Αντιμέτωπο με τη φτώχεια το 31% των Ελλήνων..
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, το 31% του πληθυσμού ήταν το 2011 σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.
Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Βουλγαρία με 49,1%, στη Ρουμανία με 40,3% και στη Λετονία με 36,6%.
Το 2011 , 121 εκατομμύρια άνθρωποι , ή το 24 % του πληθυσμού , στην Ευρώπη των 28 αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού. Αυτό σημαίνει ότι ήταν τουλάχιστον σε μία από τις ακόλουθες τρεις κατηγορίες : σε κίνδυνο φτώχειας , σοβαρές υλικές στερήσεις ή ζουν σε νοικοκυριά με πολύ χαμηλή ένταση εργασίας .
Στην EU28 το 2011 , 29 % του πληθυσμού στις αραιοκατοικημένες περιοχές αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού , σε σύγκριση με 23 % στις πυκνοκατοικημένες περιοχές και 21 % στις ενδιάμεσες περιοχές πυκνότητας . Σε δεκαεπτά κράτη μέλη ( τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στην Ανατολική και Νότια Ευρώπη) , οι αραιοκατοικημένες περιοχές είχαν το υψηλότερο ποσοστό κινδύνου της φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ποσοστά , σε οκτώ κράτη μέλη ( κυρίως στη Δυτική Ευρώπη ) , ήταν η πυκνότητα κατοικημένες περιοχές και σε τρία κράτη μέλη, τα ενδιάμεσα πυκνότητας περιοχές .
Οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ των αραιά και πυκνοκατοικημένων περιοχών παρατηρήθηκε στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, Πολωνία, την Ουγγαρία και την Κροατία
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.