Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΕΛΛΕΙΜΑΤΙΚΟΙ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ

Οι κυβερνόντες αποδεικνύουν καθημερινά και σε κάθε θέμα που προκύπτει ή δημιουργούν επίτηδες ότι είναι:
Α. ΑΝΙΚΑΝΟΙ
 Δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ και σε ΠΟΛΙΤΙΚΟ επίπεδο τους ναζιστές, προβάλλοντας επιχειρήματα και εφαρμόζοντας πολιτικές που θα οδηγούσαν το μόρφωμα αυτό έκθετο σα μάια των πολιτών κι κατά συνέπεια να προκληθεί έτσι η συρρίκνωσή του.
Αποδείχτηκαν ανήμποροι να πείσουν την κοινωνία ότι ναζί και βία είναι ένα και το αυτό. Όπως ένας οργανισμός για να διατηρηθεί στη ζωή χρειάζεται να τρέφεται από το αίμα που κυλάει στις φλέβες του, έτσι και οι ναζιστές  τρέφονται από την βία και το αίμα που προκαλούν γύρο τους. Όπως Ελλάδα και Μακεδονία είναι το ίδιο και το αυτό, έτσι και ο ναζισμός και η βία είναι το ίδιο και το αυτό. Χωρίς βία ναζιστές δεν υπάρχουν.
Η κυβέρνηση υποβοηθούσε στην πράξη (στα λόγια έλεγε άλλα) την διόγκωση των ναζιστών, γιατί επιδίωκε οι διαρροές ψήφων από την εφαρμοσμένη πολιτική της και με τη παραπλανητική θεωρία των δύο άκρων, να μην πάνε στους πραγματικούς αντιπάλους της (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ) αλλά  να πάνε σε ένα μόρφωμα που εύκολα θα μπορούσαν να τις ξαναμαζέψουν. Έχασαν όμως και αυτό τον έλεγχο.
Από την άλλη και η αριστερά, δεν άρθρωσε πειστικό λόγο. Πρόκρινε το λαϊκισμό της δεκαετίας του 80 προτιμώντας την επικοινωνιακή  από την πολιτική προσέγγιση έτσι, ώστε να μην προστατεύσει επαρκώς και να μη θωρακίσει αποτελεσματικά, ως μέγιστη οφειλή προς τους πολίτες και την ιδεολογίας της, τη δημοκρατία. Επίσης δεν κατάφερε να αποκαλύψει το τι πραγματικά είναι το μόρφωμα αυτό. Με κραυγές (οι οποίες στην περίπτωση της Marfin δεν ήταν και τόσο δυνατές) και επικοινωνιακές ατάκες κερδίζονται ενδεχομένως οι πρόσκαιρες εντυπώσεις, αλλά δεν επιτυγχάνεται ουσιαστικό και διαρκές αποτέλεσμα.  Απόδειξη του γεγονότος αυτού είναι ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας αποδέχτηκε και χρησιμοποίησε σε ομιλία του προς τη νεολαία του κόμματός του, την επιχειρηματολογία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σιατίστης κ.κ. Παύλου ο οποίος είναι ένας από τους ελάχιστους μητροπολίτες που στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και είναι ακόλουθοι της ιστορίας αυτού του τόπου, γιατί ότι όταν η εκκλησία έμεινε αμέτοχη τότε  ο λαός έμεινε ορφανός και έρμαιο αυτών που επιβουλεύονταν την πατρίδα (δυστυχώς η ορθόδοξη εκκλησία μετατράπηκε σε «επικρατούσα θρησκεία» όπως πολύ εύστοχα έγραψε πρόσφατα ο κ. Γιανναράς).
Β. ΜΕΤΡΗΘΗΚΑΝ, ΖΥΓΥΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΕΛΛΕΙΜΑΤΙΚΟΙ
Αποδείχτηκαν κατώτεροι – πολύ κατώτεροι – των περιστάσεων. Δεν μπορούν να δώσουν λύση στα ήδη τεράστια προβλήματα που έχει η χώρα (κρίση κάθε μορφής, εθνικά θέματα, καθημερινότητα, ανάπτυξη) υποτασσόμενοι πλήρως και αμαχητί στις απαιτήσεις των ξένων, έχοντας αυτοσκοπό την εξουσία. Αντίθετα διογκώνουν κάθε πρόβλημα με το οποίο ασχολούνται.
·          Καταπατούν συστηματικά το σύνταγμα γιατί έτσι συμφώνησαν (το σωστό είναι υπάκουσαν) με τους ξένους. Ολόκληρο βιβλίο εξέδωσε πρόσφατα ο συνταγματολόγος κ. Χρυσόγονος.
·          Τεμαχίζουν τον ελληνικό λαό με τη μέθοδο του κοινωνικού αυτοματισμού για να επιβιώσουν με το «διαίρει και βασίλευε».
·          Φορολογούν ληστρικά όλους τους έλληνες απομυζώντας κάθε ρευστότητα και ταυτόχρονα κόπτονται, προδήλως ψευδολογώντας, ότι προσπαθούν να ρίξουν χρήμα στην αγορά.
·         Προτιμούν τα ξένα funts να αγοράσουν τα κόκκινα δάνεια σε εξευτελιστικές τιμές (ακούγεται και γράφεται για 10% έως 20%) παρά να κάνουν κούρεμα σ’ αυτά με μεγαλύτερο κέρδος από την πώληση αυτή.
·         Ούτε τα ίδια τα ψέματά τους δεν μπορούν να στηρίξουν σε βάθος χρόνου
·         Βάζουν μη πολιτικούς και εγκάθετους (Παπαδήμο, Στουρνάρα, Μανιτάκη κ.α.) να πάρουν τις μεγάλες, επώδυνες, επικίνδυνες και καταστροφικές αποφάσεις και κρύβονται πίσω από αυτούς τους οποίους καίνε κατά το δοκούν προκειμένου οι ίδιοι να λυμαίνονται την εξουσία.
·         Συμπαρέσυραν και την αριστερά της… ευθύνης για γέλια και για κλάματα, για να αντικαταστήσουν τον άλλο τυχοδιωκτικό σχηματισμό του Καρατζαφέρη και να «νομιμοποιήσουν» ως πιο ανοικτή την καταστροφική τους πολιτική.
·         Έκαναν δύο φορές εκλογές το 2012 για παραγράψουν αδικήματα.
·         Στήνουν τέσσερεις κάλπες στη Βουλή για να ψηφίσουν σε μία.
·         Φέρνει ο Βενιζέλος έξι εταιρίες ορκωτών λογιστών για να ελέγξει τα οικονομικά του κόμματος και κρύβει μετά από συμφωνία με τον ΓΑΠ το πόρισμα στο συρτάρι. Στη ΝΔ ούτε έλεγχο δεν προτίθενται να κάνουν.
·         Αδικαιολόγητα ανιστόρητοι και καταφανώς ανεπίδεκτοι, δίνουν χώρο στους ναζί εδώ και τρία χρόνια, και τώρα εκθέτουν και τη δικαιοσύνη πιέζοντάς την να τη συμμαζέψει με βεβιασμένες διαδικασίες σε ποινικό επίπεδο (που απ’ ότι φαίνεται είναι υπαρκτό αλλά κακώς στηριγμένο κατά την εκτίμηση έγκριτων ποινικολόγων όπως ο κεντροαριστερός κ. Δημητρακόπουλος, ο κ. Κούγιας κ.α.) και όχι σε πολιτικό που είναι και η ρίζα του κακού.
·         Αποδεικνύεται ότι για να πάει ο κ. Σαμαράς στην Αμερική, θα πρέπει πρώτα να εκτελεστεί μια εντολή που εκπορεύεται πέραν του Ατλαντικού. Τον Αύγουστο συνέλαβαν τον Ρέστη που είχε συνεργασία με το Ιράν και τώρα εσπευσμένα κάνουν το χατίρι των ελληνοεβραίων και των ελληνοαμερικανών εβραίων σύμφωνα με τον κ. Ρουπακιώτη πρώην υπουργό προερχόμενο από τη ΔΗΜΑΡ.
·         Με την κίνηση αυτή κατάφεραν να ανανεώσουν την ηγεσία των ναζιστών, η οποία περνάει στη νέα γενιά που αποδεικνύεται πιο αδίστακτη και πιο εξοπλισμένη από την προηγούμενη
 Γ. ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ
Είναι άκρως επικίνδυνοι γιατί με τις ερασιτεχνικές, άτεχνες και κοντόφθαλμες ενέργειές τους και εκμεταλλευόμενοι την ανεπάρκεια της αριστεράς (απόδειξη ότι βάλανε τον ελάχιστο και άβουλο Κεδίκογλου, για να απαντάει στον ΣΥΡΙΖΑ) σπάνε ένα-ένα τα θεμέλια της δημοκρατίας μας κλονίζοντας καθημερινά την αφοσίωση των πολιτών σ’ αυτή.
Κάνανε λάστιχο το σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής. Εκθέτουν στα μάτια του κόσμου τη δικαιοσύνη (ο Δένδιας και ο Αθανασίου –πρώην δικαστικός- ανερυθρίαστα δηλώνουν ότι δεν παραιτούνται). Ακόμα κι αυτές τις αναπληρωματικές εκλογές (τη γιορτή της δημοκρατίας) προσπαθούν να αποφύγουν για να μη ξεγυμνωθούν. Σκέφτονται πρόσκαιρα και μόνο την πολιτική επιβίωσή τους και παραβλέπουν ότι οι αξίες και οι θεσμοί, τους ξεπερνούν ως πρόσωπα. Δεν τους ενδιαφέρει ότι οι αποφάσεις που παίρνουν παρανοώντας συνειδητά το σύνταγμα και τους νόμους, δημιουργούν κακό τετελεσμένο για το μέλλον.
Στέλνουν τους φασίστες στη ανεξάρτητη δικαιοσύνη και καλά κάνουν αν έχουν στοιχεία παραβατικότητας, αυτοί που έχουν φασίζουσα και βίαιη συμπεριφορά ακόμα και προς τον δικηγόρο υπεράσπισης των κατηγορουμένων (ιερό δικαίωμά τους για να ισχύει το τεκμήριο αθωότητας) διαγράφοντάς τον, για να του ασκηθεί απροκάλυπτα ψυχολογική βία. Επιτρέπουν στα κατευθυνόμενα «μεγάλα και ουράνια» ΜΜΕ και τους δοτούς δημοσιογράφους να ασκούν σαφή πίεση στους ανακριτές και εισαγγελείς της υπόθεσης (ενώ βρίσκονται σε σαρανταοκτάωρη αγρυπνία επί τω έργω) σχολιάζοντας με άκρως λαϊκίστικο, ψυχολογικά βίαιο και φασιστικό τρόπο τις αποφάσεις τους, ενώ ακόμα η ανακριτική διαδικασία ήταν σε εξέλιξη. Και κανένας Αθανασίου, κανένας Δένδιας, κανένα ΕΣΡ δεν επεμβαίνει έστω και για την τυπικότητα. Λες και η δικαιοσύνη τελειώνει τώρα και αυτά που γίνονται δεν θα έχουν καμία επίπτωση στο μακρινό ή μη μέλλον. Ελπίζω η ίδια η εισαγγελία να επέμβει.
Είναι επικίνδυνοι γιατί κίνητρό τους είναι η εξουσιομανία και η φιλαρχία. Τρόπος τους η δημαγωγία. Μέσο τους η συκοφαντία. Εργαλείο τους τα «δικά τους» ΜΜΕ. Στόχος τους εσύ προσωπικά κυνηγημένε πολίτη που σου χαϊδεύουν τ’ αυτιά και σου κλέβουν τη ζωή.
Είναι επικίνδυνοι, γιατί πίσω από τις στολές παραλλαγής άφησαν να κρύβονται τόσο καιρό τύποι με παραβατική συμπεριφορά και να ενεργούν κάποιοι με ακριβά κοστούμια που είναι το ίδιο φασίστες ρουφώντας το αίμα και βιάζοντας ψυχικά και σωματικά τον ελληνικό λαό.
Είναι άκρως επικίνδυνοι γιατί διακυβεύουν την ακεραιότητα της δημοκρατίας.
Είναι ή δεν είναι ανεξάρτητες οι τρεις εξουσίες στην Ελλάδα;
Είναι αυτόβουλες οι πρωτοβουλίες των κυβερνώντων ή και πάλι εκτελούν εντολές;   
Μια είναι πλέον η λύση.
ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
Μόνο οι πολίτες, ο καθένας προσωπικά και απολύτως υπεύθυνα με την ψήφο του (τέρμα οι υποχρεώσεις σε κομματάρχες και ρουσφέτια) και όλοι μαζί με την ενεργοποίησή μας να διώξουμε τους αποτυχημένους και υποταγμένους πολιτικούς.
Να διώξουμε τους -δεν θα περάσει και πάντα περνάει- μεγαλοσυνδικαλιστές που βρίσκονται σε πλήρη ευθυγράμμιση με τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ενώ ταυτόχρονα καταγγέλλουν την αδιέξοδη πολιτική της.
Να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο την ανεξαρτησία και αυτοτέλεια της δικαιοσύνης ώστε να διασφαλιστεί το ανεπηρέαστο του έργο της.
Να απομονώσουμε τα κατευθυνόμενα και κρατικοδίαιτα (κρατικές διαφημίσεις, δημόσια έργα, υφαρπαγή συχνοτήτων) ΜΜΕ που δεν είναι μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά μέσα προώθησης συγκεκριμένων συμφερόντων και κυβερνητικής προπαγάνδας.
Οι έλληνες πρέπει να κάνουμε ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.
Είμαστε υποχρεωμένοι. Ας ρίξουμε μια ματιά στο ΑΚΡΟΤΕΛΕΥΤΕΙΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.
Γκουντιός Β. Γιάννης
Μέλος της γραμματείας τεκμηρίωσης ΑΝΕΛ

Σχόλια