Ουαί υμίν

Γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές έγραφε το ευαγγέλιο. Η ίδια φράση μου ήρθε στα χείλη μόλις άκουσα την είδηση ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χρωστούν στο ΙΚΑ κάτι λιγότερο από 400.000 ευρώ μόνο στο πρώτο τρίμηνο του 2013.Το γεγονός αυτό, έπρεπε να οδηγήσει στη φυλακή τους δ/ντες των κομμάτων όπως συμβαίνει με όλους αυτούς που χρωστούν.

Γράφει: Δημήτρης Παπαριστείδης
Όμως, έγινε λέει "ρύθμιση" και τα χρέη θα καταβληθούν από τη κρατική επιχορήγηση.
Εύλογα προκύπτει το ερώτημα , τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που χρωστούν τα δύο αυτά κόμματα στις τράπεζες, από που θα πληρωθούν: η απάντηση νομίζω είναι προφανής, από όλους εμάς.
Η υποκρισία λοιπόν, περισσεύει στη πολιτική σκηνή της χώρας, που για να ξεπεράσει τη πρωτοφανή αυτή κρίση απαιτείται τεράστια προσπάθεια από όλους. Η συνοχή και συμμετοχή της κοινωνίας δεν είναι εφικτή, καθώς το παράδειγμα πρέπει, όπως λέει και η λαϊκή θυμοσοφία, να δοθεί από την κεφαλή. Η κεφαλή όμως βρωμάει και δυστυχώς όχι μόνο στη κυβέρνηση αλλά και στη αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς γνωστός και προβεβλημένος για τους "αγώνες" του για τον εργαζόμενο λαό βουλευτής, απέκρυψε εισοδήματα ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Παραφράζοντας το αρχαίο ρητό, η γυναίκα του Καίσαρος δεν πρέπει να φαίνεται μόνο τίμια, αλλά και να είναι τίμια, αιδώς Αργείοι.
Πως λοιπόν το κράτος αυτό, με αυτή την "κεφαλή" θα πείσει τους πολίτες του να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και να μην φοροδιαφεύγουν, όπως ο γνωστός τραγουδιστής, γιατρός, δικηγόρος και τόσοι άλλοι. Το κράτος αυτό που γεννά αδικία, καθώς είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης με 6 δις ευρώ, θα γευτεί πιστεύω την απάντηση από το λαό στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και θέλω να ελπίζω, όχι με την υπερψήφιση της ΧΑ,όπως απείλησε σε τηλεοπτικό σταθμό, απελπισμένος χαμηλόμισθος που διαπίστωσε πως απέμειναν τα μισά από το πενιχρό μισθό των 500 περίπου ευρώ, μετά από κατάσχεση της εφορίας, στο τραπεζικό λογαριασμό του.
Το συμπέρασμα παραμένει, ότι η πολιτική ηγεσία της χώρας, μας οδήγησε στο χείλος του γκρεμού και μάλιστα μας ωθεί να πέσουμε, όμως την εξουσία αυτή, εμείς όλοι την έχουμε επιλέξει, ακούγοντας το κάλεσμα των σειρήνων, αποφεύγοντας το δύσκολο δρόμο της προσπάθειας,οργάνωσης εντιμότητας και ειλικρίνειας.

http://www.fmvoice.gr/index.php/2012-09-12-05-29-17/columnists/real-profits
 

Σχόλια