ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ «ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ 414 ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ 100 ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΣΤΗ ΣΑΜΟ, ΙΚΑΡΙΑ, ΦΟΥΡΝΟΥΣ»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

«ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ 414 ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ 100 ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΣΤΗ ΣΑΜΟ, ΙΚΑΡΙΑ, ΦΟΥΡΝΟΥΣ»

Την απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μην τοποθετήσει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ διδάσκαλο και νηπιαγωγό στις πολύπαθες εκπαιδευτικές μονάδες της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων καταγγέλει με Ερώτησή του προς τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων, που παραδόθηκε στο λογαριασμό του Τέρενς Κουίκ από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Απόστολο Τσιώλη:

»Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με (β) σχετικό επιβεβαίωσε την καταγγελία μας αφού στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών νηπιαγωγών και διδασκάλων δεν τοποθέτησε στα νησιά τους ούτε έναν. (414 Νηπιαγωγοί – 100 Δάσκαλοι).

«Βάσει ποιων κριτηρίων αποφασίστηκαν οι τοποθετήσεις των νηπιαγωγών και των διδασκάλων ανά την Ελλάδα; Ποια η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε και ποια τα προσόντα των «φωστήρων» που κατήρτησαν τη λίστα;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την τοποθέτηση αναπληρωτών νηπιαγωγών και δασκάλων στη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους και τη διενέργεια ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν ύπαρξη πειθαρχικών παραπτωμάτων του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου αλλά και της Επιτροπής που κατήρτησε τις λίστες.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:

ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΙΚΑΡΙΑΣ

Κύριε Υπουργέ,

Με ιδιαίτερη λύπη, οργή και αγανάκτηση, σας μεταφέρω Ανακοίνωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου-Ικαρίας και Φούρνων, ο οποίος διαμαρτύρεται εντόνως για την απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου σας, να μην τοποθετήσει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ διδάσκαλο και νηπιαγωγό, στις πολύπαθες εκπαιδευτικές μονάδες, του συμπλέγματος νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Στην Ανακοίνωσή τους, που παραδόθηκε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Απόστολο Τσιώλη, οι Πολύτεκνοι Σάμου-Ικαρίας και Φούρνων, αναφέρουν επί λέξει τα εξής:

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με (β) σχετικό επιβεβαίωσε την καταγγελία μας αφού στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών νηπιαγωγών και διδασκάλων δεν τοποθέτησε στα νησιά μας ούτε έναν. (414 Νηπιαγωγοί – 100 Δάσκαλοι)

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας μετά την παρούσα εξέλιξη που αποδέκτες προς καταδίκη έχει τις φορολογούμενες εγκαταλελειμμένες ακριτικές μας οικογένειες απαιτεί την άμεση απονομή δικαιοσύνης ώστε να αποκαλυφθεί ο ένοχος του εν λόγω εγκλήματος και συγκεκριμένα να ενημερωθεί ο νησιώτικος λαός μας για το αν φταίνε οι ίδιοι που διαβιούν σε αυτό τον τόπο, αν ευθύνεται η Α/βάθμια Δνση Σάμου, η Περιφερειακή Δνση Εκπσης Β. Αιγαίου, το Υπουργείο, η Κυβέρνηση ή στην τελική η Τρόΐκα;

Τέλος ζητούμε την άμεση τοποθέτηση εκπαιδευτικών και καλούμε την Τοπική Αυτoδιοίκηση και όλους τους συνανθρώπους μας να συμπαρασταθούν με όλη τους τη δύναμη στους αγώνες των θιγομένων οικογενειών των αφημένων στην τύχη τους νησιών μας».

Προς επίρρωση των λεγομένων μου, υποβάλλονται οι λίστες προσλήψεων αναπληρωτών διδασκάλων και νηπιαγωγών.

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να προχωρήσει ΧΘΕΣ η τοποθέτηση αναπληρωτών νηπιαγωγών και δασκάλων στη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους;

2.Βάσει ποιων κριτηρίων αποφασίστηκαν οι τοποθετήσεις των νηπιαγωγών και των διδασκάλων ανά την Ελλάδα; Ζητώ πληροφορίες για τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε αλλά και για τα προσόντα των «φωστήρων» που κατήρτησαν τη λίστα.

3.Θα διατάξετε τη διενέργεια ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν ύπαρξη πραγματικών περιστατικών που στοιχειοθετούν την αντικειμενική υπόσταση πειθαρχικών παραπτωμάτων του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου αλλά και της Επιτροπής που κατήρτησε τις λίστες;

4.Σε περίπτωση που δεν λάβετε τα προσήκοντα μέτρα, κατανοείτε ότι:

α.Καταδικάζετε στην αμάθεια, πληθώρα μαθητών, που το μόνο λάθος των γονιών τους, ήταν να γεννηθούν και να μεγαλώσουν στα ακριτικά νησιά του Βορείου Αιγαίου;

β.Καταστρατηγείτε την παρ. 2 του άρθρου 16 του Συντάγματος, που σαφώς ορίζει ότι «η Παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής τους συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες;»



Ο Ερωτών Βουλευτής



Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ










Σχόλια