Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Τρικάλων και Κέντρων Υγείας του Νομού


Λίαν ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική ήταν η συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Τετάρτης αντιπροσωπεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Τρικάλων και Κέντρων Υγείας του Νομού.
Η ανταπόκριση του κινήματός μας ήταν άμεση στο κάλεσμα του Συλλόγου προς σωματεία,φορείς και πολίτες ώστε να παραμείνει το Νοσοκομείο με όλες τις υπάρχουσες κλινικές για να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια τα προβλήματα υγείας των συμπολιτών μας και σε περίοδο μάλιστα οικονομικής κρίσης.

Ο Σύλλογος μας ενημέρωσε για τον ορατό κίνδυνο να κλείσουν κλινικές του Νοσοκομείου μας και να μεταφερθούν σε γειτονικούς Νομούς καθώς στα μέσα Οκτωβρίου ο Υπουργός Υγείας αποφασίζει το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις τμημάτων στην περιφέρεια,κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα την ταλαιπωρία,την οικονομική επιβάρυνση και την δυσκολία πρόσβασης των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ευχαριστήσαμε από την πλευρά μας τον Σύλλογο για την συνάντηση και την αναλυτική ενημέρωση,απονείμαμε τα εύσημα στους εργαζόμενους για την πολύ ικανοποιητική λειτουργία του Νοσοκομείου και δεσμευθήκαμε ότι αφενός θα μεταφέρουμε τα δίκαια αιτήματά τους στα αρμόδια όργανα του κινήματος και αφετέρου θα είμαστε ενεργά και δυναμικά δίπλα τους σε οποιαδήποτε κινητοποίηση αποφασιστεί υπέρ της ελεύθερης,δημόσιας και δωρεάν υγείας και ενάντια στην απαξίωση και διάλυση του Νοσοκομείου μας,όπως άλλωστε αναφέρει χαρακτηριστικά και το κάλεσμα του Συλλόγου.
Ειδικότερα οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ τονίσαμε ότι με το κλείσιμο των νοσοκομείων καθώς και με την έλλειψη προσωπικού αλλά και αναλώσιμων υλικών συνεχίζεται το εγκληματικό έργο της τροϊκανόδουλης Κυβέρνησης και του τηλεβιβλιοπώλη που ζήλωσε δόξαν Υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη οδηγώντας σε: -υποβάθμιση του χώρου της δημόσιας υγείας -ιδιωτικοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών -επισφάλεια των θέσεων των εργαζόμενων -στέρηση από τις αδύναμες κοινωνικά ομάδες του δικαιώματος πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας.
Παράλληλα εκφράσαμε την στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων που πρέπει να είναι αγώνας και αιτήματα όλης της κοινωνίας για διασφάλιση της δημόσιας υγείας που είναι κατοχυρωμένο συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών αλλά και υποχρέωση για το κράτος.
Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

Σχόλια