Η Ελλάδα 6η φτωχότερη χώρα στην Ευρώπη των 28..άλλο ένα "success story"


Αντιμέτωπο με τη φτώχεια το 31% των Ελλήνων..


Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, το 31% του πληθυσμού ήταν το 2011 σε κίνδυνο  φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.  

Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Βουλγαρία με 49,1%, στη Ρουμανία με 40,3% και στη Λετονία με 36,6%.
Το 2011 , 121 εκατομμύρια άνθρωποι , ή το 24 % του πληθυσμού , στην Ευρώπη των 28 αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού. Αυτό σημαίνει ότι ήταν τουλάχιστον σε μία από τις ακόλουθες τρεις κατηγορίες : σε κίνδυνο φτώχειας , σοβαρές υλικές στερήσεις ή ζουν σε νοικοκυριά με πολύ χαμηλή ένταση εργασίας .
Στην EU28 το 2011 , 29 % του πληθυσμού στις αραιοκατοικημένες περιοχές αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού , σε σύγκριση με 23 % στις πυκνοκατοικημένες περιοχές και 21 % στις ενδιάμεσες περιοχές πυκνότητας . Σε δεκαεπτά κράτη μέλη ( τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στην Ανατολική και Νότια Ευρώπη) , οι αραιοκατοικημένες περιοχές είχαν το υψηλότερο ποσοστό κινδύνου της φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ποσοστά , σε οκτώ κράτη μέλη ( κυρίως στη Δυτική Ευρώπη ) , ήταν η πυκνότητα κατοικημένες περιοχές και σε τρία κράτη μέλη, τα ενδιάμεσα πυκνότητας περιοχές .
Οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ των αραιά και πυκνοκατοικημένων περιοχών παρατηρήθηκε στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, Πολωνία, την Ουγγαρία και την Κροατία

Σχόλια