Έτσι ξεπληρώνουν τα γραμμάτια στους καναλάρχες ....σε άσχετο νομοσχέδιο

Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας «σφήνωσαν» αυτή τη φορά νέες «ύποπτες» διατάξεις που αφορούν τις άδειες ραδιοσυχνοτήτων και εκπομπής ψηφιακού σήματος για τα κανάλια. 
Συγκεκριμένα, όπως δημοσιεύθηκε σε σχέδιο νόμου που φέρει τον τίτλο «Ρυθμίσεις Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις», στα άρθρα 17, 18 και 19 δίδεται παράταση για την έκδοση προκήρυξης για την αδειοδότηση ραδιοφωνικών σταθμών μέχρι και τις 31/12/2013.

Στο άρθρο 18 αναφέρεται ότι όσοι εξέπεμπαν κανονικά και νόμιμα σήμα μέχρι τις 31/8/2013, «συμβάλλονται με νομίμως αδειοδοτημένο πάροχο δικτύου για την εκπομπή του σήματός τους ψηφιακά». Με λίγα λόγια κατατίθεται σχέδιο νόμου το οποίο ουσιαστικά νομμοποιεί τις πολυετείς αυθαιρεσίες καναλαρχών προικοδοτώντας τους με τις ψηφιακές συχνότητες. Στους ίδιους καναλάρχες που έχουν «ξεχάσει» εδώ και κάτι περισσότερο από 20 χρόνια να πληρώσουν το αναλογούν αντίτιμο στο ελληνικό δημόσιο για τις συχνότητες που τους έχει παραχωρήσει και οι οποίες δεν είναι δικές τους.
Απορίας άξιο είναι πώς η εν λόγω διάταξη, που έρχεται σε συνέχεια της επαίσχυντης διάταξης για τις ναυτηλιακές και το πόθεν έσχες, δεν εμπίπτει στο όψιμο ενδιαφέρον του Μεγάρου Μαξίμου για «εξοικονόμηση πόρων» και «πάταξη της ρουσφετολογικής πολιτικής», βάσει των οποίων εν μία νυκτί έβαλαν λουκέτο στην ΕΡΤ.
Η επίμαχη διάταξη φέρει τις υπογραφές των Γιάννη Στουρνάρα, Γιάννη Μιχελάκη, Πάνου Παναγιωτόπουλου και Άδωνι Γεωργιάδη.

Σχόλια