ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΣΤΟ Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


Την Παρασκευή, 27/09/2013, μέλη της Νεολαίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων βρέθηκαν στο σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αγίου Δημητρίου για να παραδώσουν σχολικά είδη που συνελέγησαν κατά τις πρόσφατες ανάλογες δράσεις της Νεολαίας, υπό την ευθύνη των Υπευθύνων Τομέα Εθελοντισμού Δώρας Παληοδήμου, Στέλλας Συρίγου, ενώ στη συνάντηση παρούσα ήταν η πρόεδρος της Νεολαίας Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Αξίζει να τονισθεί η αξιέπαινη προσπάθεια των λειτουργών του ιδρύματος, στο οποίο εκπαιδεύονται 200 έφηβοι με  νοητική καθυστέρηση, αυτισμό, και άλλες αναπηρίες που έχουν τελειώσει ειδικό ή γενικό Δημοτικό σχολείο. Ειδικά τη φετινή χρονιά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει, ως απότοκα της μνημονιακής πολιτικής που ακολουθείται, φαντάζουν ανυπέρβλητα. Συγκεκριμένα αρκετοί εκπαιδευτικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, κάτι που καθιστά τη λειτουργία του ιδρύματος φύσει προβληματική, ειδικά αν συνυπολογιστεί η ανακύψασα καθυστέρηση στις αποσπάσεις της Ειδικής Αγωγής, η καθυστέρηση προσλήψεων αναπληρωτών καταρτισμένων εκπαιδευτικών και η καθυστέρηση προσλήψεων διδακτικού προσωπικού Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π.
Στα παραπάνω προβλήματα, για τα οποία μας ενημέρωσε ο Διευθυντής κ. Σπύρος Κονταράκης, πρέπει να συνυπολογιστεί και το ότι το σχολείο δέχεται μαθητές από όλη την Αθήνα και οι γονείς δεν μπορούν να μεταφέρουν μόνοι τους τα παιδιά τους και λόγω χρόνου και λόγω οικονομικών δυσχερειών. Η έμπρακτη στήριξη μας καθώς και σε πολιτικό επίπεδο στήριξη του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αγ. Δημητρίου είναι δεδομένη.
Η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων δηλώνει πως με τις εθελοντικές της δράσεις στοχεύει στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, η οποία φυσικά δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τη διασφάλιση του αυτονόητου αγαθού της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης για όλους. Ο αγώνας συνεχίζεται, καθώς οι κυβερνητικές απάνθρωπες πολιτικές θυματοποιούν τις πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ακολουθώντας καιαδικού χαρακτήρα επιλογές. Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι το μνημόνιο, μήτρα της σημερινής διαμορφωθείσας κατάστασης, να αποτελέσει παρελθόν. Στον αγώνα αυτό πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, όλοι δίπλα στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται. Αυτό είναι χρέος.

http://www.anelneolaia.gr/index.php/2013-03-17-00-13-22/2013-03-17-00-02-47/2013/2013-10-01-10-21-00/224-01-10-2013

Σχόλια