ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ: «ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΥΡΚΟ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΓΚΥΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΑΤΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ»

ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
«ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΥΡΚΟ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΓΚΥΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΑΤΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ»
«ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ»
«Το θράσος της Άγκυρας δεν έχει όρια. Την ώρα που τις τελευταίες μέρες, μία με τον ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου και μία με τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερτνογάν, «πουλάνε» αγριάδα και εκβιασμούς στην Ελλάδα, οι ίδιοι καταπατούν Διεθνείς Συνθήκες και περιφρονούν το Σύνταγμα και τους νόμους της πατρίδας μας.


Απόδειξη και η τελευταία επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος συναντήθηκε με τους παράνομους και αυτοδιορισμένους ψευτομουφτήδες, όπως και με την παράνομη «Τουρκική Ένωση Δυτικής Θράκης», αγνοώντας τους νόμιμους μουφτήδες και αγνοώντας επίσημους και αναγνωρισμένους φορείς Ελλήνων μουσουλμάνων».

Αυτό δήλωσε ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια της νέας περιοδείας του σε Ξάνθη και Κομοτηνή, αυτή τη φορά μαζί με το Γενικό Γραμματέα του Κινήματος Σπύρο Γαληνό.

Ο Τέρενς Κουίκ επισκέφθηκε διαδοχικά το Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμονα, τον Μουφτή Ξάνθης Εμίν Σινίκογλου, τον Μητροπολίτη Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα και τον Μουφτή Ροδόπης Τζεμαλί Μέτσο.

Σε Συνεντεύξεις Τύπου που έδωσε και στις δύο πόλεις ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η Τουρκία έχει κλιμακώσει τον τελευταίο καιρό τις λεκτικές προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας, εμφανώς ενοχλημένη για τη ρύθμιση, μετά από χρόνια, της εκκρεμότητας των ιεροδιδασκάλων.

Κατ’ αρχήν δεν επιτρέπουμε παρέμβαση της Τουρκίας στα εσωτερικά μας.

Δεύτερον, δεν αντιλαμβάνομαι με ποιο δικαίωμα η Τουρκία εμφανίζει τον εαυτό της ως υπερασπιστή των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων στην Ελλάδα.

Για παράδειγμα, με ποιανού την εντολή ανέλαβε το ρόλο του «πατερούλη» του Ισλάμ ζητώντας τζαμί στην Αθήνα, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των μουσουλμάνων είναι Αιγύπτιοι, Αφγανοί, Πακιστανοί, Λιβανέζοι κ.λπ.;

Μπορεί επίσης, ο οποιοσδήποτε κ. Νταβούτογλου, να μας απαντήσει σε ποιο μέρος του Ισλάμ εκλέγονται οι μουφτήδες, όταν σε όλο τον κόσμο είναι διορισμένοι και όταν –ειδικά στην Τουρκία- ο ανώτατος μουφτής, ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας και είναι αυτός που κανονίζει τους διορισμούς;

Η Άγκυρα θα πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν θα διεμβολίσει κατά κανένα τρόπο τη Θράκη. Πολύ περισσότερο μέσω της θρησκείας ή της Παιδείας. Και βεβαίως, όσο κι αν προσπαθεί, δεν θα δει τη Θράκη με πράσινο φέσι.

Τη διαβεβαιώνουμε ότι όλοι οι Έλληνες της Θράκης, ανεξαρτήτως θρησκείας, κρατάνε ψηλά τη γαλανόλευκη σημαία και αυτό θα είναι για πάντα το χρώμα ενός πολύτιμου θησαυρού της ελληνικής επικράτειας».

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις και αναφερόμενος στα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα, ο Τέρενς Κουίκ επεσήμανε τα εξής:

1.«Το Δ.Ν.Τ. με την χθεσινή του έκθεση, ξεσκέπασε τις ψευτιές της ελληνικής συγκυβέρνησης για δήθεν πλεόνασμα στο νέο προϋπολογισμό. Σας παραπέμπω στις δηλώσεις που έκανε σήμερα ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος».

2.«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε έτοιμοι για εκλογές, καθώς είμαστε βέβαιοι ότι οι Έλληνες θα ψηφίσουν την απελευθέρωση της πατρίδας μας. Η κυβέρνηση τις τρέμει και τις φοβάται. Προφανώς, αρέσκεται στο να βλέπει την πατρίδα μας και τους Έλληνες να ψυχορραγούν, τρώγοντας λάθος και αποτυχημένες συνταγές».

Παράλληλα με τις δραστηριότητες του Τέρενς Κουίκ, ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Σπύρος Γαληνός, είχε πολύωρες συνεργασίες με τις νέες Συντονιστικές Επιτροπές, αλλά και τους Πολιτευτές, τόσο στην Ξάνθη, όσο και στην Κομοτηνή.

Διαπιστώθηκε, η αρραγής συνοχή των στελεχών των ΑΝΕΛ και στη Θράκη και η διάθεση όλων να συμμετάσχουν στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας από τα μνημονιακά δεδομένα.

Ο Σπύρος Γαληνός ανακοίνωσε ότι σύντομα θα επισκεφθεί και τον Έβρο.

Σχόλια