Σχολιάζοντας τον «κυνηγό» Θεόδωρο Πάγκαλο…

Όσοι ξέρετε το γνωστό ανέκδοτο με την αρκούδα που «πηδούσε» κάθε φορά τον κυνηγό, που πήγαινε στο δάσος «γυρεύοντας», θα κατανοήσετε και το δικό μου σχολιασμό για τις δηλώσεις Πάγκαλου, που το παίζει «κυνηγός», σχετικά με τις μαθητικές και όχι μόνον, παρελάσεις, πιστός στο «πράσινο» δόγμα.
Σε χθεσινές δηλώσεις του στον Ρ/Σ «ΒΗΜΑ» ο κ. Θ. Πάγκαλος δήλωσε τα εξής απίστευτα πράγματα:

«Κατ' αρχήν, είναι εντελώς γελοίο και απαράδεκτο να γίνεται σχολική παρέλαση. Το θεωρώ απαράδεκτο. Βεβαίως και πρέπει να γίνονται σχολικές εορτές την 25η Μαρτίου και ίσως στην 28η Οκτωβρίου, γιατί έχουμε δύο εθνικές εορτές (;). Αλλά πρέπει να περιορίζονται στο χώρο του σχολείου. Κάντε μια δημοσκόπηση και αν ο λαός συνεχίσει να θέλει να βλέπει την παρέλαση, το θέμα είναι πώς θα την κάνουμε με τα λιγότερα δυνατά έξοδα. Ο Αβραμόπουλος βρήκε χορηγό για τα έξοδα και πολύ καλά έκανε. Είμαι υπέρ της ιδέας… Οργανώστε μια εκστρατεία, λοιπόν, να καταργηθούν οι σχολικές παρελάσεις. Δεύτερον, θεωρώ απαράδεκτο να έχουμε δύο εθνικές εορτές. Μία εθνική εορτή έχουμε: 25η Μαρτίου. Αυτή είναι η εθνική εορτή. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν ιστορικά γεγονότα που πρέπει να τιμούμε. Ας κάνουμε γιορτές στο σχολείο, αλλά δύο παρελάσεις το χρόνο είναι υπερβολικό».
Και τώρα ο σχολιασμός:
Είναι γελοίο και απαράδεκτο, το ότι η ελληνική κοινωνία εμπιστευόταν  με την ψήφο της για 32 χρόνια, να την εκπροσωπήσει στη Βουλή ένα γελοίο και απαράδεκτο άτομο, που ακούει στο όνομα Θεόδωρος Πάγκαλος και του έδωσε την ευκαιρία, εκτός από το να μεγαλώσει την ήδη μεγάλη κοιλιά του,  να εκθέσει την Ελλάδα, αρχικά διεθνώς (θυμηθείτε τον απαράδεκτο, για Έλληνα υπουργό,  σχολιασμό του για την Γερμανία όταν είπε «η Γερμανία είναι ένας οικονομικός γίγαντας με μυαλό νάνου», κατόπιν με την αντεθνική του θέση, όταν σε πρόταση του αμερικανού ΥΠΕΞ Γ. Κρίστοφερ για απόσυρση της ελληνικής σημαίας  από τα Ίμια, απάντησε: «οι ισχυροί άνεμοι θα καταστρέψουν τη σημαία και η Ελλάδα δεν θα την αντικαταστήσει…», τον αισχρό χειρισμό της υπόθεσης και την παράδοση Οτσαλάν στους Τούρκους), όσο και στο εσωτερικό της χώρας με τις γνωστές ατάκες του «όλοι μαζί τα φάγαμε», προσπαθώντας να ενοχοποιήσει τον κάθε απλό Έλληνα πολίτη, που βρήκε μια θέση στο Δημόσιο, ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ… και όταν δεν κατάφερε να τον ενοχοποιήσει, τον αποκάλεσε «κοπρίτη, που πρέπει να απολυθεί…»,  ή με το αισχρό σχόλιό του στο κλείσιμο της ΕΡΤ ότι «Κομμουνιστικό όργανο ήταν η ΕΡΤ... Κομμούνιζε από το πρωί μέχρι το βράδυ... μέχρι αηδίας» και τόσες άλλες γελοιότητες.
Αυτός λοιπόν , που δεν ανέχεται «γιαούρτια» και δημοσιογραφικές κριτικές και καταφεύγει άμεσα σε μηνύσεις, δεν επιθυμεί σχολικές παρελάσεις, διότι σαν παλαιοκομμουνιστής αποστρέφεται κάθε τι που του θυμίζει «εθνική υπερηφάνεια», «νίκες του ελληνικού στρατού» και των Ελλήνων, γενικότερα, καθώς πιστεύει ότι ο λαός μας  και η μαθητιώσα νεολαία πρέπει να ξεχάσουν οτιδήποτε ιστορικό τους ανυψώνει ηθικά και τους κάνει εθνικά υπερήφανους, ιδιαίτερα δε για τις νίκες των Ελλήνων εναντίον των Τούρκων και ιδιαίτερα κατά των ναζιστών Γερμανών, που εδώ και τέσσερα χρόνια, κατάφεραν να μας δυναστεύουν οικονομικά. Πάνω-κάτω δηλαδή, την ίδια ανθελληνική άποψη που έχει και η Ρεπούση.
Τους πέφτει πολύ δύο παρελάσεις… καλύτερα μία, αλλά προς Θεού,  να μην θίγει τους Γερμανούς…
Μόνο που η μία δεν θέλει να θυμόμαστε το 1821 και ο άλλος το 1940…
Ας ρωτήσουν όμως καλύτερα τί θέλει ο ελληνικός λαός.
Και μετά τους φταίει η κριτική των σχολιαστών τους… ή μήπως η αρκούδα
Ντίνος Μπάνος

Σχόλια