Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΤΟΛΗ: Φυγαδευστε τον Παπακωνσταντινου, πριν μας δώσει όλους!20131020-221230.jpgΓιατί ξαφνικά ο Βενιζέλος προσεύχεται να γλιτώσει ο Γ. Παπακωνσταντίνου!;
Γι’ αυτο ακριβως που αποκαλύψαμε νωρίτερα σήμερα: ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ.


Υποθαλάσσιο σεισμό πολλών Ρίχτερ, με απρόβλεπτη προς το παρόν συνέχεια, προκάλεσε στην κυβέρνηση η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να επαναφέρει στην πολιτική ατζέντα το ζήτημα των υποβρυχίων, φτάνοντας στο σημείο να ανακοινώσει ότι θα καταθέσει


πρόταση εξεταστικής για τη σύμβαση που υπέγραψαν το 2010 οι Ευ. Βενιζέλος και Γ. Παπακωνσταντίνου παραχωρώντας τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά στον κ. Σάφα.

Ενδεικτικό της αναταραχής που έχει προκληθεί ήδη είναι ότι μικρή σημασία αποδίδεται πια στο αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει πράξη την εξαγγελία του για κατάθεση της πρότασης. Κι αυτό γιατί, όπως πιστεύουν όλοι στη Βουλή, και μόνο με την προαναγγελία του κ. Τσίπρα η ζημιά έγινε. Πιθανώς το ίδιο να σκέφτεται και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν θα περίμενε ότι η κατάθεση μιας απλής σχετικά ερώτησης θα προκαλούσε τέτοιο πρόβλημα στην κυβέρνηση. Κι όλα αυτά εξαιτίας του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος, δείχνοντας ότι είχε τη μύγα, έσπευσε στη Βουλή να απαντήσει στον κ. Αβραμόπουλο, μολονότι ο ΥΠΕΘΑ ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ότι όσα είπε από του βήματος της Βουλής περί «υποβρύχιας δράσης» προκατόχων του αφορούσαν τον Ακη Τσοχατζόπουλο και όχι τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως έχει ότι, όπως τα έφερε η μοίρα, ο κ. Βενιζέλος ξαναβρίσκει μπροστά του, έστω και έμμεσα, τη «λίστα Λαγκάρντ». Κι αυτό γιατί, έστω και υποσυνείδητα, θα «παρακαλάει» για παραγραφή των αδικημάτων του Γ. Παπακωνσταντίνου -λόγω των διπλών εκλογών που μεσολάβησαν τον Ιούνιο του 2012-, αφού με το ίδιο σκεπτικό θα παραγραφούν και τυχόν δικές του ευθύνες.
Επί της ουσίας της υπόθεσης, ο κ. Βενιζέλος για την «απολογία» του, εν όψει των επόμενων φάσεων, στηρίζεται στον ισχυρισμό ότι η σύμβαση που τελικά υπέγραψε με τον κ. Σάφα είχε προηγουμένως λάβει την έγκριση μεγάλης πλειοψηφίας της Βουλής, αφού το 2010 είχε ψηφιστεί όχι μόνο από το ΠΑΣΟΚ αλλά και από τον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη.
......

Γιώργος Λυκουρέντζος – Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.