα των ΔΡΑΓΑΤΙΚΩΝ.
Στην προσπάθεια των πολιτών να αποδείξουν ότι οι ιδιοκτησίες τους, πέριξ της πόλης, δεν είναι-ούτε ήταν-δάσος αλλά αμπέλια, καταφεύγουν στο Δήμο και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης για να πάρουν αντίγραφο από το βιβλίο των ΔΡΑΓΑΤΙΚΩΝ.


Ο Δήμος Κοζάνης, προς μεγάλη έκπληξη όλων, εισπράττει 10€ για κάθε σελίδα (προσοχή: για ΚΑΘΕ ΣΕΛΙΔΑ και όχι για κάθε αίτηση), μέσω της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, προκειμένου να δώσει ακριβές φωτοαντίγραφο μίας σελίδας, για τα αμπέλια των πολιτών, από το 1927 έως το 1949.

Αν δηλαδή χρειαστεί κάποιος δύο ή τρεις σελίδες για την ιδιοκτησία του, θα πληρώσει 20€ και 30€ !!

Εύλογα λοιπόν γεννώνται τα παρακάτω ερωτήματα:

Ποιοι πήραν την απόφαση αυτή;
Έχει υποβληθεί σε έλεγχο νομιμότητας η συγκεκριμένη απόφαση;
Με ποιο σκεπτικό ζητείται τόσο υψηλό αντίτιμο;
Γιατί το αντίτιμο δίδεται ανά σελίδα και όχι ανά αίτηση;
Σε ποιο κωδικό του προϋπολογισμού πηγαίνουν τα χρήματα που εισπράττονται;
Επίσης αναρωτιόμαστε: πριν από έξι μήνες όποιος πολίτης ζητούσε να κάνει έρευνα στα ΔΡΑΓΑΤΙΚΑ για κάποιο θέμα του, ήταν απαραίτητη η υποβολή αίτησης από πλευράς του; Ενώ για τα φωτοαντίγραφα που του δίδονταν πλήρωνε κάποιο αντίτιμο;

Είναι ντροπή για το Δήμο Κοζάνης και προσβολή για τους δημότες του, οι οποίοι εκτός από τις υπερβολικές απαιτήσεις του Κτηματολογίου, έχουν τώρα να αντιμετωπίσουν ακόμα ένα πρόβλημα.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ απαιτούμε από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, να επιληφθούν του θέματος και να σταματήσει άμεσα η επιβολή αυτού του αντιτίμου στους συμπολίτες μας, το ύψος του οποίου δεν είναι παρά ακόμα ένα χαράτσι στις ούτως ή άλλως δύσκολες εποχές, που έχουν φέρει στην Πατρίδα μας τα μνημόνια, η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και η τρόικα.

Σχόλια